• MidSeason SALE - tot wel 70% korting
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 100 €
Wijzigings- en monogramservice
Google rating
Gestreept

Gestreepte Stropdassen

Hier vind je alle gestreepte stropdassen speciaal voor jou uitgezocht! Stropdassen met een dunne of juist een dikke streep. Je kan de stropdassen met streep zowel zakelijk als casual dragen. Dan ook nog de keuze tussen de verschillende kleuren strepen. Vind de beste stropdas met een streepje online voor jezelf. Bekijk direct alle gestreepte stropdassen. Lees meer...

Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Gestreepte stropdas voor heren

Net zoals een effen stropdas of een stropdas met een ruitje, kan het streepje bij elke casual en zakelijke gelegenheid gedragen worden. Het wordt ook wel een tijdloos item genoemd, een echte klassieker. Het wordt dan ook wel tijdloos genoemd. Gestreepte stropdasssen komen in alle maten en soorten. Maar ook verschillende diktes strepen. Veel varianten hebben een dun streepje, andere varianten hebben een dikke streep. In het Engels wordt het ook wel een Penstripe Tie genoemd. Letterlijk een penstreep. Veel van deze gestreepte shirts hebben als hoofdkleur blauw. Al komen ze in alle verschillende kleuren: zoals geel, zwart, groen, oranje, rood en paars.

De gestreepte stropdas voor heren is een echte klassieker

Gestreepte stropdas

Het dragen van strepen heeft weldegelijk invloed op hoe je over komt op mensen. Zo wordt beweerd dat je van het dragen van strepen breder lijkt. Dit gaat natuurlijk niet op voor stropdassen. Het is enkel een feit!

Stropdas met een streep kopen?  Kijk online!

De streep en lengtes

Een streep is tevens een oude Nederlandse lengtemaat. In 1820 werd de streep vastgesteld op 1 millimeter. In 1870 werd de naam echter afgeschaft. De streep als eenheid wordt nog wel gebruikt bij regenmeters. De naam de millimeter nam het echter over om een lengtemaat te bepalen. Sindsdien staat de streep voor een lange recht stuk. Zoals de strepen op het gestreepte stropdas. Strepen worden ook vaak gebruikt in spreekwoorden. Zoals bijvoorbeeld: Een dikke streep ergens doorheen zetten. Of "over de streep gaan". Letterlijk een lijn trekken door iets heen.

Kleuren van stropdassen

Een gestreepte stropdas voor heren is in elke kleur beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan: "grijs gestreepte stropdas", "rood gestreepte das", "paars gestreepte vlinderdas". Ook de blauw witte combinatie is veel voorkomend. Vaak hebben de stropdassen wit als grondkleur.

Gestreepte stropdas online kopen

Een gestreepte stropdas online kopen doe je eenvoudig bij overhemden.com. Persoonlijke service staat voorop. Vraag één van onze dasadviseurs welk type streepjes-stropdasssen het meest geschikt zijn voor jezelf. Zo vinden we in iedere prijsklasse een geschikte stropdas.