• MidSeason SALE - tot wel 70% korting
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 100 €
Wijzigings- en monogramservice
Google rating
Zijde

Zijde Stropdassen

Zijde stropdassen. Zijde is een van de bekendste stoffen ter wereld. Het is een heerlijk zachte stof met een lichte glans. Zijde straalt luxe uit. Zijde stropdassen zullen je outfit helemaal af maken en jij zal opvallen op chique gelegenheden. Zijde is een substantie die afgescheiden wordt door een speciaal soort rups. Zijde is sterk, milieuverantwoord, biologisch en is isolerend. Bekijk op deze pagina alle zijde stropdassen van de beste merken! Lees meer...

Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Zijde stropdassen: perfect voor de chiquere avond of een zwarte zijde stropdas naar werk

Wat is zijde?

Zijde is een natuurlijke substantie die geproduceerd wordt door de zijderups. De bekendste soort hierin is de Bombyx Mori. De rupsen spinnen hun cocons van zijde. Zijde stropdassen zijn ideaal voor als je er echt uit wilt springen. Men kan zien aan jouw outfit dat je nagedacht hebt over je look. Een zijde stropdas maakt je pak, smoking of rokkostuum compleet. Dat is natuurlijk ook de bedoeling als je naar een gala of een andere gelegenheid gaat. Je kan de zijde stropdas ook dragen naar werk als je in pak moet elke dag.

Draag je zijde stropdas ook onder een trui!

Hoe wordt zijde gewonnen?

Zijde is zoals eerder beschreven een substantie gewonnen uit de zijderups. De bekendste soort is de Bobyx Mori rups. Deze behoort tot de lepidoptera. De rupsen spinnen hun cocon van zijde. De vloeistof komt uit twee openingen aan allebei de zijden van de kop. Deze draden plakken bij het verlaten van de rups gelijk aan elkaar. De draad van de cocon bestaat dus uit een dubbele draad opgebouwd uit fibroine. Fibroine is een onoplosbaar proteïne waar de zijde zijn sterkte aan te danken heeft. De sericine (waar de fibroine mee omgeven is) is wel oplosbaar in water. Vandaar dat de cocons in water worden gelegd voordat de zijden draad wordt gemaakt. Een deel van de cocons wordt door stoom behandeld waardoor het proces van de verpopping stopt. Het andere deel van de cocons komt uit en worden vlinders. De zijdeteelt is duizenden jaren oud. De vlinder is gemuteerd zodat de rups zonder hulp gelijk zou sterven.

Zoek je een zijde stropdas? Kijk dan eens online

Verschillende zijdesoorten

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten zijde. Voor het gemak hebben wij de bekendste soorten uitgezocht die gebruikt worden in de kledingindustrie.

  • Chiffonzijde: Chiffonzijde is een soort zijde die erg doorschijnend is. Denk hierbij aan de hele lichte sjaals die vrouwen vaak dragen. Er komt erg veel licht doorheen en is bijna transparant.
  • Crêpe satijn: dit is de satijn die iedereen wel kent. Hierbij kan je denken aan een trouwjurk. Satijn heeft altijd een glanzende bovenkant. Ben je dus op zoek naar een avondjurk, trouwjurk of een ander glimmend kledingstuk, kijk dan eens naar deze soort zijde.
  • Twill zijde: twill zijde is een lichte stof die de sterkte van bijvoorbeeld denim combineert met een zijde.

Stoffen van zijde op een rij