• % Tot -43% korting op zomermode
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 100 €
Wijzigings- en monogramservice
Google rating

Scotch & Soda: Alles over het Merk

Wil jij alles weten over het merk “Scotch & Soda”? Alle informatie over Scotch & Soda vind je hier. Scotch & Soda verkoopt kleding voor mannen, vrouwen en kinderen: kleding die anders is dan anders. Een kleding merk dus dat zich duidelijk onderscheidt. Alle denkbare kledingstukken zijn te vinden bij de gespecialiseerde winkels van dit merk. Lees vooral verder om meer te weten komen over de geschiedenis, bedrijfsinformatie, de naam, interessante weetjes en de mode statements van het interessant merk “Scotch & Soda”.

Bij Scotch & Soda willen we dat mensen houden van hun kleding en het met plezier dragen

Geschiedenis van Scotch & Soda

Scotch & Soda werd in Nederland opgericht in 1985. Het bedrijf werd in het jaar 2000 overgenomen door de zakenpartners Bijlsma, Munsters en Krouwels. Ten slotte werd het in 2011 overgenomen door Kellwood Stables. Het bedrijf zet jaarlijks 250 miljoen euro om. Tegenwoordig wordt het assortiment over de hele wereld verkocht. Voor veel kledingliefhebbers is dat goed nieuws. Inmiddels zijn er over de hele wereld ruim 200 winkels. Ook vormt de kleding ook onderdeel van het assortiment bij 8000 andere winkels. Naast de premium kleding brengt het label ook kleding uit onder de naam Maison Scotch (voor vrouwen), Scotch R’Belle (voor kleine dames). Sinds kort hebben ze ook een eigen parfumlijn.

Scotch en Soda Logo

Bedrijfsinformatie: informatie over het bedrijf Scotch & Soda

Scotch & Soda werd in 1985 opgericht door Laurens Hompes. In eerste instantie ontwierp het merk alleen maar mannenkleding. Later werd dit ook vrouwenkleding en kinderkleding. Het bedrijf is al vanaf het begin gevestigd aan de prachtige Keizersgracht (nummer 22) in het hart van Amsterdam. De ontwerpstudio is gevestigd in een voormalige kerk. Er zijn meer dan dertig winkels die zich exclusief focussen op het merk in verschillende Europese landen, maar ook op het Amerikaanse continent, in Australië en het Midden-Oosten. In 2017 presenteerde het merk de nieuwe collectie tijdens de New York Fashion week.
Dan nog een paar leuke weetjes: Scotch en Soda wordt vaker geschreven in hoofdletters, namelijk zo: SCOTCH & SODA. Het merk is op de eerste plaats bekend van de 'Houtje- touwtjejas'.

Hoe zit het met de naam Scotch & Soda?

De naam Scotch & Soda doet je in ieder geval denken aan drank. Scotch is namelijk een merk whisky dat voor de echte fijnproevers is en soda is Engels voor frisdrank. Scotch whisky is, de naam doet het al vermoeden, afkomstig uit Schotland. Soda staat voor een glas water met bruis (een soda) of is ook de naam voor een softdrink een soda drink (vanwege de bunnels).

"Scotch and soda" of "Scotch en soda" is een mixdrankje gemaakt van schotse whiskey en bruisend water. Er is geen echte ratio of verhouding voor de mix. De hoeveelheid water hangt af van je smaak of in welke mate je de whiskey wilt aanlengen. Soms voegt men ijs toe of een beetje citroen. Als glas gebruik je een tumbler of een Old Fashioned or highball glas. Eigenlijk is Scotch en Soda geen cocktail omdat het 'maar' twee ingredienten heeft.

Scotch & Soda Mixdrankje met Whiskey

Voor wie is het merk Scotch & Soda?

Nou, in ieder geval voor mensen die er anders uit willen zien dan anderen. Bekende dragers van de kleding zijn onder andere Justin Timberlake en Jennifer Lopez. Dat zijn niet de minsten! De stijl past eigenlijk bij iedereen, of je nu jong bent of oud en hoe je er ook uit ziet. De kleding is makkelijk te herkennen aan de felle, uitgesproken prints en de klassieke stijl. Het merk is homogeen in de zin dat het dezelfde prints gebruikt voor de kleding voor volwassenen als voor kinderen. Dit zijn een aantal van de bekendste lijnen van het merk: “Scotch & Soda Ralston”, “Scotch & Soda Brite” en “Scotch & Soda maison”.

Nederland Merk Scotch & Soda

Het assortiment van Scotch & Soda

Scotch & Soda biedt onder andere de volgende soorten kledingstukken aan:

  • Truien & Vesten: Je kunt hier zowel de wat neutrale truien kopen als echte statement truien.
  • Broeken: Voor de zomer en de winter, ook worden er jeans verkocht. Voor alle smaken is er iets te vinden.
  • Accessoires: Van parfums tot sjaaltjes en petten – je kunt het zo gek niet bedenken of Scotch & Soda heeft het voor je in het assortiment.
  • Jassen. De jassen van S&S zijn stevig en modieus. Een volledig overzicht van alle productgroepen vind je op de website.
  • Scotch & Soda Overhemden: uitgebreid, modieus en van heerlijke kwaliteit

Verkooppunten en Winkels: Waar koop je Scotch & Soda?

Er zijn een aanzienlijk aantal winkels die kleding van Scotch & Soda verkopen. Alleen al in onze hoofdstad Amsterdam zijn er minimaal 7 winkels die Scotch & Soda verkopen. De laatste jaren heeft het merk daarnaast ook nog eens ook vele eigen winkels geopend. Daarnaast zijn er nog tientallen winkels en verkooppunten verspreid door Nederland.

De sale van Scotch & Soda

Wat betreft de Nederlandse winkels kunnen we je in ieder geval vertellen dat de winkels van Scotch & Soda in de regel altijd meedoen aan de reguliere sale die om de zoveel weken plaatsvindt in de winkels. Dat is goed nieuws. Het is nooit helemaal zeker wanneer de uitverkoop begint en je moet dan natuurlijk wel net het product vinden dat je wilde hebben. Houd verder deze website en andere Scotch & Soda websites in de gaten voor andere acties. Wie weet scoor je met korting dat nieuwe shirt of die prachtige accessoire.

De maten van Scotch & Soda

Gelukkig zijn de maten bij Scotch en Soda vrij standaard voor Europese klanten. De maten lopen van heel klein tot heel groot, in de regels zelfs van XS tot XXL. Wat dat betreft hoe je dus niets te missen. Je kunt de maten ook vinden bij de online webshop van Scotch & Soda.

Bronnen: wikipedia, fashionunited, merk website

Tags: merken

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.