• % 2-PACK-DEAL: 2 voor €79,95
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Borrelli: overhemden voor mannen met passie

Borrelli, alleen al als je de naam hoort denk je aan het prachtige Italië. En dat klopt want daar komt Borrelli vandaan. Net als veel andere Italiaanse kledingmerken heeft dit merk een rijke historie die begin in het absolute klerenmakers-mekka; Napels. De verfijnde stoffen, het ambachtelijk handwerk, en de rijke traditie maken de Borrelli overhemden een overhemd voor de echte liefhebber en kenner. Lees alles wat je moeten weten hier.

stijlvolle man die er erg chique uitziet en hij heeft een stijlvol overhemd aan

Geschiedenis van House of Luigi Borrelli

In 1928 zet Anna een kleine zaak op voor een exclusieve klantenkring. Ze had toen al ruim twintig jaar ervaring opgedaan bij haar tante. Het werd veel meer dan een winkel of atelier, het werd een plek waar mensen met kennis van goede kleding samen kwamen om te praten en samen te zijn. De gedeelde passie was handgemaakte hoge kwaliteit kleding; overhemden en pakken. Centraal stonden de prachtig geweven stoffen, naald en draad, die resulteerden in prachtige kledingstukken.

En zoals het en goed Italiaanse traditie betaamt, werd de kennis doorgegeven van moeder Anna, op zoon Luigi. Luigi Borrelli, zo mogelijk nog gepassioneerder voor de handgemaakte kleding, zette in 1957 het ´House of Luigi Borrelli´ op. En op zijn beurt nam de zoon van Luigi, Fabio Borrelli, in 1987 zijn plek in binnen dit Italiaanse familiebedrijf.

Onder Fabio zijn bewind groeide het merk ook internationaal uit tot een merk voor kenners. Voor liefhebbers van overhemden van hoge kwaliteit. Met ´kleine geheimen uit het verleden´ zette het bedrijf Borrelli een grote stap richting de toekomst. In 1997 startte Borelli een groeiproces waarbij de collectie werd uitgebreid met onder andere jeans, truien en accessoires. Ook jassen werden onderdeel van de collectie. Deze optie voor een ´totale look´ werd met enthousiasme door de Borrelli klantenkring ontvangen.

Borrelli en de Savoy familie

De Savoy familie is een van de oudste Koninklijke huizen van Europa. En hoewel Italië inmiddels een republiek is, is het nog steeds een belangrijke familie, compleet met Koninklijke titels zoals ´Prins van Napels´ en ´Koning van Italië´. De huidige ´koning´, Koning van Italië Victor Emmanuel III is duidelijk fan van het merk Borrelli. Hij maakte het bedrijf ´hofleverancier´ door het de titel ¨Fornitore della Real Casa Savoia¨ (Leverancier van het Koninklijk huis Savoy) te geven. Borrelli is daarmee leverancier No. 16.

De overhemden van Borrelli

De overhemden worden gemaakt van alleen de beste materialen van de hoogste kwaliteit. De overhemden van Borrelli worden met de hand afgewerkt door heuse meesters en beheersers van oude kledingmakers technieken. De filosofie van Borrelli is geniaal in zijn eenvoud: ¨Een goed begin garandeert een goed resultaat¨. En op die perfecte snit te krijgen, maakt Borrelli gebruik van de stappen die de Napolitaanse kleermakers zo beroemd heeft gemaakt. Bij Borrelli worden de armsgaten, de kraag, de schouderstukken, het driehoekje aan de zijkant van de overhemden (het gusset), de manchetten, de knoopsgaten, de knopen en de onderkant van de knopenlijst met de hand gestikt en aangezet. Dit maakt te overhemden stevig, duurzaam en geeft die unieke pasvorm.

overhemden die met de hand gemaakt worden begint met naald en draad

Wist je trouwens dat voor het aanzetten van de knopen op een Borrelli overhemd een eeuwenoud stiksel methode wordt gebruikt? De zogenaamde ¨Mosca a zampa di gallina¨. Dit is zo´n verfijnde methode, dat alleen de beste kleermakers deze beheersen.

De Borrelli overhemden zijn verder te herkennen aan de uiterst hoge kwaliteit katoen en prachtige materialen die gebruikt worden. De overhemden komen in allerlei kleuren en dessins die zowel klassiek, tijdloos als modern zijn.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.