• % Tot -43% korting op zomermode
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 100 €
Wijzigings- en monogramservice
Google rating

De elegantie van de moderne man

De invulling van de term elegantie wijzigt ieder jaar door de fluctuerende modetrends en de innoverende ontwikkelingen die plaatsvinden in de mode-industrie. Een wijd overhemd met een diepe kraagsnede was in de jaren 90 helemaal hot & happening, terwijl vandaag de dag een slim fit overhemd stijlvol en elegant is.

Een andere belangrijke ontwikkeling is dat veel elegante mode-items op een gegeven moment voor casual gelegenheden worden gedragen. Hierdoor is de elegante invulling van iets ver te zoeken.

Ondanks dat elegantie steeds maar wijzigt en iets anders inhoudt, zijn er vier basisregels van elegantie die onaangetast blijven. In dit artikel worden de zes vuistregels van elegantie besproken.

1. Perfecte lijnen

Kleding moet flatteren en nauw om het lichaam vallen. Dat betekent dat de kledingstukken aansluiten op je lichaam en de beste en mooiste punten van jouw uitstraling benadrukt worden.

Vind je het lastig om passende kleding te vinden? Dan kan je jouw outfit helemaal op maat laten maken. Dan ben je ervan verzekerd dat je kleding goed zit. Natuurlijk kun je ook op zoek gaan in de winkels naar de juiste kledingstukken, maar dat vergt kennis, zorg en aandacht.

2. Van top tot teen in stijl

Een slim fit overhemd, een prachtig passende broek en een mooie stropdas, maar lelijke oude afgedragen schoenen. Elegantie houdt in dat je van top tot teen stijlvol bent. Een misfit in je outfit is een enorme misser. Maak je outfit helemaal af en zorg dat alle items bij elkaar passen. De basis van je look is perfectie.

elegante overhemden voor de moderne man

3. De finishing touch

Accessoires zorgen voor de finishing touch, maar het maakt daarbij wel uit welke accessoires je erbij uitkiest. Accessoires kunnen een wereld van verschil maken tussen een modieuze look en een ordinaire look. Doe de schoenen, de riemen en de stropdas in dezelfde kleur aan. Draag een passend horloge. Voorkom dat je zakhanddoek hetzelfde patroon heeft als je stropdas. Dit soort kleine dingetjes zorgen voor het verschil tussen gekleed en goed gekleed gaan.

4. Probeer nieuwe kleurcombinaties uit

Combineer kleuren. Veel mannen houden zich ver hiervandaan. Met kleuren kan je namelijk gigantisch de mist ingaan. Toch is het belangrijk om de hoop niet op te geven. Met kleur kan je prachtige combinaties maken. Je moet het misschien alleen nog onder de knie krijgen, en dat krijg je alleen als je nieuwe kleurencombinaties uitprobeert.

5. Kies voor stoffen van kwaliteit

Blijf ver bij de goedkope stoffen vandaan en kies voor kleding van kwaliteit. Het verschil tussen goedkoop katoen en kwalitatief hoogwaardig zijde, satijn of een ander kwaliteitsstof is goed te zien. Kleding met een laag prijskaartje kan je beter laten hangen. De prijs zegt vaak al iets over de kwaliteit. Er spelen natuurlijk ook andere factoren mee, zoals; stitching, afwerking en de dikte van een stof.

6. Houd het simpel

Een andere belangrijke vuistregel bij elegant gekleed gaan is dat je het simpel houdt. Elegantie is simplistisch. Wanneer je je focust op enorm veel details en accessoires, is de elegantie ver te zoeken.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.