• King's Day % tot €50 korting
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Finamore: overhemden van ongekende kwaliteit

We weten allemaal dat Italianen over het algemeen gek zijn op mode en er goed uit zien. De overhemden zijn strak gesneden en dikwijls zelfs nog op maat gemaakt. De details zijn uitmuntend en de afwerking van de echte Italiaanse overhemden behoort tot de beste ter wereld. De naam ´Finamore´ kan alleen maar een oorsprong hebben in Italië. Het merk werd zelfs als in 1925 geboren, in het centrum van Napels, en is dus bijna al een eeuw oud. Lees hier alles over Finamore:

italiaanse man die er erg style vol uit ziet met een overhemd en een jasje

De geschiedenis van Finamore overhemden

Net zoals veel andere Italiaanse overhemd merken, vindt Finamore oorsprong in Napels. Stad van de eeuwenlange kleermaker tradities.

In 1925 begint Carolina Finamore haar eerste atelier in het historische centrum van Napels. Ze naaide overhemden voor een selecte klantenkring. Ze maakte voor de overhemden daarbij gebruik van de Napolitaanse mode ´regels´ die destijds toonaangevend waren wat betreft elegantie.

Carolina geeft haar talenten door aan haar zoon Alberto en zijn vrouw Stefania. Stefania groeide ook op in de overhemden wereld. Zij openden in 1960 hun eerste grote atelier in San Giorgio a Cremano, een stad grenzend aan Napels. Alberto blijkt te beschikken over een uitstekend zaken instinct en gesteund met de ervaring van Stefania, weet hij het atelier uit te laten groeien tot een florerend en belangrijk bedrijf voor handgemaakte overhemden.

In 1990 is het tijd voor de derde generatie. Het familiebedrijf Finamore is dan zeer vooruitstrevend en ´avant-garde´ binnen de overhemden sector. Maar toch blijkt de derde generatie voor een behoorlijke omslag te zorgen. Simone, Paolo, Andrea en Annamaria groeiden op in de fabriek, met het idee er goed uit te zien en tussen de naaisters die het kleinste detail van de Finamore overhemden tot in de puntjes verzorgden. Ze zorgden voor een (verdere) internationalisering van het merk

Vandaag de dag zijn de creaties van Finamore, onder de vlag ¨Carolina´s world¨ internationaal bekend en beroemd. Het familiebedrijf wordt inmiddels gerund door al weer de vierde generatie. De prachtige overhemden zijn te vinden in prestigieuze modehuizen en boetieks. De collectie bestaat naast Finamore overhemden ook uit jasjes, stropdassen en andere accessoires.

het collosseum staat in italie en is echt een plek waar foto's voor fashion en overhemden worden gemaak

Finamore: het merk, de overhemden, de collectie

Zoals je van een authentiek Italiaans overhemden merk kunt verwachten loopt het perfect mee met de trends van het laatste moment. De stoffen zijn van de hoogste kwaliteit en tot op de dag van vandaag worden de Finamore overhemden nog steeds met de hand gemaakt. Dat voel je terug in het draagcomfort van de overhemden. De kraag valt perfect en ook de manchetten sluit perfect aan.

Qua stijl vallen de overhemden van Finamore opvallend genoeg in de categorie tijdloos, met overhemden in redelijk neutrale kleuren. Hier en daar wellicht met een subtiel dessin. Maar ze vallen ook in de categorie modern met een snit die zowel strak als hip is. Dit maakt de overhemden van Finamore een zeer veelzijdig kledingstuk, geschikt voor vrijwel elke gelegenheid.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.