• % 2-PACK-DEAL: 2 voor €79,95
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Het belang van casual kleden op het werk

Het is officieel bewezen. Een samengestelde outfit waarover is nagedacht loont. Het stopt in ieder geval het roddelen van collega's over jouw look. Onderzoek wijst uit dat een verzorgde outfit nodig is om professioneel over te komen tegenwoordig. Een vragenlijst onder Engelse overheidsmedewerkers weest uit dat zij zich verplicht voelen om zich netjes te kleden, uit angst dat zij minder goed worden beoordeeld op hun prestaties. Een traditioneel pak met een wit, blauw of grijs overhemd zal dus in overvloed aanwezig zijn.

Britten zijn niet op hun mondje gevallen

44 procent van de mensen die deze vragenlijst hebben ingevuld, gaven toe dat zij graag oordelen vellen over collega's die naar hun mening niet netjes gekleed zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan te korte rokjes bij vrouwen of broeken met veel gaten bij mannen. T-shirts met veel merken erop vallen hier ook onder. Blijkbaar is het in Engeland aan de orde van de dag dat direct de poten onder je stoel worden weggezaagd wanneer je je niet volgens de richtlijnen kleedt. Wales geeft volgens dit onderzoek de meeste kritiek met 50% van de werknemers die toegaven dat zij oordelen op basis van de outfit keuze. Het zuidwesten van Engeland was beduidend minder kritisch, namelijk 38,7%. Het midden-oosten van Engeland was het minst oordelend over hun collega's. Hier was 27% van ondervraagden van mening dat zij andere medewerkers mochten beoordelen op de manier van kleden.

waarom casual kleden belangrijk is

Traditie heerst

Om nog eens te benadrukken hoe belangrijk de manier van kleden is, is er zelfs een lijst met best geklede zakenman. Alan Sugar, Richard Branson, ontwerper Kelly Hoppen en Dragon's Dan investeerder Peter Jones vormden de top vier van deze lijst. Dit wekt de indruk dat Britten veel waarde hechten aan tradities. Tweederde van de Britse werknemers bij de overheid koopt een traditioneel pak. 10 procent van het overheidspersoneel draagt alleen wat zij mooi vinden, zonder te letten op tradities.

Slim kleden, maar ook slim zijn

Wat heeft nu prioriteit? Het dragen wat je zelf wilt, of het dragen van kleding volgens de richtlijnen? Voor een eerste indruk is misschien belangrijk om een beetje van beide werelden te combineren. Je wilt immers ook niet overkomen als een eenheidsworst.

Tags: casual, overhemd, pak, werk

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.