• King's Day % tot €50 korting
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Italiaanse klasse: Barba Napoli

Fare bella figura´, laat het aan het land van de perfect gesneden overhemden over om een uitdrukking te hebben voor het goed voor de dag komen. Het gaat dan om meer dan alleen je kleding, ook je houding, de accessoires, de verzorging van je nagels en goede (gepoetste) schoenen zijn belangrijk. En het merk Barba Napoli zorgt er zeker voor dat je goed voor de dag komt.

een zakelijke lunch hoort ook zakelijke kleding

Napels, de stad van de kleermakers

De kleermakers in Napels behoren tot de absolute top van de wereld. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat je garderobe niet compleet is als je niet minstens één op maat gemaakt pak uit Napels in je kast hebt hangen. Saignant detail: Tussen al die kleermakers die de meest prachtige pakken maken, het eindeloze doolhof van steegjes en de heerlijke geur van pizza, is Napels ook de stad waar jarenlang het vuilnis opstapelt. Een contrast van mooi en vuil kan bijna niet groter zijn, maar misschien is dat wel wat de stad zo veel karakter geeft.

Antonio Barba was in 1964 een van die beroemde kleermakers. En hij zette Barba Napoli op.

Barba Napoli overhemden

En hoewel je natuurlijk naar Napels kunt gaan en je volledige onder kunt doppelen in de kleermaker ervaring, kom je al heel dichtbij met de overhemden van Barba Napoli. Het bedrijf werd opgericht in 1964 door Antonio Barba. De naam Barba Napoli is dan ook eenvoudig te verklaren. Barba was de achternaam van de kleermaker. Napoli is Italiaans voor ´Napels´.

Meneer Barba produceerde oorspronkelijk uitsluitend overhemden voor een selecte klantenkring. Maar de populariteit groeide snel en daarmee groeide ook de klantenkring.

Barba Napoli produceert nog steeds overhemden, maar ook andere kleding, volgens de oude en fantastische Italiaanse kleermakerstradities. Strak gesneden, kleurrijk, bijzonder veel oog voor detail, hoge kwaliteit stoffen, zo veel mogelijk in Italië laten produceren en waar mogelijk met de hand werken. Het is allemaal onderdeel van de lange traditie en dat voel je terug in het overhemd.

De Barba Napoli gebruikt de fijnste stoffen, voornamelijk katoen en linnen, voor de overhemden. De knopen zijn van echt parelmoer en worden zo goed op de overhemden gezet dat ze er vrijwel nooit afvallen.

De overhemden van het merk uit Napoli worden geroemd om de fijne en prachtige afwerking, het draagcomfort en een bijna niet te evenaren snit.

stijlvol eruit zien doe je met een overhemd strikje blazer en af en toe nog een pochet

Stijl van Barba Napoli

Het is het extra´s dat de overhemden en andere kleding van Barba Napoli zo bijzonder maakt. Hoewel de collectie overhemden voor een grootste deel bestaat uit overhemden in redelijk neutrale kleuren, wit en lichtblauw, zijn ze toch allemaal anders. Een verschillend streepje, een net iets andere weving van de stof, een verrassende combinatie in de ruitjes of hier en daar een bijzonder printje. Barba Napoli onderscheid drie soorten overhemden voor heren. De ´Classica´, de ´Culto´ en de ´Dandy Life´ overhemden. De classica zijn, zoals de naam al doet vermoeden, echte klassiekers. De Culto overhemden zijn wat moderner, maar nog steeds behoorlijk formeel, terwijl de Dandy Life overhemden weer geschikter zijn voor casual gelegenheden. Maar van Classica tot Dandy Life; Het vakmanschap straalt er vanaf.

De hoge kwaliteit stof en het feit dat de overhemden nog deels met de hand en 100% in Italië worden gemaakt, maakt dat de overhemden van Barba Napoli in het hogere prijssegment vallen. Maar dat betaalt zich terug in het draagcomfort en de duurzaamheid van de overhemden.

Met Barba Napoli hoef je niet meer naar Napels, maar komt Napels gewoon naar jou.

Tags: barba, napoli

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.