• % Luxe 3-PACK-DEAL voor €129,95
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Jaaromzet Seidensticker 2019: 181 miljoen

Het bekendste shirtmerk van Duitsland; Seidensticker. De naaimachines van Seidensticker blijven ratelen. Seidensticker heeft de Duitse stad Bielefeld in de jaren vijftig laten bloeien. Het merk Seidensticker was ooit een van de grootste textielfabrikanten ter wereld en zeker een van de bekendste. Helaas heeft het bedrijf ook een slechtere tijd gehad en kromp het bedrijf. Nu, een eeuw na de oprichting ziet het er gelukkig weer goed uit.

Bielefeld, een Duitse stad, was ooit een bloeiende textiellocatie. Tegenwoordig zijn veel bedrijven uit de stad vertrokken. Gelukkig zit het merk Seidensticker shirts er nog. Het familiebedrijf, dat vorig jaar 100 jaar bestaat, is hier gevestigd. Dat zou ook een reden moeten zijn waarom een ​​kleine zwarte roos op veel shirts over de hele wereld blijft bloeien. De roos is het logo van het merk Seidensticker

Daling Duitse mode Industrie

Halverwege de jaren zestig, toen Seidensticker de grootste shirtfabrikant in Europa was, werkten er meer dan 400.000 mensen in West-Duitsland in de kledingindustrie, vandaag is het nog steeds een goede tiende. Volgens de German Fashion Industry Association daalde de omzet in de Duitse mode-industrie met 4,4 procent tot circa elf miljard euro in 2018. Een geest van optimisme ziet er anders uit.

Seidensticker heren overhemde en dames blouses online

Maar Seidensticker heeft na een paar moeilijke jaren weer een inhaalslag gemaakt. De Freiburgse historicus Roman Köster schrijft in de geschiedenis van zijn bedrijf dat het 100-jarig jubileum 'kan worden omschreven als onwaarschijnlijk tegen de achtergrond van de Duitse (en niet alleen de Duitse) kledingindustrie'.

Het bekendste shirtmerk van Duitsland

Frank Seidensticker behoort tot de derde generatie van de familie. Samen met zijn neef Gerd Oliver Seidensticker beheert hij sinds 2004 het merk zijn vader als managing partner. De derde generatie nam het bedrijf over tijdens de crisis. Met een omzet van ruim 181 miljoen euro vorig jaar is de kloof met concurrent Olymp helaas groter geworden.

Maar dat komt ook omdat de strategie van het bedrijf is veranderd. Na jaren van expansie en een tijd met veel merken is het nu alleen de zwarte roos, het Seidensticker-logo, die de merkaanwezigheid kenmerkt. De focus loont: volgens onderzoeken is Seidensticker nog steeds het bekendste shirtmerk in Duitsland.

Bekijk alle Seidensticker overhemden

Bron

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.