• % Luxe 3-PACK-DEAL voor €129,95
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Kies het juiste poloshirt

Poloshirts zijn stijlvolle T-shirts met een kraag, twee of drie knopen en gemaakt van een pique weving of jersey weving. Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de wereld zijn polo’s enorm populair. Een polo zorgt ervoor dat je er goed verzorgd uit ziet, maar toch comfortabel gekleed bent.

Wat zijn de eigenschappen van een poloshirt?

Polo’s worden voornamelijk uit de kast getrokken in de zomer, begin van de herfst en eind van de lente. Een polo is een typisch kledingstuk dat gedragen wordt wanneer het wat warmer wordt. Echter, kun je een polo ook dragen onder een trui of pullover. Een polo is gemaakt van de stof Jersey of Pique. Deze stoffen voelen wat dikker aan en geven de polo een luxe look. Daarnaast heeft de polo een kraag, wat het doet lijken op een overhemd met korte mouwen. Bovendien heeft een polo vaak twee of drie knopen aan de bovenkant, zodat je de polo netjes kunt sluiten of lekker casual open kunt dragen. Ook dit brengt charmes met zich mee. De meeste polo’s hebben drie knoopjes en het uiteinde van de mouwen hebben een verstevigde rand die mooi aansluit om de biceps. De strakke mouw laat het poloshirt er netjes en gevormd uitzien in vergelijking tot een t-shirt.

Waar komt het poloshirt vandaan?

De polo is ontwikkeld door de voormalige Franse tenniskampioen René Lacoste. In zijn tijd is het gebruikelijk om te tennissen in witte overhemden. Dit beperkte echter zijn bewegingsruimte en was bovendien veel te warm. Daarom ontwierp hij het ‘poloshirt’. Dit shirt moest lijken op een wit poplin overhemd, maar dan zonder alle beperkingen die deze met zich mee bracht, zoals lange mouwen en knoopjes om het overhemd te sluiten. In eerste instantie ontwierp hij de polo alleen voor zijn eigen gebruik, pas in de jaren daarna heeft hij het shirt samen met zijn vriend Gillier in de productie gezet voor de andere sporters. In de jaren 70 is het poloshirt ook beschikbaar gemaakt voor dagelijks gebruik. Tegenwoordig wordt het poloshirt dan ook nog altijd gebruikt voor beide; sport en vrijetijd. Een poloshirt wordt omschreven als een tijdloze klassieker. 

Hoe kies ik de juiste polo

Tips, do’s and don’ts rondom poloshirts

Polo’s staan er helaas bekend om dat ze zo'n 3-5% krimpen na een aantal wasbeurten. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, wanneer je een poloshirt besteld. Zorg ervoor dat de polo lekker zit om je schouders en niet te krap rondom je armen. Dit kan namelijk voor benauwdheid en transpireren zorgen. Kijk ook of alle knoopjes van het poloshirt dicht kunnen, mocht het bovenste knoopje niet dicht kunnen, neem dan een maatje groter of een ander model. Bovendien is de stof van de polo van belang. Wanneer het warm weer is, is het verstandig om niet een polo aan te trekken die is gemaakt van een synthetische en/of tee dikke stof. Het liefst trek je dan een poloshirt aan dat gemaakt is van een water absorberende stof, zoals katoen aan. Draag nooit de kraag van je polo omhoog, dit ziet er ouderwets en raar uit. Tevens wordt afgeraden om een T-shirt onder het poloshirt te dragen. Dit ziet er niet alleen raar uit, maar haalt ook de klasse en flair van het poloshirt. Probeer grote logo’s en merk aanduidingen zo veel mogelijk te ontwijken.

Tags: Polo, Poloshirt

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.