• % 2-PACK-DEAL: 2 voor €79,95
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Michaelis werkt aan een betere wereld

Michaelis, het Nederlandse shirtsmerk uit Capelle aan de Ijssel vindt duurzaamheid belangrijk. Het merk ziet dat de klant behoefte heeft om te werken aan een betere wereld. Zeker in deze tijd. Het bedrijf heeft een het Nederlandse textiel convenant ondertekend. Een convenant is een speciale overeenkomst met de overheid. Lees hieronder het artikel of klik hier voor het originele artikel

"Duurzaamheid - werken aan een betere wereld

We zien een grote behoefte aan verandering in de modewereld en we streven naar een betere, meer verantwoorde industrie. Daarom hebben we het Nederlandse textiel convenant ondertekend. Samen zetten we ons in voor verbetering van de arbeidsomstandigheden, het zoveel mogelijk voorkomen van vervuiling en het bevorderen van dierenwelzijn in al onze productielanden. We werken momenteel samen met onze leveranciers, gespecialiseerde partners en de rest van de industrie om betere omstandigheden te creëren voor de mensen, dieren en het milieu in onze gehele supply chain.

Milieu - RSL (Restricted Substance List)

We werken al jaren met strenge limieten om zo een minimaal gebruik van chemicaliën in ons productieproces te waarborgen. Vanzelfsprekend houden we ons aan alle EU-veiligheidseisen.

michaelis maakt duurzame shirts

Langzaam transport

Als onderdeel van onze inspanningen om de CO2-uitstoot te beperken, organiseren we het vervoer vanuit de fabrieken zoveel mogelijk via de boot. We experimenteren momenteel met het treinvervoer vanuit het Verre Oosten. Het kiezen van productielocaties dichter bij en in Europa zal ook helpen de CO2-uitstoot te minimaliseren.

Kunststof en verpakking

We zijn afgestapt van het gebruik van plastic zakken in onze winkels en onderzoeken momenteel biologisch gemaakte materialen en gaan dat implementeren waar mogelijk. Voor verzending gebruiken we een FSC-gecertificeerde doos.

"Ons doel is om in 2022 80% "bio based" verpakkingen te gebruiken."

Mensen

We hebben ons ten doel gesteld alle aspecten van onze supply chain te verbeteren en strikte normen te hanteren waaraan onze leveranciers zich moeten houden. We houden de omstandigheden in de fabrieken waar we mee werken nauwlettend in het oog en verbeteren eventuele misstanden in nauwe samenwerking met onze leveranciers. Alle fabrieken in risicolanden waarmee we samenwerken moeten voldoen aan het Business Social Compliance Initiative (BSCI) criteria. We werken al vele jaren met het BSCI-monitoringsysteem en de omstandigheden in onze fabrieken worden jaarlijks geverifieerd door onafhankelijke auditors, waaronder Veritas, SGS en Intertek.

"Ons doel is om in 2020 in de risico landen voor 90% aan de BSCI criteria te voldoen."

Product - Better Cotton Initiative

We zijn een trots lid van Better Cotton Initiative (BCI). BCI streeft ernaar de katoenproductie wereldwijd te transformeren door Better Cotton te ontwikkelen als een duurzamer alternatief voor conventioneel katoen. BCI helpt om de wereldwijde katoenproductie minder belastend te laten zijn voor ons milieu. Ons doel is om in 2023 50% van onze katoen als beter katoen te in te kopen.

Mulesing free

Wij vinden dierenwelzijn belangrijk en werken samen met onze leveranciers om de dierbehandeling in onze supply chain te verbeteren. Daarnaast onderzoeken we momenteel om nog een stap verder te gaan via RWS certificering."

Ons doel is ervoor te zorgen dat 80% van ons wol tegen 2020 mulesing free zal zijn."

Vegetable tanned leer

Vegetable tanned leer is een traditionele ambachtelijke techniek die zijn oorsprong vindt in Toscane, Italië. Er worden zo weinig mogelijk toxische stoffen bij gebruikt en veel van de stoffen die tijdens het looien worden gebruikt, worden gerecycled en daarna opnieuw gebruikt om een zo laag mogelijke impact op het milieu te garanderen.

"Ons doel is ervoor te zorgen dat 75% van ons leer tegen 2021 “vegetable tanned” zal zijn."

"

Bekijk alle Michaelis overhemden online

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.