• King's Day % tot €50 korting
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

overhemden gemaakt met nano technologie

Nanotechnologie wordt steeds meer toegepast in kleding. Kleding gemaakt van nanotechnologie heeft meerdere voordelen. Zo is het geur en vlek afstotend. Wanneer je rode wijn over je overhemd laat vallen, valt het als het ware van het shirt af en zie je er niks van. Hardnekkig poetsen om de vlek er uit te halen is voorbij. Het overhemden merk Eterna komt in de zomer met een overhemd waarin nanotechnologie is toegepast. Benieuwd naar wat nanotechnologie is en wat de voor- en nadelen zijn? Lees dan snel verder.

Wat is nanotechnologie

Nanotechnologie is een nieuwe techniek. Het is een techniek die het mogelijk maakt om met superkleine deeltjes te werken. In de orde van grootte is een nanometer een miljardste van een meter. 1 nano = 0,000000001‬m. De schaal van nano is dus super klein. Wanneer je werkt met zo'n kleine schaal, kun je de eigenschappen van materialen veranderen. Bijvoorbeeld als een stof eerst geleid, kun je de stof met het toepassen van nanotechnologie niet geleidend maken. Het kan ook andersom: een stof die niet geleidend is geleidend maken

Hoe werkt nanotechnologie in kleding?

Datzelfde geldt voor kleding. Wanneer kleding nat wordt van bijvoorbeeld rode wijn, gaat de wijn in de stof zitten. Katoen is immers absorberend en neemt het vocht op. Met het toepassen van nanotechnologie kun je de stof afstotend maken. Dus wanneer er rode wijn over je het shirt valt, valt de wijn als het ware over de stof heen en blijft het niet in de stof zitten.

Nanotechnologie in kleding

Het Lotus shirt van Eterna

Eterna is één van de eerste merken die nanotechnologie toepast in zijn overhemden. Met behulp van nanotechnologie heeft Eterna het Lotus shirt ontwikkeld. Met het Lotus shirt ga je niet alleen stijlvol en kreukvrij, maar ook vlekvrij door het leven! Of het nou koffie, ketchup of rode wijn is, met de innovatieve nanotechnologie die toegepast wordt in de stof, zorgt het nanoshirt van Eterna ervoor dat vlekken niet in de stof doordringen. Het shirt kun je overigens normaal wassen.

Voordelen nanotechnologie

  • Nanotechnologie wordt gebruikt bij de productie van kleding. De nanodeeltjes zorgen ervoor dat kleding waterproof wordt.
  • Nanotechnologie wordt gebruikt tijdens chemotherapie. De nanodeeltjes gaan op zoek naar kankercellen en laten de andere cellen met rust.
  • Chirurgen gebruiken nanocamera's. Met nanocamera's kunnen chirurgen beter zien.

Nadelen nanotechnologie

  • Er wordt nog volop getest met het toepassen van nanotechnologie. Het schijnt dat koolstofnanobuisjes je DNA kunnen beschadigen. Koolstofnanobuisjes wordt niet gebruikt in kleding.
  • Nanodeeltjes kunnen een ophoping van cellen veroorzaken in planten, dieren en mensen.

Het toepassen van nanotechnologie in kleding is uitvoerig getest en niet schadelijk voor de gezondheid van de mens. Met de bovengenoemde nadelen kun je te maken krijgen wanneer je chemotherapie krijgt.

Ben je benieuwd naar het nano overhemd (lotus shirt) van Eterna? Deze kun je vanaf 1 juli bij overhemden.com bestellen.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.