• % 2-PACK-DEAL: 2 voor €79,95
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Het poloshirt. Hoe draag je een polo?

Het poloshirt is zo’n typisch kledingstuk voor de zomer. En hoewel we in Nederland en België niet altijd zomerse temperaturen bereiken in het warmste seizoen van het jaar, zijn er genoeg dagen of weken dat het echt te warm is om een overhemd te dragen. Natuurlijk zul je op kantoor soms niet aan dat overhemd kunnen ontsnappen, maar wanneer je je werkplek verlaat mag best voor een lichtere outfit gekozen worden. Wil je graag meer weten over poloshirts? Lees dan snel verder!

Meteen op zoek naar een poloshirt? Klik dan hier.

het poloshirt van lacoste

Een probleem dat nogal wat mannen hebben in de zomer is dat ze moeilijk het evenwicht lijken te vinden. Smaakvol en stijlvol lijkt voor sommige mannen niet samen te gaan met temperaturen boven de 25°. Gelukkig bestaat daar één goede oplossing voor: de polo of het poloshirt. Dat is één van de meest elegante vrijetijdshemden en vooral ook een heel veelzijdig item dat in elke mannelijke garderobe thuishoort.

Poloshirts online kopen

Welke stijl kies je voor je poloshirt?

Hittegolf

Tijdens die ene week dat de temperaturen zelfs in Nederland boven de 30° klimmen mag je eindelijk je korte broeken uit de kast halen. Je poloshirts voor tijdens dit soort hittegolven zullen natuurlijk de lichtste modellen zijn, in een goed ademende stof en met een lichte kleur.

Gesteld dat je korte broek al een neutrale effen kleur heeft dan mag je voor je poloshirt een speelsere keuze maken. Een poloshirt met patronen of geprinte designs bijvoorbeeld. Zo maak je je look minder saai, ze krijgen een sportievere maar tegelijk nog steeds stijlvolle uitstraling.

De Lacoste poloshirts in onze online winkel volgen dezelfde trends als de meeste merken van polohemden. Momenteel zijn vooral de door de jaren ’70 geïnspireerde patronen opnieuw erg populair (chevron strepen, bloemige motieven en pin dots). Die stijl valt goed te combineren met espadrilles, bootschoenen of sandalen.

alles over de polo shirt

Poloshirt als vervanging van je overhemd

Op de werkvloer wordt het nog steeds afgeraden maar voor zwoele zomeravonden of voor feestjes waarbij een licht formele kledingstijl gewenst wordt zijn poloshirts perfect. Verwissel je Oxford button-down overhemd met lange mouwen voor zulke gelegenheden dus gerust door een poloshirt. Zo eenvoudig kan het zijn om zomers gekleed te gaan. Kies voor dit soort gelegenheden gerust een poloshirt in een iets donkerder kleur, vooral op avondlijke feestjes staat dat vaak beter dan te lichte kleuren.

Hoe je die look afwerkt is je eigen keuze. Je kan voor de nonchalante look gaan door het polohemd uit je broek te laten hangen en door een paar eenvoudige maar discrete sportschoenen te dragen ofwel een paar suède loafers.

Witter dan wit

Perfect voor wie van tennis houdt natuurlijk. Maar natuurlijk ook voor iedereen die er scherp wil uitzien en die toch ook op de heetste dagen van het jaar een zekere klasse wil bewaren. Een klassieke witte polo levert dit effect op maar vermijd dan wel die poloshirts waar de nummers en logo’s te nadrukkelijk opgedrukt zijn. Je wil misschien wel een sportieve uitstraling, het moet ook niet lijken of je net van een cricketwedstrijd komt toch?

Sommige mannen hebben natuurlijk van zichzelf al een behoorlijk bleke huidskleur. In zo’n geval is het afgeraden je te wit te kleden. Je zou er alleen maar een erg fletse look mee verkrijgen. Probeer daarom eens een andere neutrale kleur, zoals lichtbeige of pastelkleuren zoals hemelsblauw of muntgroen. Zo creëer je meer contrast met je huidskleur en krijg je een veel scherpere look.

Sportieve luxe

Een poloshirt geeft je sowieso al een sportievere look dan een ander hemd of shirt. Dat komt doordat het poloshirt oorspronkelijk ontworpen werd voor tennisspelers (en pas daarna voor polospelers!). Om die sportieve look verder te benadrukken zou je kunnen overwegen je poloshirt aan te vullen met een lichte bomberjack en een getailleerde joggingbroek in keperstof of linnen. Een andere optie is een zwarte driekwartsbroek te dragen met een paar mooie witleren of canvasstoffen sportschoenen.

Gekleed in een poloshirt

Zelfs zonder vest kan je best een geklede indruk maken in een poloshirt. Op gelegenheden waarop minder formele kleding geaccepteerd is kan je het poloshirt ook zonder blazer dragen, dat levert nog steeds een scherpe en goed geklede look op.

Natuurlijk volstaat hier een effen gekleurde polo mocht je dat willen maar zeker voor sociale gelegenheden mag je best ook iets meer experimenteren. Waarom bijvoorbeeld geen geprinte designs? Of kies voor een poloshirt in stoffen van de allerhoogste kwaliteit, zoals Merinoswol.

Het is aanbevolen je polo ook tijdens de warmste dagen volledig tot boven dicht te knopen, anders loop je er misschien té casual bij. Als je van het sportieve type bent en je goed getrainde buik- en borstspieren hebt dan mag je je shirt ook in je broek stoppen. Zo kan je dat mooie V-silhouet goed doen uitkomen.

Wat betreft schoenen kan je met deze look alle kanten op. Kies voor lederen of suède Oxfords, Derbies of loafers.

goed passend poloshirt


Hoe weet je of een poloshirt je goed past?

Er zijn een aantal basisregels waarmee je kan controleren of een poloshirt je goed past of niet. De mouwen van een poloshirt mogen zeker niet te lang zijn want dan krijg je een vogelverschrikkers-effect. De ideale mouwlengte is tot aan het midden van je borstkas wanneer je je armen langs je lichaam laat hangen.
De onderste boord van het hemd moet dan weer tot aan het midden van de rits op je broek vallen. De boord rond je hals moet ook perfect zitten: te groot en het lijkt alsof je een dunne hals hebt, te strak en het lijkt of je een dik hoofd hebt. Vind het juiste evenwicht!
Als je die drie zaken even gecontroleerd hebt bij het aankopen van je poloshirt, of eigenlijk bij elk shirt dat je een tijd niet gedragen hebt dan ben je al zeker dat het shirt je in elk geval comfortabel zal zitten en dat het perfect jouw maat is.


Poloshirts in de zomer: eindeloze mogelijkheden

De hierboven beschreven stijlen waarin je een poloshirt kan dragen zijn uiteraard slechts de allerbekendste. Wil je zelf experimenteren dan heb je met een poloshirt echt tal van mogelijkheden. Probeer eerst eens een aantal klassieke combinaties uit, je zal vervolgens snel ontdekken wat nog mogelijk is. Het leuke is daarbij dat poloshirts te combineren zijn met tal van kleren die je waarschijnlijk al in je kast hebt liggen.

Wat is jouw favoriete poloshirt? Wil je meer weten over ons aanbod Lacoste poloshirts? Laat dan zeker je reactie achter via onderstaande link. We helpen je graag persoonlijk verder!

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.