• King's Day % tot €50 korting
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Tips voor het dragen van een overhemd met dubbele manchet

De (zaken)man van tegenwoordig dient te allen tijde modieus en chic voor de dag te komen. Een mooi pak, een nette stropdas, mooi opgepoetste schoenen, het hoort er allemaal bij. Ook onmisbaar is een overhemd van goede kwaliteit. Het vormt de basis van je zakelijke outfit. Als je voor een net wat zakelijkere look dan anderen wilt gaan, is een overhemd met dubbele manchet een aanrader. Maar ook als casual meer je ding is, kun je met een overhemd met dubbele manchet prima uit de voeten. Maar waar moet je op letten als je een overhemd met dubbele manchet wilt kopen? En hoe hoor je een overhemd met dubbele manchet eigenlijk te dragen? Een aantal belangrijke tips voor het dragen van een overhemd met dubbele manchetten hebben we voor je op een rij gezet.

Opzoek naar overhemden met dubbele manchet? Klik dan hier


tips dubbele manchet

Wat zijn dubbele manchetten?

Dubbele manchetten, ook wel Franse manchetten genoemd (French cuff), zijn twee keer zo lang als enkele en worden een slag omgevouwen zodat je een dubbele laag stof krijgt. Ze worden vastgemaakt met manchetknopen.
Dit soort manchetten wordt eigenlijk al lange tijd als een must beschouwd in combinatie met een pak. Tegenwoordig kunnen enkele manchetten ook wel onder een pak, maar voor een chique look dien je toch echt voor overhemden met dubbele manchet te gaan. De manchetten dienen dan een paar centimeter onder de mouw van je pak uit te komen, zodat de knopen goed zichtbaar zijn.

Ruime keus aan overhemden met dubbele manchet

Net zoals gewone overhemden zijn overhemden met dubbele manchet in alle soorten, maten en kleuren te vinden.
Het klassieke overhemd is wit, liefst van premium katoen gemaakt en heeft een licht getailleerde pasvorm. Dit is het aangeraden overhemd voor onder een pak.Er zijn tegenwoordig dus ook dubbele manchet overhemden in andere kleuren en materialen, van zijde tot plaid, van rood tot schotse ruit. Laat je hoofd niet op hol brengen door de mogelijkheden! Bedenk altijd voordat je een overhemd koopt wanneer je deze kunt dragen en hoe je het kunt combineren. Je hebt anders de kans dat je prachtige aankoop jarenlang in de kast blijft hangen.

De pasvorm van een overhemd met dubbele manchet – waar moet je op letten?

Er zijn aan aantal punten waar je op moet letten als je een overhemd koopt. Je moet natuurlijk altijd goed op te letten of het overhemd een geschikte pasvorm heeft. Als je slank bent kun je het beste kiezen voor een slim fit of een modern fit overhemd met dubbele manchet. Een getailleerd overhemd zorgt er namelijk voor dat het overhemd mooi aansluit op je lichaam. Voor de wat gezettere man is een regular fit de beste keuze.

Let goed op dat het overhemd lang genoeg is. Vooral voor de wat langere man is dit vaak een euvel, maar tegenwoordig zijn er gelukkig genoeg winkels die extra lange overhemden verkopen. Dus overhemden die meer ruglengte hebben dan gewone overhemden. Sleeve7 is een merk dat zich helemaal heeft gespecialiseerd in overhemden voor de langere man. Sleeve7 heeft ook een ruime keus aan extra lange overhemden met dubbele manchet.

pasvorm overhemd dubbele manchet maten

De mouwlengte van een overhemd met dubbele manchet

Ook de mouwlengte is van groot belang.Maar wat is de juiste (mouw)lengte voor een overhemd met dubbele manchet? Zoals eerder gezegd dienen de manchetten een aantal centimeter onder de mouw van het pak uit te komen. Maar ook zeker niet meer! De regel is dat het manchet niet meer dan 2 centimeter onder de mouw van het colbert of pak uit mag komen. Een te korte manchet (die niet onder de mouw vandaan komt) is eigenlijk not done.

Ook het boord van het boord dient vooral de juiste hoogte te en boordmaat te hebben. Voor de man met een langere nek zijn de hoge boorden een modieuze uitkomst, en ze zijn ook perfect om zonder das te dragen. Deze zijn echter niet aan te raden als je een wat kortere nek hebt. In de meeste gevallen draag je een overhemd met dubbele manchet in combinatie met een stropdas. De boordmaat van het overhemd is dus een belangrijk aspect. Het is heel eenvoudig om zelf je boordmaat op te meten.
Wat de vorm van het boord betreft is het eigenlijk een kwestie van smaak. Er zijn honderden vormen, stiksels en lengtes, voor elk wat wils dus.

boordmaat opmeten overhemd manchet

Dubbele manchet overhemden – trendy combinaties

Naast de klassieke combinatie met een pak zien we tegenwoordig ook gewaagdere outfits met dubbele manchet overhemden.
Je kunt natuurlijk het overhemd zonder jasje dragen. Dit geeft een casual maar nette image, perfect voor een middagje op het terras met je collega’s.
Een dubbel manchet overhemd past ook heel mooi onder een blazer. Deze combinatie heeft vele modetijdschriften gehaald en wordt bijvoorbeeld door Brad Pitt in Oceans 11 met verve gedragen.

De manchetknopen – een onmisbaar element

Manchetknopen gedragen met een pak dienen geraffineerd te zijn en een luxueuze uitstraling te hebben. Eigenlijk dienen deze van goud, zilver of platina te zijn. Absoluut geen plastic of goedkope metalen! tegenwoordig heb je manchetknopen in alle soorten en maten. Als je ze bij een meer casual outfit draagt kun je kiezen uit een ruim assortiment aan metalen of stenen knopen in allerlei vormen en maten. Zorg er wel voor dat je goed kijkt welke knopen bij welk overhemd passen. Je wilt toch niet na al je harde werk om het perfecte overhemd te vinden een flater slaan vanwege de manchetknopen?

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.