• €22 voucher | Overhemden.com is jarig!
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Witte overhemden die niet doorschijnen

Witte overhemden zijn super elegant en geschikt voor vrijwel elke gelegenheid. Echter, het is wel even oppassen, de bedoeling is namelijk dat een wit overhemd niet doorschijnt! Wel zo netjes als je tepels niet door je overhemd heen te zien zijn. Waar moet je op letten en hoe kun je doorschijnen voorkomen? Voor mannen met een donkere huidskleur is het extra belangrijk dat het witte overhemd niet door schijnt. Door de donkere ondergrond kan een wit doorschijnend overhemd anders een beetje grauw aan doen. Terwijl een sprankelend wit overhemd je look juist erg op zou moeten halen.

Ben je op zoek naar een wit overhemd? Klik dan hier.

Op zoek naar: witte overhemden die niet doorschijnen

Witte overhemden die niet doorschijnen zijn makkelijker te vinden dan je denkt. Je moet alleen wel even weten waar je op moet letten. Het is daarbij goed om in gedachten te houden dat een wit overhemd voor heel veel gelegenheden geschikt is. Je zou daarom kunnen overwegen om iets meer te investeren in een wit overhemd. Als je een beetje handig bent met wassen, heb je er zomaar jarenlang plezier van.

Waarom witte shirt wel of niet doorschijnen

Overhemden kunnen van allerlei stoffen gemaakt worden, zoals katoen, een katoen mix, linnen, maar bijvoorbeeld ook flanel. Normaalgesproken wordt de doorschijnendheid van de stof bepaald door de dikheid van de stof. Daarbij geldt, hoe dikker de stof, hoe waarschijnlijker het is dat de stof doorschijnt. Witte overhemden gemaakt van linnen schijnen daarom eerder door dan een overhemd gemaakt van flanel. Maar een linnen overhemd is wel veel koeler (en cooler) dan een flanellen shirt. De ideale stof voor een wit overhemd wat niet door schijnt is daarom katoen met een dichte weving. Een Twill stof of een Visgraat (keperbinding) schijnen bijna niet door, terwijl bijvoorbeeld een lichte stof als Oxford met 1 draad wel makkelijk doorschijnen.

Het spectrum

Witte overhemden zijn te vinden in allerlei graden van doorschijnendheid. Zware stoffen zijn uitermate geschikt voor mannen met een donkere huidskleur, voor mannen met een lichte huidskleur maar erg donkere tepels, voor mannen met veel lichaamsbeharing of voor mannen die gewoon 100% zeker willen zijn dat het witte overhemd helemaal niet door schijnt. Je kunt in deze categorie bijvoorbeeld denken aan stoffen zoals Twill of zelfs (dunne) jeansstof. Het voordeel van deze stoffen is uiteraard dat ze niet doorschijnen, maar ze zijn wel vrij dik en kunnen in de zomer wel wat te warm zijn. Om te testen of het witte overhemd van jouw keuze echt niet door schijnt zit er uiteindelijk maar een ding op, en dat is passen en proberen.

Een shirt dat niet doorschijnend is: dat komt een stuk netter over

Aan het andere einde van het spectrum zitten stoffen die juist heel makkelijk doorschijnen. Dit zijn stoffen die met 1 draad geweven zijn en doorgaans een pinpoint weving hebben. Alhoewel deze dunne stoffen misschien niet uitermate geschikt zijn om te dragen als alleen een overhemd, zijn ze wel lekker dun en uitermate geschikt voor bijvoorbeeld onder een trui. Overhemden die dusdanig doorschijnen zijn –zonder te willen generaliseren- überhaupt van een lagere kwaliteit. Je vindt dergelijke overhemden vaak bij grote winkelketens. Draag je echt vaak een overhemd dan is het sowieso aan te raden om je overhemd (wit of een andere kleur) te kopen bij een speciaalzaak of natuurlijk dé online overhemden specialist.

Linnen overhemden

Wat ons betreft de enige uitzondering op niet doorschijnen is linnen. Deze dunne stof schijnt vrijwel altijd door. Gebruik ze daarom liever niet zakelijk, maar casual kan een wit overhemd van deze stof prachtig zijn. Leuk voor op het strand of terras.

Wist je trouwens dat in tropische streken een wit linnen overhemd vaak voor alle mannelijke bruiloftsgasten de dresscode is? Heel anders dan bij ons dus!

T-shirt onder je witte overhemd

Er zijn ook veel mannen die het gewoon prettig vinden om een T-shirt te dragen onder een overhemd. Als je een zeer transparant overhemd draagt ziet dat er alsnog vreemd uit. Het T-shirt tekent af onder het overhemd en dat staat niet zo netjes. Alhoewel een niet doorschijnend overhemd de voorkeur heeft, is het witte T-shirt probleem wel makkelijk te verhelpen.

Wwelk t-shirts draag je onder je overhemd zodat het niet doorschijnend is

Kies niet voor een wit shirt onder je overhemd, maar ga voor een lichtgrijze of zelfs een beige. Het valt op die manier veel meer weg onder het witte overhemd. Dus zelfs als het overhemd door schijnt, valt het T-shirt eronder niet zo op. Heb je een donkere huidskleur, dan kun je ook een zwart T-shirt proberen. Gebruik, welke kleur ondershirt dan ook, een effen shirt zonder opdrukken! En let hoe dan ook op dat je T-shirt netjes zit, niet te wijd is en lang genoeg is om in je broek te dragen. Te veel stof bij een T-shirt doet een overhemd, hoe ondoorschijnend dan ook, geen goed.

BRON:

http://propercloth.com/reference/opacity-ratings/

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.