• % Tot -43% korting op zomermode
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 100 €
Wijzigings- en monogramservice
Google rating

Zijden Manchetknopen

Wat zijn zijde manchetknopen of silkknots?

Silk Knots (zijde manchetknopen) zijn een mooi alternatief voor de standaard metalen "door-druk" of "ketting" manchetknopen om een Franse manchet van een overhemd netjes vast te maken. Silk Knots worden ook wel apenballetjes, apenknuistjes of Turkse knoop genoemd. Deze namen zijn gebaseerd op de gebruikte knopen zoals de Apenvuist of Turkse knoop. Tegenwoordig noemen we het een zijde manchetknoop.

Silk Knots worden gemaakt van drie parallele strengen elastische zijdedraad die samen uiterst precis worden gewoven tot een knoop van tussen de 10-30mm met daartussen een verbindende draad. Ze worden gedragen door een van de knoopjes door de knoopsgaten te drukken van een Franse manchet, waardoor de mouw van het overhemd netjes wordt afgebonden.

Zijde Manchetknopen en kleuren

Hoe worden zijde manchetknopen gemaakt?

De Silk Knots kunnen worden gemaakt van een varieteit aan kleuren draad zoals een combinatie van een, twee of zelfs drie kleuren. Erg populair zijn combinaties van nationale kleuren zoals oranje setjes of de Nederlandse vlag: rood, wit en blauw.

Ook worden Silk Knots steeds diverser door het introduceren van nieuwe spannende knoopvormen. Naast de ronde vormen worden tegenwoordig ook 'tonnetjes' (cilinder), vierkantjes en zelfs bloemen geknoopt. Een erg populaire variant zijn de Silk Knots met aan de buitenzijde van de Franse machet een wat dikkere opvallende knoop of 'tonnetje'.

Hippe and happening manchetknopen

De Silk Knot is een populaire kleding accessoire in de zuidelijk delen van Europa en streken in het Midden Oosten en Azie. Tegenwoordig worden de knoopjes steeds populairder in de Verenigde Staten. Grote en bekende kledingwinkels bieden steeds vaker Silk Knots aan in verschillende soorten en maten. Moderne en hippe mannen varieren graag in kleur en stijl door het combineren van de verschillende kleuren Silk Knots met mooie overhemden.

Zijde Manchetknopen

Erg leuk is het organiseren van 1 kleur Silk Knots (Zijde Manchetknoopjes) voor een speciale gelegenheid zoals een huwelijk, afscheidsfeest of ander samenkomen. Of denk aan het dragen van 1 en dezelfde kleur of stijl voor een jaarclub, dispuut of vereniging. En what about koninginnedag, het EK of WK voetbal!

Kleurrijke manchetknopen voor goede doelen

Door het dragen van een bepaalde kleur kan ook de steun worden geuit aan sociale goede doelen, zoals Pink Ribbon voor borstkanker (roze), HIV/AIDS of Respect! (rood) en 'tegen kanker' - Lance Armstrong (geel). U kunt ook contact voor ons opnemen voor alternatieve kleuren(combinaties). 

Wij apprecieren uw bezoek en hopen dat u mooie kleurtjes Silk Knots vindt om uw stijl verder op te fleuren en accentueren.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.