• King's Day % tot €50 korting
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice
100% katoen

Poloshirts 100% katoen

100% katoenen shirts. Een genot voor iedere man. Heerlijke katoenen poloshirts voor heren. Katoen is een van de belangrijkste grondstoffen ter wereld. Het is een waardevol gewas omdat slechts 10% bij de verwerking verloren gaat. Katoen wordt in de kledingindustrie vaak samen gevoegd met stoffen als polyester, elastaan en lycra. Hier vind je enkel en alleen de 100% katoenen poloshirts. Lees meer...

Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Poloshirts 100% katoen

100% katoenen shirts. Een genot voor iedere man. Heerlijke katoenen poloshirts voor heren. Katoen is een van de belangrijkste grondstoffen ter wereld. Het is een waardevol gewas omdat slechts 10% bij de verwerking verloren gaat. Katoen wordt in de kledingindustrie vaak samen gevoegd met stoffen als polyester, elastaan en lycra. Hier vind je enkel en alleen de 100% katoenen poloshirts.

Katoenen poloshirts: 100% zuiver katoen

Wat is katoen?

Katoen is een vezel van de katoenplant. Van de klassieke katoenbollen wordt het katoen gemaakt zoals we dit kennen in kleding. Elke vezel van de plant is samengesteld uit twintig tot dertig laagjes cellulose die om elkaar heen gedraaid zijn. Dit is de perfecte basis voor het weven van doeken en het maken van poloshirts.

100% katoen

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten katoen. Katoen wordt veel gecombineerd met stretch stoffen als polyester en elastaan. 100% katoen is een begrip in Nederland en er is ontzettend veel vraag naar. 100% katoen heeft een aantal voordelen.

 • Laat vocht door: katoen laat goed vocht door. Dit komt door de losse structuur waarmee 100% katoenen shirts mee geweven zijn. Het is daardoor luchtig en men zal er niet snel zweetvlekken in zien.
 • Behoudt goed zijn vorm: doordat het weinig rekbaar is behoudt 100% katoen ook goed zijn vorm.
 • Het is sterk: door de weving met 100% katoen is het zeer sterk en lastig kapot te krijgen.
 • Natuurlijk: doordat het enkel katoen is, is het een natuurlijke stof. Er zitten weinig "chemische" stoffen in die kunnen zorgen voor uitslag.
 • Zachte stof: Katoen is over het algemeen een vrij losse weving. Daardoor is de polo extra zacht.

Type katoenen shirts

Voor poloshirts is er weinig verschil in de kragen. Je bepaalt immers zelf hoe ver je de knoopjes van de kraag open zet. De pasvorm van katoenen polo's kan wel verschillen: soms kiest men voor een regular fit en soms voor een wat meer aangesloten slim fit. Er is een enorme keuze aan katoenen polo's en zo vindt u altijd wel een echt "cotton shirt" dat past.

100% katoenen polo kopen? Kijk online!

100% Katoenen poloshirts

Wanneer draag je 100% katoenen poloshirts? Mannen houden van zuivere kleding en dragen 100% katoenen poloshirts om een aantal redenen. Zo kan het zijn dat men graag het zweet goed opvangt: een wat dikker 100% katoenen poloshirt is dan prettig omdat het werkt als een spons en vocht goed opneemt (en vooral veel opneemt). Bamboe katoen heeft soortgelijke eigenschappen. Sommige heren dragen 100% katoenen poloshirts omdat men allergisch is of reageert op bepaalde bestandsdelen van elastaan, polyamide of polyester, in dat geval is een volledig katoenen poloshirt wel een uitkomst. Er zijn ontzettend veel soorten katoen. Denk aan Pima katoen en Egyptisch katoen

Soorten katoen

Zoals eerder beschreven zijn er super veel soorten katoen. Nu zijn er ook nog een aantal manieren om katoen te verwerken. Hieronder een lijstje van de meest voorkomende:

 • Gekamd katoen:Een methode waarbij de kortere vezels worden verwijderd en de vezels goed parallel lopen. Het garen neemt de kleurstof dan beter op en wordt sterker, gladder en zonder balletjes (pillen). Dit soort katoen wordt veel gebruikt voor kleding en poloshirts.
 • Gekaard katoen:Een proces waarbij de katoenvezels al bij de productie van de garens parallel worden geplaats. Vergeleken met gekamd katoen is dit proces niet zo effen en heeft het meer vezels die uitsteken. De stof is vaak iets ruwer.
 • Ringgesponnen katoen:Dit katoen is zachter, gladder en heeft meer glans. Het is rond gesponnen zoals een ring.
 • Gemerceriseerd katoen:Het garen of de stof (of beide) worden behandeld in een bad van natronloog. De effecten zijn een hogere glans, een beter vermogen om kleuren op te nemen en te behouden, een sterker doek en minder krimpgevoelig.
 • Geborsteld katoen:Geborsteld, geruwd, gepeached, brushed. Dit zijn allemaal benamingen voor het zachter maken van het katoendoek.
 • Kreukvrij katoen:Een chemische behandeling van geweven stoffen, zodat deze na het wassen minimaal gestreken hoeven te worden. Naarmate het meer gewassen wordt, zal het effect iets afnemen.

Katoen poloshirts online

Het 100% katoenen poloshirts voor hem en haar koop je online bij de webshop voor overhemden en shirts in Nederland en België. Wij onderscheiden ons door alleen 100% katoen poloshirts van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Wij willen graag dat jij je goed voelt in een shirt.