• % Luxe 3-PACK-DEAL voor €129,95
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Wat draag je onder een overhemd?

Het meest voorkomende kledingstuk dat gedragen wordt onder een overhemd is een ondershirt. Een ondershirt is een hemd, T-shirt of lange mouwen shirt dat speciaal ontworpen is om te dragen onder een overhemd. De kenmerken van deze shirts zijn dat ze vocht vasthouden, ademen, licht en vaak dun zijn. Deze shirts dienen het overhemd te beschermen tegen (zweet)vlekken en beschadigingen en geven extra comfort.

 

Wat is een ondershirt?

Een ondershirt is simpelweg een shirt dat speciaal is ontworpen om te dragen onder je overhemd of ander kledingstuk. Ondershirts kenmerken zich als volgt: licht van gewicht, luchtig, dun en vocht absorberend. Ondershirts dienen het overhemd te beschermen tegen (zweet)vlekken en beschadigingen.

 

groene ondershirts van shirtsofcotton

 

Wat is het verschil tussen een ondershirt en een T-shirt?

Er zijn enkele verschillen tussen ondershirts en T-shirts. Het belangrijkste verschil is dat een ondershirt speciaal ontworpen en gemaakt wordt om te dragen onder een overhemd, waar T-shirts worden gemaakt om te dragen als ‘hoofd kledingstuk’. Dit betekent natuurlijk niet dat een ondershirt niet op zichzelf gedragen kan worden. Een T-shirt is gemaakt van een veel dikkere stof dan een ondershirt, vaak is een T-shirt hierdoor zwaarder en schijnt ook niet door. Hiermee is het minder geschikt om onder andere kleding te dragen. Er zijn merken die zich in het bijzonder richten op ondershirts van hoge kwaliteit. Zij leveren een sterke stof, maar zorgen er voor dat de ondershirts comfortabel en luchtig zitten. Een voorbeeld hiervan is MEY. Het fijne aan dit merk is dat ze V-hals ondershirts leveren in verschillende dieptes. Zij leveren verschillende dieptes, zodat het niet meer uitmaakt of je besluit je overhemd te dragen met één, twee of drie knoopjes open. Je ondershirt sluit hier gewoon netjes op aan.

 

Wanneer moet ik een ondershirt dragen?

Eigenlijk is het, het best om altijd onder je overhemd een ondershirt te dragen. Een ondershirt zorgt er namelijk voor dat er geen of weinig lichaamsvocht op het overhemd terecht kan komen. Hierdoor blijft het overhemd langer mooi en gaat het minder snel ruiken. Dit leidt weer tot een duurzamer overhemd. Daarnaast beschermt een ondershirt het overhemd tegen deodorant vlekken, die vaak geel uitslaan en erg moeilijk weg te krijgen zijn. Het fijnste van een ondershirt is misschien wel dat, mocht je het warm krijgen, deze het zweet opneemt waardoor er geen zweetplekken op het overhemd komen. Dit kan je namelijk enorm oncomfortabel laten voelen.

 

Witte ondershirts van shirtsofcotton

 

Welke lengte en wat voor hals heeft mijn ondershirt nodig?

Het is belangrijk dat de lengte van je ondershirt de correcte lengte heeft en de juiste hals gekozen wordt. Voor de lengte is het van belang dat het ondershirt iets langer is dan een normaal T-shirt. Het is namelijk de bedoeling dat het ondershirt in de broek wordt gedaan en er niet te makkelijk weer uitkomt, wanneer er wordt bewogen. Zorg er daarom voor dat de lengte van ondershirt tussen de 5 en 10 cm langer is dan die van de T-shirts die normaal gedragen worden. Mocht je niet zeker weten of het ondershirt lang genoeg is, kun je het beste vooraf goed meten en/of advies vragen.

Daarnaast is de boord type van belang. Over het algemeen wordt aangeraden een O-neck (ronde hals) T-shirt te dragen wanneer je de knoopjes van je overhemd allemaal dicht doet en een stropdas draagt. Wanneer je één knoopje of meer open doet, wordt er aangeraden een V-hals ondershirt te dragen. Bij één knoopje open draag je een hoge V-hals, bij twee knoopjes open een middel hoge V-hals en bij drie knoopjes open een diepe V-hals. Helaas beschikt niet elk merk over ondershirts met verschillende dieptes V-halzen. Echter beschikt ShirtsofCotton over een brede selectie van extra lange ondershirts in beide O-hals (crew) en verschillende V-hals dieptes.

 

 

Bekijk alle overhemden

Terug naar de Kennisbank

 

 

© Overhemden.com - Bij het gebruiken van - of verwijzen naar dit artikel dient expliciet een (back)link en bronvermelding geplaatst te worden.