• King's Day % tot €50 korting
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice
Doppio Ritorto

Doppio Ritorto

Doppio Ritorto overhemden van Cavallaro Napoli voelen voller aan, schijnen minder door en zijn wat meer kreukelvrij. De katoenen draad wordt tijdens het weven versterkt door 2 draden tegen elkaar in te weven tot 1 draad (twee enkele draden samen). Per oppervlakte heb je dan 2x! zoveel draadjes. Het voordeel aan two-ply (Doppio Ritorto in het Italiaans) garens is dat het ‘pillen’ tegen gaat (bolletjes op het shirt). We noemen het twijnen of getwijnd in het (oud) Nederlands. Doppio Ritorto staat gelijk aan kwaliteit en is daarom ietjes duurder - je krijgt tenslotte ook 2x zoveel draden voor je geld. Het draagt fijn, pilt minder en gaat vooral erg lang mee. Bekijk alle Two Ply Overhemden. Hieronder vind je alle Doppio Ritorto overhemden van Cavallaro Napoli. Lees meer...

Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Doppio Ritorto van Cavallaro Napoli

Wat betekent Doppio Ritorto?

Doppio Ritorto is simpelweg de vertaling van Two Ply uit het Engels of Dubbel Getwijnd uit het Nederlands. Het is indirect een mate van kwaliteit omdat het de stofsoort en vooral de kwaliteit daarvan aangeeft. Doppio betekent zoveel als dubbel of tweeledig. En Ritorto betekent terughalen, terugtrekken of weer gaan wat duidt op het twijnen (de 2e draad die gebruikt wordt). Deze draden worden vaak gemaakt van 

Doppio Ritorto: Cotone Doppio Ritorto uit Italie

Het dubbel twijnen van een draad wat men in het italiaans dopio ritorto noemt

In andere Talen

In het Engels legt men het als volgt uit: 'doppio ritorto' describes a set of double twisted fabrics. It is a manufacturing technique in which cotton or linen is twisted together making the shirt shiny, soft, resistant and herby extremely wearable.

  • Doppio Ritorto
  • Dubbel Getwijnd / dubbelgetwijnd
  • Two Ply
  • Zweilagig

Doppio Ritorto van Cavallaro

De meeste shirts en kleding van Cavallaro wordt in Napels geproduceerd, vandaar het label Cavallaro Napoli. Het staat voor zorgvuldigheid en kwaliteit. Men gebruikt het beste katoen van dubbel getwijnde draden (two-ply) en vermeldt dit op de shirts met Doppio Ritorto. Vele overhemden hebben dit label Doppio omdat de meeste overhemden van de betere kwaliteit zijn. Doppio Ritorto van Cavallaro Napoli staat voor kwaliteit.

Doppio Kwaliteit

Cavallaro

Cavallaro Napoli is opgericht door Giuseppe Cavallaro. Als zoon van een Italiaanse vader had Giuseppe al een voorliefde voor de Italiaanse mode, hij was dan ook vastberaden om de Italiaanse stijl naar Nederland te halen. In 1999 begint hij met de productie van zijde stropdassen uit een klein atelier in Napels. Drie jaar later lanceert Giuseppe zijn eerste lijn overhemden, de typisch Italiaans geïnspireerde stijl gemaakt van het allerbeste katoen Doppio Ritorto.

Doppio Ritorto Online Kopen

Het two-ply overhemden (Doppio Ritorto) voor heren koop je online bij de webshop voor overhemden in Nederland en België. Wij onderscheiden ons door alleen de beste overhemden van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Wij willen graag dat jij je goed voelt in een overhemd.