• 2+1 GRATIS % 3 halen, 2 betalen
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice
Russell

Russell

Russell is onderdeel van het bedrijf Russell Brands (niet te verwarren met acteur en comedian Russell Brand). ""Russell"" is een oer-Amerikaans merk dat in 1902 is opgericht door Walther Russell. Het merk Russell is in eerste instantie opgericht in Alexander City, Alabama onder de naam Russell Mills. Het bedrijf is uitgegroeid tot een waar conglomeraat. Waar Russell oorspronkelijk begon met het produceren van lang ondergoed, truien, sportkleding voor mannen en vrouwen binnen Amerika, is het nu een merk met een wereldwijd bereik en meer dan 10000 werknemers. Russell is met name bekend om zijn sportkleding en dit is ook waar ze groot mee zijn geworden. In de collectie van Russell vind je de beste sweatshirts, hoodies, T-shirts en truien. Lees meer...

Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!

De oorsprong van Russell

In 1932 nam Russell de Southern Manufacturing Company over en kreeg zo toegang tot een grotere sportkleding markt. Russell produceerde sportkleding bestemd voor verschillende disciplines waaronder honkbal, basketbal en (American) football en eigenlijk voor elke typisch Amerikaanse sport produceerde het bedrijf een tenue. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de productie van Russell voornamelijk geconcentreerd op het maken van onderkleding voor de Amerikaanse marine en het leger. In de decennia na de Tweede Wereldoorlog was Russell (en Russell Athletics) de grootste marketeer en leverancier van sportkleding in Amerika. In 1992 tekende Russell een contract om de exclusieve leverancier te worden van de Amerikaanse Major League Baseball (MLB) teams. Bekende sportteams die de kleding van Russell droegen waren de:

  • Green Bay Packers
  • Miami Dolphins
  • Cleveland Browns

Harlem Globetrotters in Russell outfit

In 2010 tekende Russell een contract met de wereldberoemde Harlem Globetrotters om exclusief de tenues van dit basketbal show team te leveren. De Harlem Globetrotters zijn een waar begrip in de Amerikaanse sportwereld. De Harlem Globetrotters zijn in 1920 opgericht en hebben in al hun jaren meer dan 26.000 demonstratie wedstrijden in 122 landen gespeeld. De Harlem Globetrotters combineren sport, humor en theater om zo het publiek te entertainen.

Russell banner 2

Russell: uitvinder van het sweatshirt

Aan het begin van de 20e eeuw is sportkleding niet bepaald praktisch. Het is gemaakt van wol en dus is het warm en vaak ook niet heel comfortabel. Het zweet is ook nog eens heel moeilijk uit de kleding te wassen waardoor het al heel snel begint te stinken. Het drogen van de kledingstukken duurde ook nog eens extreem lang. Probeer maar eens een lange periode te sporten met een dikke trui aan zonder het te wassen. Dit probleem had een jongen genaamd Bennie ook en hij ging naar zijn vader die een kledingfabriek had. Deze vader heette Benjamin Russell. Hij bedacht een kledingstuk dat qua model neer kwam op een ruim zittende, redelijk loshangende trui gemaakt van extra dik katoen. Dit is luchtig genoeg om in te sporten, makkelijk te wassen en het absorbeert het zweet ook nog eens perfect. Binnen 10 jaar moest Russell een geheel nieuwe divisie opzetten alleen maar om de vraag naar sweatshirts bij te houden.

Hoe maak je een russell trui groter?

Wanneer je per ongeluk een trui van russell of een trui van een ander merk te heet hebt gewassen, dan kun je de trui ook weer groter maken. Wanneer je het sweatshirt van Russel groter wilt maken, dan heb je warmte, vocht en iets dat trekt nodig. Lees hieronder hoe je te werk gaat.

  • Vul een bak of emmer met lauw water en dompel de Russell trui volledig onder. Voeg vervolgens wat conditioner (wat je gebruikt voor je haar) toe, dit vergroot de vezels.
  • Laat de Russell trui 30 minuten tot aan een uur in het water zitten.
  • Leeg de emmer of bak met water en vul de emmer of bak om vervolgens opnieuw het met koud water te vullen, zodat je de conditioner uit kunt spoelen. Dompel het sweatshirt weer onder water en wring zo veel mogelijk vloeistof uit de stof.
  • Leg het sweatshirt op een paar badhanddoeken om het te drogen. Leg het zo plat mogelijk neer en strek gaandeweg de Russell trui uit om de gewenste lengte te bereiken.
  • Laat het kledingstuk in de lucht drogen

Je Russell trui of andere trui heet nu weer de gewenste lengte.

Russel image banner 1

Persoonlijke service voor mannen met stijl

De kleding van Russell koop je online bij de webshop voor overhemden, polo’s, truien en basics in Nederland en België. Wij onderscheiden ons door alleen kleding van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat voorop. En wij willen dat jij je goed voelt in een overhemd. Het resultaat is een verzameling van merken die één ding gemeen hebben: het zijn de beste en meest populaire overhemden van dit moment. Russell kleding voor de moderne man.

Russell image banner 3

Russell online kopen

De kleding van Russell koop je online bij de webshop voor mannen in Nederland en België. Een volledige collectie van alleen de beste producten voor mannen. De mooiste Russell sweatshirts en truien koop je online met gemak en eenvoud (Russell op het Internet). Persoonlijke service en 100% kwaliteit in een webwinkel online. Ons team staat klaar om een passend overhemd, shirt of andere herenkleding voor je te vinden. Kom gerust eens langs in onze winkel of bel ons voor advies, wij helpen je graag persoonlijk.