• 2+1 GRATIS % 3 halen, 2 betalen
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice
Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!

2023 black friday overhemden.com

Modetrends ontcijferd: Black Friday 2023 insights van Overhemden.com

Black Friday, een interessante periode voor de mode-retail. De meerderheid van de mode-retailers neemt deel aan deze dag, terwijl anderen weerstand bieden. Enkele jaren terug beperkten mode-retailers zich tot specifieke promoties met aantrekkelijke kortingen uitsluitend op de vrijdag. Tegenwoordig breiden sommige retailers deze acties uit over het gehele weekend, sommigen zelfs een volledige 'Black Week' hanteren en een klein deel negeert Black Friday volledig. In dit artikel richten we ons op overhemden en herenkleding, met een diepgaande analyse van retail inzichten tijdens Black Friday 2023.

Wij voerden van 22 november 2023 tot en met 27 november 2023 een Black Friday-actie uit.

Mannen geven meer uit dan vrouwen op Black Friday

  • De vrouw geeft 14,3% minder uit dan de man.
  • De man koopt 15,2% meer dan de vrouw.

Markttrend: hoge vraag naar comfortabele jersey overhemden en truien

De verkochte producten onthullen boeiende inzichten in de voorkeuren van de consumenten op het gebied van kledingstijlen. Het jersey overhemd (een elastisch en gebreid overhemd) voert de lijst aan als het meest populaire producttype, met een opmerkelijk aandeel van 36,11% van de totale verkochte artikelen. Deze voorkeur suggereert een sterke aantrekkingskracht van klanten naar de comfortabele en veelzijdige eigenschappen van jersey overhemden.
Heren truien volgen als een solide tweede keuze, met 14,76% van de totale verkochte artikelen. De warmte en stijl die pullovers bieden, lijken een favoriet te zijn tijdens deze shoppingperiode. T-shirts en smoking overhemden staan op nummer drie en vier met respectievelijk 9,90% en 4,34%.

insights overhemden.com black friday

Welke overhemd kleuren domineren op Black Friday: 22,57% kiest voor klassiek wit

Uit de data blijkt dat tijdens Black Friday witte overhemden de absolute favoriet waren, goed voor 22,57% van alle verkochte overhemden. Met een klassieke uitstraling en flexibel karakter passen witte overhemden naadloos bij diverse modetrends en gelegenheden. Blauw volgt als tweede populaire keuze met 16,21% van de verkochte overhemden, waarbij specifiek gelabelde 'blauwe' overhemden binnen deze categorie vallen. Donkerblauw en zwart volgen op de derde en vierde plaats, met respectievelijk 9,74% en 7,60% van de verkochte overhemden. Rode overhemden, traditioneel en populair tijdens de kerstperiode, vertegenwoordigen 1,84% van de aankopen. Dit onderstreept de status van het rode kerstoverhemd als een klassieker en bevestigt dat Black Friday wordt benut voor het oorspronkelijke doel: het doen van kerstinkopen.

Black Friday insights van Overhemden.com

Black Friday geeft Overhemden.com stof tot nadenken voor 2024

Deze insights illustreren duidelijk de verschillende kooppatronen van mannen en vrouwen, met mannen die zowel in hoeveelheid als in uitgaven de overhand hebben. De populariteit van jersey overhemden, gevolgd door heren truien, T-shirts en smoking overhemden, onderstreept de voorliefde van consumenten voor comfort, veelzijdigheid en stijl. Interessant is de voorkeur voor witte overhemden tijdens Black Friday, wat wijst op dat dit toch altijd de favoriete kleur is als het gaat om overhemden. Hoewel rood nog niet prominent aanwezig is in de Black Friday-verkopen, blijven de huidige trends een fascinerende blik werpen op de evoluerende consumentenvoorkeuren in de mode-retail-industrie.

Ontdek onze kerstactie en ontvang een gratis kerstcadeau bij een minimale besteding van €110. Geldig tot en met 17 november 2023.

Bron: overhemden.com eigen data