• €22 voucher | Overhemden.com is jarig!
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice
Italian Spread

Italian Spread Boord Overhemden

Een Italian spread boord kan het best omschreven worden als een boord met licht tot medium weggesneden kraag. Dit geeft een strakke uitstraling aan de kraag en het overhemd. De Italian spread kraag bestaat in een aantal varianten en zijn allen licht weggesneden. Lees meer...

Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Wat is een italian spread kraag?

Een Italian spread kraag is een moderne boord. De kraag is lichtjes weggesneden, dit geeft de boord een aantrekkelijk uiterlijk. De nekkraag is zo weggesneden dat het mooi staat bij een wat dikkere dasknoop. Zo vormen de das en het overhemd één geheel onder je pak. Daarnaast is een Italian spread kraag zeer geschikt om zonder stropdas te dragen. Een paar knoopjes open geeft een sportief, maar toch professioneel effect.

Geschiedenis van de italian spread boord

De geschiedenis van de Italian spread gaat ver terug. Toch is het pas in de jaren '50 onder het grote publiek buiten Italië ontdekt. De zogeheten “continental look” kwam op. Geïnspireerd door Italiaanse kleermakers begonnen andere overhemdmerken de Italian cut-away kraag te introduceren op het Europese vasteland. Jongemannen van toen pikten de trend al snel op. Tegenwoordig is de Italian spread een standaard geworden in de wereld van overhemden. Vooral in Europa is het een gangbare, formele boord voor zakelijke gelegenheden geworden.

Italian widespread overhemden online kopen

Waar draag je een italian-spread boord bij?
De weggesneden Italian spread leent zich goed voor zowel casual als zakelijke aangelegenheden. Vroeger werd het gebruikt bij een net wat dikkere dassenknoop, zoals de dubbele windsor. Tegenwoordig is de Italian-Spread kraag ook populair bij de meer casual overhemden. In de Verenigde Staten zul je de Italian spread niet snel zien in kantoren, maar wel in uitgaansgelegenheden zoals nachtclubs.

Een andere benaming: De Italian Widespread

Volgens de traditionele Engelse kleermakers zijn Italiaanse boorden standaard al wijder dan andere boorden. Daarom wordt de Italian Spread ook wel eens de Italian Widespread genoemd. Zo wordt met de term (Italian) Widespread kraag benadrukt dat Italiaanse boorden verder weggesneden zijn dan de traditionele boorden.

Overhemden met Italian spread kraag

De beste merken en de beste overhemden

Wij hebben voor jou de beste merken geselecteerd en van die beste merken ook weer de beste overhemden. Alleen het beste is goed genoeg. Dus ook de beste kent kraag overhemden. Het resultaat is een verzameling van merken en overhemden die één ding gemeen hebben: het zijn de beste en meest populaire overhemden van dit moment.

Persoonlijke service voor mannen die houden van overhemden

De beste overhemden met kent boord koop je online bij de webshop voor overhemden in Nederland en België. Wij onderscheiden ons door alleen overhemden van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Wij willen graag dat jij je goed voelt in je overhemd met een Italian Spread.

De beste kent boord overhemden eenvoudig online kopen

Alle overhemden zijn te koop in onze online winkel voor mannen. Een volledige collectie overhemden voor heren. De mooiste overhemden koop je online met gemak en eenvoud. Persoonlijke service en 100% kwaliteit.