• King's Day % tot €50 korting
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice
Coupenaden

Overhemden met Coupenaad

Overhemden met coupenaad. Een coupenaad wordt gebruikt om vorm te geven aan een overhemd. Vaak om het shirt extra te tailleren door middel van een coupenaad of plooi. In een overhemd met coupenaad lopen één of twee naden aan de achterkant van het overhemd; de stof is hier een beetje dubbelgevouwen. Een coupenaad wordt veelal toegepast bij slim fit of althans getailleerde modellen. Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van overhemden met coupenaden. Lees meer...

Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Overhemden met coupenaden

Een coupenaad of figuurnaad is een driehoekige of ruitvormige plooi die in een punt uitloopt. Vaak worden bij overhemden twee coupenaden gebruikt. Zodat beide kanten van het overhemd in balans zijn door de coupenaden. Over het algemeen wordt de plooi weer dichtgenaaid, hierdoor ontstaat een naad in het kledingstuk. Plooien zijn voornamelijk te vinden in getailleerde overhemden. Door het gebruik van coupenaden kan het overhemd mooier getailleerd worden. Merken als Eton, Jacques Britt en Profuomo gebruiken coupenaden in de slim fit overhemden. Bij een slim fit overhemd ontstaan er aan de achterzijde altijd twee coupenaden, daar waar als het ware de stof aangetrokken is om de strakkere pasvorm te krijgen.

Coupe naden zijn voornamelijk te vinden in getailleerde overhemden.

Wat zijn coupenaden

Een coupenaad bestaat in twee types. Allereerst een nauwsluitend (getailleerd) shirt met aan weerszijden van de rij knopen figuurnaden. Ook vanaf de schouders lopen figuurnaden naar beneden. De figuurnaden zijn hier zichtbaar omdat het patroon van de stof enigszins verspringt. Bij een overhemd zal dit voornamelijk aan de achterkant te zien zijn. Ook bestaat het uit een naad die midden in een pand van het kledingstuk begint en ook weer eindigt. Dit wordt in overhemden met coupenaden minder gebruikt. Een coupenaad is vaak ook verwijderbaar, zodat de extra taillering van het shirt wegvalt.

de mooiste coupenaad overhemden

In welke overhemden worden coupenaden gebruikt?

Een coupenaad wordt voornamelijk gebruikt in getailleerde shirts. Door het gebruik van 1 of 2 plooien aan de achterzijde kan het shirt mooier getailleerd worden. De plooien zorgen voor ervoor dat de stof op de buik strak getrokken wordt. Een coupenaad gebruiken (nepen) is soms ook handig voor wat meer gezette heren. De coupenaad kan worden opengemaakt (weggesneden) zodat er meer ruimte ontstaat.

Andere benamingen voor coupenaden

Andere benamingen voor coupenaden zijn een figuurnaad of plooi. In het Nederlands wordt veelal de term figuurnaad gebruikt. Dit om aan te geven dat een coupenaad extra figuur geeft door middel van een naad. Een ander benaming is een plooi. De coupenaad is in feite een plooi en door het gebruik van een coupenaad ontstaat een plooi in de kleding.

shirts met coupenaden voor heren

Het verschil tussen coupenaden en zijnaden

Een aanpassing in de zijnaden van een shirt is ook mogelijk. Dit verschilt echter van een coupenaad. Bij coupenaden wordt er alleen stof uit de rug gehaald én niet weggesneden. Een coupenaad is in feite een dubbel gevouwen stuk stof. Bij zijnaden wordt de stof echt ingenomen. Bij het innemen van de zijnaden wordt de stof zowel van de voorkant als van de achterkant weggehaald.

Zelf overhemden tailleren of bij de kleermaker

Overhemden zonder coupenaad kunnen vaak makkelijk en snel worden getailleerd door het toevoegen van een enkele of dubbele coupe-naad op de achterkant van de rug. Een confectie overhemd wordt zo toch nog een maat overhemd .... vaak zijn confectie overhemden ruim voldoende maar wil het overhemd net iets beter laten aansluiten. De coupenaad is dan het redmiddel in het geval van taillering.

Overhemden met coupenaden online kopen

Op overhemden.com vindt u een volledige collectie overhemden met coupenaden. De beste merken en de beste shirts. Laat u persoonlijk adviseren door één van onze shirtadviseurs. Zo ontvangt u gegarandeerd een perfect overhemd.