• 2+1 GRATIS % 3 halen, 2 betalen
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice
Albiate

Albiate Overhemden

Albiate is een bekende Italiaanse weverij. Sinds 1830 maakt Albiate excellente wevingen van de beste kwaliteit. Albiate staat bekend om de denim, print, jacquard en flanel wevinen. Dit zorgt ervoor dat ""Albiate"" een zeer specialistische weverij is. Alle Albiate wevingen zijn vervaardigd van hoogwaardig Egyptisch katoen. Bekijk hier alle overhemden met de Italiaanse wevingen van Albiate. Lees meer...

Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Over Albiate

Albiate is een Italiaanse wever uit het Italiaanse platteland. Sinds 1830 produceren ze wevingen voor overhemden met de beste Egyptische stoffen. Het bedrijf is opgericht om nét iet andere wevingen te produceren voor de mooiste shirts. Tegenwoordig is Albiate toonaangevend in de specialistische wevingen, zoals denim, jacquard en flanel. De katoensoorten die hierin worden gebruikt zijn allemaal Egyptisch. Zo worden de meest verfijnde wevingen gecreëerd door Albiate.

denim albiate

Albiate overhemden

Overhemden en shirts die gemaakt worden van Albiate stoffen zijn een weerspiegeling van de rijke historie van dit merk. Luxe overhemden en shirts gemaakt van de allerbeste stoffen met een volle en onderbouwde basis om trots op te zijn.

De collecties van Albiate

Albiate maakt twee verschillende collecties. Éen is de jaarlijks veranderende mode collectie. Hierbij wordt ieder jaar opnieuw gekeken naar de trends van dat moment. Hierop worden stoffen, wevingen, kleuren en stijlen op aangepast. De ander is de zogenaamde "Denim Service Programme". Dit is een unieke collectie bestaande uit de beste denim stoffen. Zo kan een varieteit aan denim overhemden geproduceerd worden. Deze zijn altijd verkrijgbaar.

De Denim Service Programme

In de wereld van Indigo is Albiate één van de bekendste weverijen. Dit wordt omschreven als de Albiate 1830 Denim Service Programma. Meer dan 200 modellen Denim liggen continue klaar in het warenhuis van Albiate. Klassiek en sportief voor de herenmode: dat is Albiate.

1830: de oprichting van Albiate in Milaan

Manifattura di Albiate is opgericht door Giuseppe Caprotti. Oorspronkelijk leverde het bedrijf katoendraden aan spinnerijen in het platteland. In 1840 nam zijn zoon het bedrijf over en hij nam een goed besluit. Vanaf dan werd de focus verlegd op het produceren van wevingen. In Italië werd in deze tijd nog steeds volgens de traditioneel Middeleeuwse methode geweven. Langzaamaan werd het bedrijf in een modern industrieel bedrijf veranderd. Voorbeelden hiervan zijn speciale machines om het draad glad te maken.

De derde generatie neemt het over in 1860

Een periode van grote uitbreiding kenmerkte 1840-1860. In 1860 was het daarom tijd voor de derde generatie om in het bedrijf te stappen. Het bedrijf werd voor de begrippen van die tijd zeer professioneel opgericht. Er was voorraadbeheer, een kantoor, een winkel en een kleine productie faciliteit. In 1868 was het daarom de tijd om echt uit te gaan breiden. 23 mechanische weef installaties werden geintroduceerd, tezamen met een boiler en stoom faciliteit. Zo kon de productie wevingen worden opgeschaald.

Eind 19e eeuw: Albiate is volwasssen

Albiate kreeg een grote financiele investering eind 1800. Dit zorgde voor een verdubbeling in de productiefaciliteit naar meer dan 300 machines! Het proces van het verven van de wevingen werd ook geoptimaliseerd. Hiermee produceerde Albiate een groot aantal wevingen in specifieke kleuren. Sterker nog: Albiate was in 1920 de eerste weverij die meerdere kleuren draden door elkaar kon weven.

albiate overhemden

Albiate nu: Overgenomen door Albini

Door trouw te blijven aan de jarenlange opgebouwde tradities heeft Albiate altijd de hoogste kwaliteit kunnen bieden. De Italiaanse familie Albini zag dit ook. En nam het bedrijf over. Zo kon samen gewerkt worden om één van de leiders in de katoensector te blijven. De stijl van Albiate is zich meer gaan richten op de jonge en sportieve man. Met denim, jacquard en flanel wevingen. En dit is iets wat Albiate hedendaags zeer speciaal maakt: De denim wevingen.

De collecties van Albiate

Albiate maakt twee verschillende collecties. Éen is de jaarlijks veranderende mode collectie. Hierbij wordt ieder jaar opnieuw gekeken naar de trends van dat moment. Hierop worden stoffen, wevingen, kleuren en stijlen op aangepast. De ander is de zogenaamde "Denim Service Programme". Dit is een unieke collectie bestaande uit de beste denim stoffen. Zo kan een varieteit aan denim overhemden geproduceerd worden. Deze zijn altijd verkrijgbaar.

De andere weverijen:

Albini 1876: Is een rijk merk met een stabiele collectie aan heerlijke en ontwikkelde wevingen. De collectie wordt ieder jaar verrijkt met een uptodate en modern stoffen gamma.
Thomas Mason: is één van de merken en wordt in 1992 bij de Albini groep gevoegd. Met name de dubbel getwijnde (two ply) Giza 45 en Giza 87 draden zijn populair.
Monti: Een bijzondere weverij uit Italië. Monti behoort de de allerbeste weverijen ter wereld. En zijn gespecialiseerd in wevingen van hoogwaardig Egyptisch katoen..

Merken met shirts van Albiate

Alleen de beste merken gebruiken de wevingen van Albiate. De merken worden persoonlijk geselecteerd om ervoor te zorgen dat alleen de beste shirtmakers de beste wevingen van Albiate kunnen gebruiken. Merken als Thomas Maine en British Indigo. De mooiste shirtmakers ter wereld die zorg dragen dat de beste wevingen ook goed gebruikt worden.

Albiate wevingen online kopen

Op Overhemden.com vindt u een breed aanbod aan overhemden met Albiate weving online. Alleen de beste merken zijn hier goed genoeg voor. Alle overhemden met Albiate weving zijn vervaardigd door de allerbeste overhemdmakers. Hierdoor draagt het shirt letterlijk als tweede huid.