• 2+1 GRATIS % 3 halen, 2 betalen
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice
Albini

Albini Overhemden

Albini is één van de beroemdste Italiaanse weverijen. Sinds 1876 maakt Albini excellente wevingen van superieure kwaliteit. Albini combineert de beste katoensoorten met de allerfijnste weef methoden voor het maken van overhemden. Dit zorgt voor de allerbeste ""Cotonificio Albini"" wevingen beschikbaar voor overhemden en shirts. Alle Albini wevingen zijn van Egyptisch katoen vervaardigd met luxe namen namen zoals ""Albini Classic Express"". Bekijk hier alle overhemden met de Italiaanse wevingen van Albini. Lees meer...

Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Over Cotonificio Albini

Cotonificio Albini is een Italiaanse wever uit Bergamo. Sind 1876 produceren ze doeken voor overhemden van de allerbeste stoffen. Het bedrijf is opgericht om wevingen te produceren voor alleen de allerbeste shirts. Tegenwoordig is Albini één van de beste en meest bekende weverijen ter wereld. Ze staan bekend om het gebruik van het allerbeste Egyptisch katoen. Katoensoorten als de hoogwaardige Giza 45 en Giza 87. De Piumino 100/120, verfijnde wevingen, zijn de specialiteit van Albini.

Albini overhemden

Overhemden en shirts die gemaakt worden van Albini stoffen zijn een weerspiegeling van de rijke historie van dit merk. Luxe overhemden en shirts gemaakt van de allerbeste stoffen met een volle en onderbouwde basis om trots op te zijn.

De collecties van Albini

Albini maakt twee verschillende collecties. Éen is de jaarlijks veranderende mode collectie. Hierbij wordt ieder jaar opnieuw gekeken naar de trends van dat moment. Hierop worden stoffen, wevingen, kleuren en stijlen op aangepast. De ander is de zogenaamde "Albini Classic Express". Dit is een unieke collectie bestaande uit meer dan 1.500 verschillende wevingen. Deze zijn altijd verkrijgbaar.

Seizoenscollectie: jaarlijks terugkerende Albini thema's

Kleur en beweging. Dat is een jaarlijks terugkerend thema in de seizoenscollecties van Albini. Alle seizoenscollecties worden gemaakt in Italië. Vooral de meer complexe en uitzonderlijke wevingen komen in de seizoenscollecties aan bod. Wevingen als dobby, maar ook stofsoorten als linnen. Onlangs heeft Albini bijvoorbeeld een dobby-fil-a-fil combinatie geintroduceerd. Een uitzonderlijk mooie weving. Vaststaat dat Albini in de seizoenscollecties altijd de nieuwste trends maakt en volgt.

Het bekende Albini logo

De Albini Classic Express

De Albini Classic Express staat garant voor "Made in Italy" en kwaliteit en is 1 van de bekendste labels. Dit zijn wevingen gemaakt uit het allerbeste katoen en linnen. Egyptisch katoen, Amerikaans Pima / Supima katoen, Normandisch linnen en zijde. De beste grondstoffen voor de mooiste wevingen. In de Classic Express collectie wordt meer en meer gebruik gemaakt van Giza 45 en Giza 87 katoen. Dit is het allerbeste beschikbare katoen. Hierdoor kunnen de meest verfijnde wevingen gemaakt worden.

Egyptisch katoen: de langste draden

Egyptisch katoen staat garant voor de allerhoogste kwaliteit. Al eeuwenlang staat deze katoensoort bekend als van de allerhoogste kwaliteit en is het een echt begrip geworden. Het heeft de reputatie ‘de beste katoen soort ter wereld’ te zijn. Dit komt door de combinatie van zachtheid, robuustheid en superieure eigenschappen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat overhemden gemaakt van Egyptisch katoen alleen door de beste overhemd ateliers gemaakt worden.

De geschiedenis van Cotonificio Albini

Het bedrijf is in 1876 gestart door meneer Borgomanero in het kleine plaatsje Desenzano sul Serio. Dit ligt in het achterland van Albino. De eerste jaren groeide het bedrijf gestaag. In 1877 had het bedrijf al 40 machines waar in totaal 44 werknemers wevingen produceerde. Door te continue te innoveren lukte het Albini om een bronzen medaille te halen op de industriële tentoonstelling van Turijn. Borgomanero werd te oud en droeg in 1890 het bedrijf over aan zijn neefje: Giovanni Albini. Het bedrijf was toen al uitgegroeid tot een grote weverij, met meer dan 100 spinmachines en werknemers. In 1893 verworf Albini een belangrijke functie in de Kamer van Koophandel van Italië. Een teken dat het bedrijf groot en volwassen was geworden.

Familiebedrijf Albini

De Albini Group blijft een familiebedrijf dat nu wordt vertegenwoordigd door alweer de 5e generatie onder leiding van Silvio, Fabio, Andrea en Stefano Albini. De aanwezigheid van de familie is de basis voor een brede kijk op zakelijk succes. Met name het oog op de toekomst en continuiteit zorgen voor een lange-termijn oriëntatie, een sterke gehechtheid aan de stoffen en een gedeelde ethische betrokkenheid.

Collecties

Een complete collectie om zelfs de meest veeleisende klant tevreden te stellen. Voor de man, de vrouw of het kind, zijn we het voorstellen van oplossingen voor elke gelegenheid. Van de lichtste meest geavanceerde stoffen tot die met meer "body". Van klassieke kleuren naar de meest intense tinten.

De "Albini Group"


De historie van Albini (familie ALbinis) biedt een rijke collectie aan merken, stijlen en stoffen in een varieteit aan kwaliteit voor iedere situatie, mannen, vrouwen en kinderen. ONder de Albini groep vallen: Albiate 1830, Thomas Mason en Albini 1876.

Product families van Cotonificio Albini worden onderscheiden door hun stijl. Wij creëren stoffen waar de harmonie van de graphics en kleuren worden versterkt door de keuze van de juiste structuur. De vlaktes, de strepen, de controles, worden de prints op creatieve wijze geïnterpreteerd door de fantasierijke "Made in Italy" Fabio Albini, Creative Director (creatieve directeur) van de Albini Group.

From classical to informal, sportive sophisticated to fashion and trendy, Albini represents the true creativity and Italian elegance.

  • Albini 1876: Is een rijk merk met een stabiele collectie aan heerlijke en ontwikkelde wevingen. De collectie wordt ieder jaar verrijkt met een uptodate en modern stoffen gamma.
  • Thomas Mason: is één van de merken en wordt in 1992 bij de Albini groep gevoegd. Met name de dubbel getwijnde (two ply) Giza 45 en Giza 87 draden zijn populair.
  • Albiate 1830: wordt in 2000 toegevoegd aan de Albini groep. Ooit begonnen met de meer klassieke stijlen is het een merk voor sportieve shirts zoals denim en jaccquard. Het biedt een frisse en moderne identiteit voor de drager van deze doeken.

1907: Duurzame groei


Tessitura in Albino is medeoprichter van de eerst Industriële Unie van Bergamo. Deze bestond voornamelijk uit grote bedrijven uit de textielwereld. De Eerste Wereldoorlog en de grote crisis in de jaren 30 hadden grote impact op het bedrijf. Door verder te automatiseren wist het bedrijf echter te bestaan. Terwijl vele andere weverijen failliet gingen. Zorgde automatisering voor een boost in het Albini bedrijf.

Uitbouw na de Tweede wereldoorlog in 1946

Na de Tweede Wereldoorlog bouwt het bedrijf verder uit. In 1968 komt de vierde generatie van de Albini familie aan het roer te staan. Giancarlo, Marino en Piero e Gianni Albini. Tot dan werden de Albini wevingen voornamelijk gebruikt door de traditionele Italiaanse klerenmakers. Met de komst van Silvio Albini in 1984 veranderde dit. De focus werd gelegd op de Europese markt. Doel was om heel Europa kennis te laten maken met de superieure stoffen van Cotonificio Albini. Het merk begon ook aan overnames te doen.

1992: aanpassing aan de moderne tijd

In 1992 werd het beroemde Thomas Mason overgekocht. Dit zorgde ervoor dat bij Albini voortaan ook de traditionele Britse wevingen verkregen konden worden. Tot op de dag van vandaag bestaat Thomas Mason ook nog steeds binnen de Albini groep. Daarnaast nam Albini ook de beroemde Brebbia spinnerijen over. Hierdoor had het bedrijf controle over het productieproces van katoenplant tot eind weving.

Albini nu

De wevingen van Albini zijn tegenwoordig van de allerbeste kwaliteit dat beschikbaar is. Door heel Europe heen worden wevingen geproduceerd. Waarbij de meest complexe en verfijnde wevingen nog steeds op de traditionele Italiaanse manier worden geweven. In 2009 zijn nog plantages aangekocht in Egypte: hierdoor kon het aanbod in Giza 45 en Giza 87 katoen worden uitgebreid. De vijfde generatie van de familie heeft momenteel 4 merken onder beheer. Van de klassieke Italiaanse stijl tot de allernieuwste verfijnde wevingen.

Merken met shirts van Cotonificio Albini

Alleen de beste merken gebruiken de wevingen van Albini. De merken worden persoonlijk geselecteerd om ervoor te zorgen dat alleen de beste shirtmakers de beste wevingen van Albini kunnen gebruiken. Merken als Profuomo Sky Blue, van Laack, Jacques Britt en Emanuel Berg.De mooiste shirtmakers ter wereld die zorg dragen dat de beste wevingen ook goed gebruikt worden.

Cotonificio Albini wevingen online kopen

Op Overhemden.com vindt u een breed aanbod aan overhemden met Albini weving online. Alleen de beste merken zijn hier goed genoeg voor. Alle overhemden met Cotonificio Albini weving zijn vervaardigd door de allerbeste overhemdmakers. Hierdoor draagt het shirt letterlijk als tweede huid.