• % Luxe 3-PACK-DEAL voor €129,95
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice
Thomas Mason

Thomas Mason Overhemden

Thomas Mason is één de beroemdste maker van typisch Engelse wevingen. De wevingen worden tegenwoordig in Italië geweven, exclusief volgens de traditionele Engelse manier. Thomas Mason combineert de beste katoensoorten met de allerfijnste weef methoden. Dit zorgt voor de allerbeste ""Thomas Mason"" wevingen beschikbaar voor overhemden en shirts. Alle Thomas Mason wevingen zijn met Egyptisch katoen vervaardigd. Bekijk hier alle overhemden geweven met de klassieke wevingen van Thomas Maine. Lees meer...

Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Thomas Mason Collecties

Thomas Maine heeft drie verschillende collecties. Alle collecties zijn gebaseerd op de traditionele Engelse stijl. Een collectie die continue vernieuwd wordt, waarbij stijl en elegantie voorop staat. Alle wevingen zijn gemaakt met dubbel getwijnde (two-ply) Egyptisch katoen draden. De collecties zijn Silverline, Goldline en Seasonal. De Seasonal collectie wordt elk seizoen vernieuwd. De Silverline en Goldline collectie apart uitgelegd:

Thomas Mason logo

Thomas Mason overhemden

Overhemden en shirts die gemaakt worden van Monti stoffen zijn een weerspiegeling van de rijke historie van dit merk. Luxe overhemden en shirts gemaakt van de allerbeste stoffen met een volle en onderbouwde basis om trots op te zijn.

Silverline

De Silverline wevingen van Thomas Mason worden nog steeds op de traditionele Engelse manier vervaardigd. En worden wereldwijd verkocht. De wevingen zijn allemaal gemaakt met het extra lange Egyptisch katoen draad. De combinatie van de fijnste draden, met de allerbeste shirtweef methoden, creeërt een unieke weving. Een weving volgens Britse traditie. De overhemden met Silverline weving zijn verkrijgbaar op deze pagina. Geschikt voor mannen die houden van de classieke estetische look. Speciaal voor de echte Britse gentleman.

Goldline

Goldline is de allerhoogste kwaliteit Thomas Mason weving. Dit is van origine de weving die gemaakt is voor het bedrijf zijn tweehonderdjarig bestaan. Deze wevingen zijn allemaal gemaakt van Giza 45 en Giza 87 katoen Dit is katoen uit een speciaal gedeelte van de Egyptische Nijldata. En representeret maar 0,4% van de totale voorraad Egyptisch katoen. Dit is werkelijk waar de allerbeste kwaliteit shirt beschikbaar. Fijner dan shirts met deze weving wordt het niet. Het voelt bijna als zijde aan. Wevingen gemaakt van het allerbeste Egyptische katoen. Naast het beste katoen wordt ook de allerbeste weeftechniek ingezet. Ook aan het eindproces wordt veel aandacht besteed om maximale kwaliteit te garanderen.

Egyptisch katoen

Egyptisch katoen staat garant voor de allerhoogste kwaliteit. Al eeuwenlang staat deze katoensoort bekend als van de allerhoogste kwaliteit en is het een echt begrip geworden. Het heeft de reputatie ‘de beste katoen soort ter wereld’ te zijn. Dit komt door de combinatie van zachtheid, robuustheid en superieure eigenschappen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat overhemden gemaakt van Egyptisch katoen alleen door de beste overhemd ateliers gemaakt worden.

1700: Thomas Mason De oudste nog bestaande weverij ter wereld

Thomas Mason is opgericht in 1796. Midden in de industriele revolutie. De Engelse industriestad Leeds was waar het allemaal begon. Stoomaangedreven machines begonnen het handwerk langzaamaan over te nemen. Dit zorgde ervoor dat de productie significant versneld kon worden. Door de komst van stoomboten kon tevens de afzetmarkt worden vergroot. Meneer Mason had dit al snel door en zette een voor die tijd zeer moderne productie eenheid op. Mason werd gezien als één van de leidende ondernemers van het toenmalige Engeland. Hij maakte gebruik van alle voordelen die de industriële revolutie veroorzaakte. Vooruitstrevend nam hij de kans aan om één van de toonaangevende wevers van Engeland te woorden. Hij zorgde ervoor dat het Britse spinnen niet meer met de hand en paardenkracht werd gedaan, maar maakte gebruikt van stoomkracht.Éen die voldeed aan alle strenge productie eisen van die tijd. De Britse adel droeg al snel alleen wevingen van Thomas Mason.

Het Britse rijk van 1800

De 19e eeuw was een succesvolle periode van het Britse rijk. Ten tijde van het Victoriaanse tijdperk was het Britse rijk groter dan ooit. Sterker nog: het was het grootste wereldrijk ooit. Dit goldt ook voor Thomas Mason. Het merk was de benchmark voor mannelijke elegantie geworden. Iedereen die het kon betalen wilde een shirt geweven van Thomas Mason stoffen. De productie bleef in Leeds, maar het hart van de verkoop verschoof langzaamaan naar Londen. Rond de St. James delen. Hier bevonden zich de meest luxe winkels voor bijvoorbeeld schoenen, paraplu's, hoeden en stokken. Maar ook de allerbeste overhemd makers van Engeland. Al snel werd in het St. James district Jeremyn Street de shirtstraat van de wereld. Dit kleine straatje werd en is nog steeds de hoofdstad voor shirts. En natuurlijk had en heeft Thomas Mason hier nog een prominente rol in.

ThomasMason is een uniek en creatief Italiaans merk dat gebruikt wordt door de mooiste merken overhemden ter wereld

Twee wereldoorlogen in 1900

Het begin van de 20e eeuw was een onzekere tijd. Met de Eerste Wereld Oorlog kwam het sociale en economische leven volledig tot stilstand. Thomas Mason maakte van de nood een deugd en innoveerde. Nieuwe wevingen en behandelingen werden geïntroduceerd. Bijvoorbeeld water afstotend katoen. Maar ook speciale pakken voor vliegtuig piloten. Na de Eerste Wereldoorlog werd de beroemde Jermyn Street weer het centrum voor mannelijke stijl en elegantie. Thomas Mason verlegde de focus weer volledig op het maken van de allerbeste shirts. Dit was ook de Engelse troon niet ontgaan. Turnbull and Asser, de shirtmaker van de Engelse hoge adel, nam de stoffen van Thomas Mason op in de collectie. Dit betekende dat Thomas Mason voortaan de shirt leverancier van de Britse troon was. Na de Tweede Wereldoorlog veranderde de mannenmode drastisch. Het traditionele wit en blauw werd minder gedragen. Thomas Mason begon zich te richten op het produceren van mooie prints, streepjes en ruitjes. Om zo aan de toenemende vraag van de moderne man te voldoen.

1992: Overname door de Albini Group

De Albini groep uit Bergamo nam in 1992 Thomas Mason over. De productie werd ook verplaatst naar de beroemde textielregio. Deze familie heeft ook eeuwenlange ervaring in het maken van de allerbeste wevingen. Hedendaags is de kwaliteit van Thomas Mason nog steeds ongekend hoog. De collecties zijn gesplitst in Silverline en Goldline. En een seizoenscollectie is geintroduceerd. Nog steeds vervaardigd volgens de traditionele Britse smaak.

Familiebedrijf Albini & Thomas Mason

De Albini Group blijft een familiebedrijf dat nu wordt vertegenwoordigd door alweer de 5e generatie onder leiding van Silvio, Fabio, Andrea en Stefano Albini. De aanwezigheid van de familie is de basis voor een brede kijk op zakelijk succes. Met name het oog op de toekomst en continuiteit zorgen voor een lange-termijn oriëntatie, een sterke gehechtheid aan de stoffen en een gedeelde ethische betrokkenheid.

Mason nu onderdeel van de Albini groep

Collecties

Een complete collectie om zelfs de meest veeleisende klant tevreden te stellen. Voor de man, de vrouw of het kind, zijn we het voorstellen van oplossingen voor elke gelegenheid. Van de lichtste meest geavanceerde stoffen tot die met meer "body". Van klassieke kleuren naar de meest intense tinten van Thomas Mason.

De "Albini Group"

De historie van Albini (familie ALbinis) biedt een rijke collectie aan merken, stijlen en stoffen in een varieteit aan kwaliteit voor iedere situatie, mannen, vrouwen en kinderen. ONder de Albini groep vallen: Albiate 1830, Thomas Mason en Albini 1876.

Product families van Cotonificio Albini worden onderscheiden door hun stijl. Wij creëren stoffen waar de harmonie van de graphics en kleuren worden versterkt door de keuze van de juiste structuur. De vlaktes, de strepen, de controles, worden de prints op creatieve wijze geïnterpreteerd door de fantasierijke "Made in Italy" Fabio Albini, Creative Director (creatieve directeur) van de Albini Group

From classical to informal, sportive sophisticated to fashion and trendy, Albini & Thomas Mason represent the true creativity and Italian elegance.

  • Albini 1876: Is een rijk merk met een stabiele collectie aan heerlijke en ontwikkelde wevingen. De collectie wordt ieder jaar verrijkt met een uptodate en modern stoffen gamma.
  • Thomas Mason: is één van de merken en wordt in 1992 bij de Albini groep gevoegd. Met name de dubbel getwijnde (two ply) Giza 45 en Giza 87 draden zijn populair.
  • Albiate 1830: wordt in 2000 toegevoegd aan de Albini groep. Ooit begonnen met de meer klassieke stijlen is het een merk voor sportieve shirts zoals denim en jaccquard. Het biedt een frisse en moderne identiteit voor de drager van deze doeken.

Merken met shirts van Thomas Mason

Alleen de beste merken gebruiken de wevingen van Thomas Mason. De merken worden persoonlijk geselecteerd om ervoor te zorgen dat alleen de beste shirtmakers de beste wevingen van Thomas Mason kunnen gebruiken. Merken als Eton, van Laack, Jacques Britt, Profuomo Sky Blue en Emanuel Berg. De mooiste shirtmakers ter wereld die zorg dragen dat de beste wevingen ook goed gebruikt worden.

Thomas Mason wevingen online kopen

Op Overhemden.com vindt u een breed aanbod aan overhemden met Thomas Mason weving online. Alleen de beste merken zijn hier goed genoeg voor. Alle overhemden met Thomas Mason weving zijn vervaardigd door de allerbeste overhemdmakers. Hierdoor draagt het shirt letterlijk als tweede huid.