• 2+1 GRATIS % 3 halen, 2 betalen
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice
Stippen

Poloshirts met stippen

Polo s met een stip. Tegenwoordig verschijnen de leuke printjes (waaronder de stip) steeds meer! Poloshirts met stippen zijn af en aan in de mode. Ze geven altijd een energieke en stijlvolle toevoeging aan jouw look. De polkadot is een veel gebruikt patroon met stippen. Kijk maar eens naar Minnie Mouse die altijd polkadot stippen draagt. Bekijk hier alle polo s met stippen online. Lees meer...

Filters sluiten
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Geen resultaten gevonden voor de filter!
RAGMAN Softknit Regular Fit Polo shirt blauw/rood, Gestippeld en gestreept RAGMAN Softknit Regular Fit Polo shirt blauw/rood, Gestippeld en gestreept
Licht getailleerd
70% Katoen / 30% Polyester
Jersey
€ 59,00
Materiaal

Stippen: wanneer draag je ze?

Met de stip zit je eigenlijk nooit fout! Het is een printje voor de casual dagelijkse outfit en kan makkelijk worden gecombineerd met andere kledingstukken. De meest voorkomende stippen print is de polkadot. Als men kleinere stipjes draagt, is het vaker voor formele gelegenheden. Op hele chique evenementen komen stippen bijna nooit voor. Vele bekendheden dragen veel stippen. Zo heeft Minnie Mouse altijd een stippen jurkje aan in de bekende boekenserie Donald Duck. Poloshirts met stippen worden ook vaak op de TV gedragen door bekende Nederlanders. Een mooi kleuren poloshirt met een opvallende witte stip doet het altijd goed.

Online polo met stippen kopen? Kijk hier!

Polkadot stippen op een polo shirt

De polkadot is een van de meest bekende soorten stippen. Het is een patroon bestaand uit een veld met stipjes die gelijk van elkaar af staan en dezelfde grootte hebben. Het is een voorkomend motief op bijvoorbeeld speelgoed, meubilair, maar ook kleding. Men komt de doorsnee polkadot zelden tegen in formele contexten. Dit terwijl kleine bolletjes vaak wel worden geaccepteerd. Het eerste gebruik van de polkadot in kleding komt uit de 19e eeuw. De eerste verschijning van de polkadot is gevonden in 1873. Het patroon is vernoemd naar de polka dans, maar er bestaat geen verband tussen de dans en het patroon. Er waren meer polka producten in omloop zoals de hoedjes en jasjes. Deze verdwenen echter weer toen de rage minder werd. Alleen het patroon bleef populair en de naam is blijven hangen.

Stippen: energiek en stijlvol.

Stippen polo

Een poloshirt met stippen staat nooit mis. De meeste mannen hebben tenminste 1 poloshirt met stippen in de kast (of zouden het willen hebben!). Een subtiel wit stipje op een mooi jersey geweven poloshirts staat nooit verkeerd!

De stip: het verhaal

De stip is eigenlijk niets meer dan een ingekleurde cirkel. Een cirkel is in de meetkunde een 2D figuur. Deze wordt gevormd door alle punten die op dezelfde afstand van een middelpunt staan. Dit punt heet het middelpunt. Om de maat van een cirkel weer te geven wordt de diameter gebruikt. Dat is de grootste afstand tussen 2 punten op een cirkel. De straal van een cirkel is de afstand van het middelpunt tot de lijn van de cirkel (ofwel de helft van de diameter). Ook het getal pi heeft invloed op formules met een cirkel. Alle poloshirts met stip maken dus gebruik van dit eeuwenoude principe.

Cirkel: O = 2piR

Hierboven staat de formule voor de oppervlakte van een cirkel. Deze reken je uit door de straal (R) te vermenigvuldigen met het getal pi en 2.

Pointillisme

Het pointillisme is een techniek van schilderen die aan het eind van de 19e eeuw gebruikt werd. Schilders gebruiken stippen die niet gemengd op het doek worden geplaatst. Het doel was om ervoor te zorgen dat het leek alsof alle kleuren van de stippen naadloos in elkaar overliepen. In de traditionele schilderkunst werden verschillende kleuren gemaakt door de verf te mengen. In het pointillisme worden de stippen in primaire kleuren (rood, geel en blauw) aangebracht op het doek. De hersenen denken dan dat er een secundaire kleur (oranje, groen en violet) in zit. Door kleine rode en gele stippen naast elkaar te zetten ziet men oranje. Het kenmerk van een schilderij uit het pointillisme is dat het helder en bijna lichtgevend is. Kortom: een poloshirt met stippen kan een heus kunstwerk zijn.

Poloshirts met stippen online