BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 100 €
Wijzigings- en monogramservice
Google rating
Met Elastaan

Poloshirts met elastaan

Poloshirts met elastaan zijn enorm populair. Elastaan is een kunstvezel die zich onderscheid door de grote rekbaarheid. De pasvormen van poloshirts met elastaan zijn dus ideaal voor wat extra bewegingsruimte! Elastaan kan tot wel 6 keer de oorspronkelijke lengte worden uitgerekt en is daarmee een kwalitatief sterk materiaal. Elastaan kan ook goed tegen zonlicht, zout water of olie! Elastanen poloshirts zijn daarom ook erg gewild. De stof van een elastanen polo strekt zich lekker om het lichaam en kan tegen een stootje. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met katoen wat een heerlijke stof geeft om te dragen. Lees meer...

Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Poloshirts met elastaan

Poloshirts met elastaan zijn enorm populair. Elastaan is een kunstvezel die zich onderscheid door de grote rekbaarheid. De pasvormen van poloshirts met elastaan zijn dus ideaal voor wat extra bewegingsruimte! Elastaan kan tot wel 6 keer de oorspronkelijke lengte worden uitgerekt en is daarmee een kwalitatief sterk materiaal. Elastaan kan ook goed tegen zonlicht, zout water of olie! Elastanen poloshirts zijn daarom ook erg gewild. De stof van een elastanen polo strekt zich lekker om het lichaam en kan tegen een stootje. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met katoen wat een heerlijke stof geeft om te dragen.

Met elastaan: rekbaar en duurzaam

Wat is elastaan?

Elastaan is een duurzame kunstvezel die een enorm grote rekbaarheid heeft. Het is in 1959 uitgevonden door Joseph Shivers, chemicus van DuPont. Je zou elastaan ook kunnen kennen onder de naam Spandex of Lycra. Super veel kledingstukken worden gemaakt met Elastaan. Van een Jeans tot de beste sportkleding. Elastaan: een kunstvezel die gebruikt wordt voor de productie van rekbare kleding.

Rekbare poloshirts

Poloshirts zijn voornamelijk van de stof Pique of Jersey gemaakt. De stoffen Pique en Jersey zijn rekbare stoffen. Dit komt omdat de meeste poloshirts gebreid zijn. Als je thuis voelt aan een gebreide sjaal, dan merk je dat de sjaal zeer elastisch is en makkelijk uitrekt. Mede doordat poloshirts gebreid zijn, gaan de poloshirts erg lekker om het lichaam zitten. Daarnaast zijn poloshirts voor elke type lichaam geschikt. Twijfel je? Vraag het dan aan één van onze polo-experts.

met-elastaan

Elastaan poloshirts

Elastaan is een vezel die door mensenhanden zelf gemaakt is. Het bestaat uit polyurethaan (ook wel PUR, wat je gebruikt om gaten te dichten in huis). Het is super elastisch, heel sterk en makkelijk te wassen. Je kan het gebruiken op 2 manieren:

  • Puur elastaan: extreem sterk en rekbaar (kan toch wel 500% uitrekken).
  • Ingebouwd in een andere stof: denk hierbij aan een mix van katoen en elastaan waar veel poloshirts van worden gemaakt. Er wordt dan een lange dunne draad elastaan omwonden met katoen. Je kan de elastaan dus niet zien, maar de stof wordt toch elastisch. Denk hierbij bijvoorbeeld aan poloshirts of jeans.

Wanneer draag je Elastaan?

Elastaan wordt voornamelijk gebruikt voor stretch kleding. Dit kan in allerlei soorten situaties gedragen worden. Als je bijvoorbeeld kijkt naar een poloshirt is het voor zowel casual als zakelijk fijn om een vorm van stretch te dragen. Het geeft gewoon meer bewegingsruimte. Waar elastaan echter vooral voor wordt gebruikt is sportkleding. Als je gaat sporten wil je natuurlijk wel een zo meerekkend mogelijk item dragen. Alle poloshirts waar hardlopers voetballers of tennissers in lopen zijn allemaal (in ieder geval voor een deel) van elastaan. Ook als ondershirt voor onder een overhemd wordt elastaan vaak gebruikt, ideaal dus.

Voordelen van Elastaan

Er zitten talloze voordelen aan een overhemd of poloshirt met elastaan erin. Een van de voordelen van elastaan is bijvoorbeeld dat het een soepele fit heeft. Het gaat echt zitten om je lichaam heen in plaats van dat je het eerder beschreven "tent idee" krijgt. Ook ontstaat er een duurzame stof. Shirts of overhemden met elastaan of lycra gaan een stuk langer mee omdat de stof minder goed kapot te krijgen is dan normaal katoen. Het rekt beter mee en scheurt dus ook minder snel.

Nadelen van Elastaan

Elastaan is een van de bekendste vezels van de wereld. Het is bijna de enige vezel die gebruikt wordt om kleding elastischer te maken. Het ontlopen is dus lastig. Wel jammer, aangezien het helemaal geen milieuvriendelijke vezel is. Het wordt geproduceerd uit restproducten van petroleum. Deze zijn misschien niet giftig voor de drager, maar ook niet goed voor het milieu. Er komen verder veel chemicaliën kijken bij het proces die gevaarlijk zijn voor het milieu. Tegenwoordig echter bestaan er meer soorten elastaan, waaronder eentje van bewerkte suiker, wat een stuk vriendelijker is.Elastaan: een kunstvezel die gebruikt wordt voor de productie van rekbare kleding

Elastaan poloshirts Online

Het elastaan poloshirt voor hem en haar koop je online bij de webshop voor poloshirts in Nederland en België. Wij onderscheiden ons door alleen elastanen poloshirts van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Wij willen graag dat jij je goed voelt in een poloshirt met elastaan.