• % Luxe 3-PACK-DEAL voor €129,95
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Klacht melden

Klachten

We vinden het vervelend als je een klacht hebt over de dienstverlening zoals je die ervaren hebt. Toch horen we dat graag - het helpt ons om te verbeteren en het probleem samen op te lossen! Onze medewerkers staan voor je klaar. Heb je een klacht, stuur dan een mail via het contactformulier of geef je klacht telefonisch door middels ons telefoonnummer.

Vermeld de volgende gegevens bij het indienen van een klacht

 • Naam, telefoonnummer en e-mailadres
 • Het ordernummer
 • Omschrijving van de klacht
 • Onderbouwing van de klacht / feitelijkheden
 • Bewijzen in de vorm van een foto (wanneer van toepassing)
 • Eventuele eerdere communicatie

Productfout

Is een artikel bij ontvangst beschadigd? Neem dan voor een snelle afhandeling contact op met de afdeling service. Samen gaan we op zoek naar een passende oplossing. Enige redelijkheid is hierbij van toepassing: een losse knoop is bijvoorbeeld geen geval van een ondeugdelijk product. Een gedragen product kunnen wij ook niet terugnemen, tenzij het binnen de garantietermijn en binnen de garantievoorwaarden valt. Wij komen graag samen tot een passende oplossing.

Garantievoorwaarden

Modeartikelen dienen bij gebreken altijd ter beoordeling worden opgestuurd of in een winkel ter beoordeling worden afgegeven. Meer informatie over ruilen en retourneren vind je hier (en vergeet niet het retourformulier bij te voegen). Afhankelijk van de aankoopdatum en het gebrek kan beoordeeld worden of het artikel wel of niet onder de garantie valt. Onze specialisten beoordelen of het gebrek ontstaan is door normale slijtage of door een productiefout. Mocht dit laatste het geval zijn, kan het onder de garantie vallen, mits het gebrek binnen 6 maanden bij ons gemeld is.

Consumentenbond: Geen gedoe garantie

Wij nemen klachten serieus en zijn aangesloten bij het geen gedoe garantie initiatief van de Consumentenbond dat de volgende principes onderkent:

 • Wij houden ons aan de garantiewetgeving
 • Wij informeren jou als klant helder en duidelijk
 • Wij handelen klachten zo snel als mogelijk en naar behoren af
 • Wij zijn als verkoper eerste aanspreekpunt bij klachten
 • Mocht je als klant (ook) fabrieksgarantie hebben, dan leggen we uit dat de consument mag kiezen om daarvan gebruik te maken of de klacht door ons te laten afhandelen
 • Ook nadat de garantieperiode verlopen is, nemen wij onze wettelijke verantwoordelijkheid als de consument bij ons aanklopt met een ondeugdelijk product.

Hoe wordt je klacht afgehandeld?

Na het indienen van de klacht ontvang je binnen 14 dagen een antwoord. Als er meer tijd nodig mocht zijn voor de afhandeling van je klacht, dan ontvang je binnen deze 14 dagen een ontvangstbevestiging waarin de termijn wordt aangegeven waarbinnen je een inhoudelijke reactie van ons kunt verwachten.

Niet eens met het antwoord?

Wij hopen dat klanten naar tevredenheid worden geholpen. Indien je je niet kunt vinden in de uitkomst, dan heb je zes weken de tijd om hiertegen in beroep te gaan. Dit doe je door ons per brief te laten weten dat je het er niet mee eens bent en dat je een andere oplossing wenst.

Stichting Webshop Keurmerk

Het is verplicht om te vermelden dat consumenten een klacht kunnen melden bij het Europees ODR-platform. Je dient deze klachten informatie in je algemene voorwaarden te delen én op een eigen en aparte Klachten pagina op jouw website. Je kunt hiervoor de volgende tekst gebruiken: "Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar service@overhemden.com. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting Webwinkelkeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil." 

De Europese Commissie

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr Wanneer de klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om de klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.