• 3+1 GRATIS % 4 halen, 3 betalen!
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 100 €
Wijzigings- en monogramservice
Google rating
Zonder mouwen

T-shirts zonder Mouwen

T-shirts zonder mouwen (ook wel ""tanktop"" of ""singlet"") zijn ideaal voor in de zomer of voor onder een overhemd. Het T-shirt zonder mouwen is een T-shirt zonder mouwen dat aan de achterkant open is. Je ziet het T-shirt zonder mouwen ook wel veel op festivals als men ze gebruikt om in de zon mee te dansen. Het is een van de meest open kledingstukken die er zijn. Perfect voor op een warme dag of onder een overhemd. Lees meer...

Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!

T-shirts zonder Mouwen

T-shirts zonder mouwen (ook wel "tanktop" of "singlet") zijn ideaal voor in de zomer of voor onder een overhemd. Het T-shirt zonder mouwen is een T-shirt zonder mouwen dat aan de achterkant open is. Je ziet het T-shirt zonder mouwen ook wel veel op festivals als men ze gebruikt om in de zon mee te dansen. Het is een van de meest open kledingstukken die er zijn. Perfect voor op een warme dag of onder een overhemd.

Tank tops: perfect voor in de zomer of onder een overhemd

Wat is een T-shirt zonder mouwen

Een T-shirt zonder mouwen is een mouwloos T-shirt dat zich kenmerkt door de dunne bandjes en de open achterkant. Oorspronkelijk is het T-shirt zonder mouwen (tanktop) een vrouwen item. Denk maar aan de hemdjes die vrouwen vaak aan hebben. Tegenwoordig wordt het meer gezien als mannen shirt doordat de gespierde man zijn lichaam goed naar voren komt in een T-shirt zonder mouwen. Zoals al eerder beschreven zie je vaak op festivals of feestjes mannen met een T-shirt zonder mouwen staan. Het T-shirt zonder mouwen wordt vaak in de zon gedragen zodat het grootste deel van het lichaam blootgesteld wordt aan de zon.

Wanneer draag je een T-shirt zonder mouwen (hemd)

T-shirts zonder mouwen hebben twee verschillende manieren om gedragen te worden.

  • Lekker in de zomer: doordat het T-shirt zonder mouwen zo open is aan de voor en achterkant wordt een groot deel van het lichaam blootgesteld aan de zon. Hierdoor heb je en een mooi kledingstuk aan en wordt je ook nog bruin. Ideaal!
  • Goed voor onder een overhemd: waar veel mannen last van hebben is dat je bij een normaal T-shirt onder een overhemd die vervelende lijnen kunt zien zitten. Al helemaal bij een wit T-shirt is dat erg vervelend. Bij het dragen van een T-shirt zonder mouwen valt dit volledig weg omdat je geen afscheiding meer kunt zien van arm en T-shirt.

Geschiedenis van een T-shirt zonder mouwen

Het T-shirt zonder mouwen is een afgeleide van het T-shirt zoals iedereen die kent. Oorspronkelijk was het T-shirt zonder mouwen enkel en alleen een onderhemd. Vroeger kwamen ridders in de middeleeuwen er echter achter dat ze niet zoveel bewegingsvrijheid meer hadden doordat de mouwen van een normaal onderhemd vervelend zaten. Toen bedachten ze om de mouwen van het T-shirt eraf te halen. Zo konden ze weer vrij bewegen in een gevecht. Toen evolueerde het T-shirt zonder mouwen in een item dat vooral door vrouwen gedragen werd. Jarenlang was het T-shirt zonder mouwen een item voor enkel vrouwen en werd het door mannen enkel als ondershirt gebruikt. Amerika heeft dit echter zo veranderd dat mannen het meer gingen dragen in de zomer.

T-shirt zonder mouwen kopen online!

T-shirts zonder mouwen extra lang

Nederlanders horen bij de langste mensen ter wereld. Het schijnt zelfs dat we de langste mensen zijn op aarde. Gemiddeld zijn we 1.80 meter lang. En bijna 60% (van de mannen) is langer dan 1.75m. Bij lange mannen horen ook extra lange T-shirts. T-shirts die niet zomaar uit je broek kruipen (en in je ovehremd blijven). Vaak zijn T-shirts dan iets langer: 4-6 centimeter langer gemaakt. Dat lijkt misschien heel veel, maar tijdens een wasbeurt krimpt het T-shirt altijd een beetje. Dat maakt nu juist het verschil.

Materiaal

Wat voor materialen worden er nou gebruikt voor T-shirts zonder mouwen? Hier is een grote variëteit in te vinden. Het is dan ook volkomen persoonlijk welk materiaal bij jou past. Hier hoort ook nog de pasvorm bij en de kleur. Het is namelijk van belang dat (zeker voor een ondershirt) het T-shirt zonder mouwen als een tweede huid voelt.

Katoen

T-shirts zonder mouwen van katoen hebben vele voordelen. Katoen is zacht en ademt goed (neemt goed vocht op). Nog belangrijker, katoen is zeer goed betaalbaar. Katoenen T-shirts zonder mouwen kreuken tijdens het wassen wel, en het is daarom van belang de tops zo snel mogelijk uit de wastrommel te halen.

Stretch / Elastaan

Vaak worden ondershirts geproduceerd met een deel stretch erin. Dit zorgt ervoor dat het shirt nog wat strakker gemaakt kan worden omdat het uitrekt. Stretch (bevat elastaan) is goed uittrekbaar en zorgt voor veel bewegingsruimte. De elastaan zelf is niet te zien omdat het verweven is met katoen. Het kan tot wel 500 keer zijn eigen lengte worden uitgerekt.

T-shirts zonder mouwen: alle soorten materialen!

Pasvorm

Shirts van 100% katoen hebben een ruime pasvorm (regular fit). De shirts vallen recht langs het lichaam en zijn goed ademend. Als je met een katoenen T-shirt zonder mouwen een te kleine pasvorm kiest zal het shirt (in tegenstelling tot stretch) niet mee rekken. Hierdoor ontstaat het 'tent-effect'. Dit wil zeggen dat het T-shirt over het breedste deel van je lichaam valt, maar zich niet aansluit aan je lichaam.

V-hals T-shirt zonder mouwen voor onder je overhemd

Kies al snel voor een fijne V-hals onder je overhemd. De V-hals zorgt ervoor dat je niet een vervelend randje kan zien van je T-shirt zonder mouwen onder je overhemd. De V-hals sluit goed aan op het lichaam en zorgt voor voldoende bewegingsruimte.

Persoonlijke service voor mannen met stijl

T-shirts zonder mouwen koop je online bij de webshop voor overhemden in Nederland en België. Wij onderscheiden ons door alleen kleding van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Wij willen graag dat jij je goed voelt in je T-shirt zonder mouwen.

De beste T-shirts eenvoudig online kopen

Alle T-shirts zonder mouwen zijn te koop in onze online winkel voor mannen. Een volledige collectie herenkleding voor mannen. De mooiste T-shirts zonder mouwen (tanktops) en kleding koopt u online met gemak en eenvoud. Persoonlijke service en 100% kwaliteit.

ONZE TOPCATEGORIEN