BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice
Google rating
Overhemden Black Friday

Black Shopping Week - 18% korting

De beste overhemden, shirts, truien, polo's en nog veel meer tijdens de Black Week Deals bij Overhemden.com. Meer dan 6000 artikelen van meer dan 40 premium merken met grote kortingen.

*Alleen zolang de voorraad strekt. Niet combineerbaar met andere acties en kortingen.

Welke pasvorm zoekt u?

Populaire Black week categorieën

Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Black Friday

Black Friday kent tegenwoordig iedereen van korting, koopjes en bizarre deals. De term "Black Friday" is over komen waaien uit de V.S. en is de naam voor de dag ná Thanksgiving (4e donderdag van november: Black Friday). Sinds 1952 markeert deze dag het begin van de kerstverkoop voor winkeliers - vaak met een unieke aanbieding. Zo ook bij ons in Nederland en België, de aanbiedingen gelden t/m de eerste maandag (Cyber Monday) na Black Friday. Black Friday kortingen gelden op geselecteerde items. TIP! Filter op je maat voor de juiste beschikbaarheid.

Black Friday: de 1e uitverkoop na Thanksgiving

De dag na Thanksgiving

Black Friday bedacht is in de VS. Black Friday is het startsein voor de kerstinkopen. Black Friday is altijd één dag na Thanksgiving (de donderdag van maand). Tijdens Thanksgiving worden er in de VS grote parades en feesten gehouden. Tijdens de Black Friday uitverkoop worden overhemden, t-shirts, broeken en allerlei (cadeau) kledij aangeboden met grote kortingen. Denk aan Black Friday Overhemden deals en Black Friday herenkleding deals. Meestal worden kortingen gegeven tot ongeveer 20%, maar soms komt 50% tot zelfs 70% voor en worden stevige aanbiedingen gegeven. Uiteindelijk is het bedoeld om het magazijn op te ruimen en klaar te stomen voor de Kerst en Oud en Nieuw met allerlei nieuwe goederen.

Heren Black Friday deals

Black Friday Overhemden

Speciaal voor Black Friday / Zwarte Vrijdag bieden wij speciale overhemden in de aanbiedingen aan. Black Friday overhemden en kledij voor heren. Alles met een stevige korting. Dus kijk lekker rond in de winkel en sla je slag want het duurt maar een paar dagen - en officieel is het maar 1 dag. De korting op overhemden tijdens Black Friday kan oplopen tot wel 60%. Vaak zijn het de laatste items, dus filter op je boordmaat en pasvorm om direct de Black Friday deals op overhemden te bekijken. Sla je slag tijdens deze speciale dag in het jaar. 

Black Friday overhemden

Wat betekent Black Friday?

Waar de term Black Friday vandaan komt, is nog niet duidelijk. Sommigen zeggen dat het is geïnspireerd op de overvolle winkelstraten. De winkelstraten zien zwart door al het winkelend publiek. De naam Black Friday is behouden omdat de winkeliers door Black Friday vanuit de rode cijfers, 'in het zwart' gingen. Door Black Friday maakte de winkeliers weer winst! Anderen zeggen dat: dat de term Black Friday voor het eerst werd gebruikt in de jaren 60 vanwege de smog en verkeersdrukte veroorzaakt door massaal shoppende koopjesjagers.

Black friday of Big Friday? 

In 1952 heette Black Friday nog geen Black Friday. Het heette vroeger Big Friday. Pas in de jaren 90 werd de naam big Friday omgedoopt in Black Friday. 

Zwarte Vrijdag

Waarom heeft BF eigenlijk niet Zwarte Vrijdag? Het zou natuurlijk typisch iets zijn voor ons Westerlingen om dit te vertalen, toch blijven de Engelse termen tegenwoordig meer en beter kleven. Men kent Black Friday ook van het buitenland en herkent het principe. De term BF Black Friday is nu niet meer weg te denken. Dit zal na enige jaren waarschijnlijk ook gelden voor Cyber Monday.

 

Amerikaans Gekkenhuis

Black Friday is in Amerika gekkenhuis. Het kan zo druk zijn in de parkeergarages rondom de winkelgebieden in Amerika dat mensen dagen van tevoren hun auto al bij de winkelcentra parkeren. Anders kunnen de mensen niet naar huis met alle nieuwe spullen. Verder gaat de verkoopgekte gepaard met ellenlange wachtrijen voor de kassa en letterlijke vechtpartijen om het laatste koopje. De extreem lage prijzen maken veel los in de Amerikaan.

Black Friday aanbiedingen en kortingen

Nadelen van Black Friday

In Nederland komt dit voor de retailers overigens niet altijd even goed uit. Black Friday draait al snel om behoorlijke kortingen - kortingen die men niet gewend is. Daarnaast is het 1 of 2 weken later al Sinterklaas. Je zou dus kunnen zeggen dat we deze vrijdag beter over hadden kunnen slaan, of bijvoorbeeld na de Sint hadden kunnen houden. Het is een nieuw fenomeen om dit soort winkeldagen, net zoals 11-11 (Singles Day) toe te passen in de Nederlandse en Belgische cultuur.

Gemiddelde besteding

In 2017 besteedde de gemiddelde Amerikaan gemiddeld 300 dollar aan Black Friday. Mensen in Amerika staan 24 uur van tevoren al in de rij voor de beste Black Friday aanbiedingen en kortingen kunnen oplopen tot maar liefst 70%. Bedrijven spelen in op de consumentenbehoefte. Geniet van unieke overhemden en shirt kortingen op premium shirts. Wees snel want OP=OP

P.s. niet helemaal kunnen slagen? Probeer het op Cyber Monday nog eens!