• % Tot -43% korting op zomermode
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 100 €
Wijzigings- en monogramservice
Google rating

A Fish named Fred: Alles over het Merk

Wil jij alles weten over het merk “A Fish named Fred”? A Fish named Fred is geschikt voor diverse gelegenheden en een echt merk om je mee te onderscheiden van anderen. Een uniek herenkleding merk. Voor stijlvolle mannen zijn de shirts, truien en schoenen van A Fish named Fred de juiste keuze. Lees verder over de geschiedenis, bedrijfsinformatie, naam, salliante details en modekeuzes van dit supermerk “A Fish named Fred”.

A Fish named Fred: Be proud and stand out!

Geschiedenis van A Fish named Fred

Wat is begonnen in 2011 als klein merk met een visie, wordt tegenwoordig wereldwijd herkend en erkend. En dat is fijn. Met meer dan 750 winkels in 26 landen met een volledig assortiment, is A fish named Fred een gerespecteerd kledingmerk dat laat zien dat het ook anders kan. A Fish named Fred: Stap vandaag nog uit de grijze massa! In 2017 opent de eerste monobrand store.

Logo A Fish Named Fred

Bedrijfsinformatie: A Fish named Fred

A Fish named Fred bestaat sinds 2011 en is opgestart door Rob Schalker. Het doel van dit merk is om mannen zich te laten onderscheiden van de grijze massa. De kleding is geschikt voor alle mannen, onafhankelijk van afkomst of leeftijd. A Fish named Fred geeft de wereld graag wat meer kleur. Wel is het de bedoeling om het merk wat exclusief te houden, aan massa-productie wordt niet gedaan.

De naam van het bedrijf is bedacht door de dochter van de bedenker. In eerste instantie was het idee om het merk Freddy Fish te noemen (Red. Deze naam bestond al als computerspelletje). En toen onstand de naam ‘a Fish named Fred’.

Real Fish with the Name Fred

Alle items worden in Europa gemaakt. Voor de prints die typerend zijn voor a Fish named Fred maakt het team gebruik van in eigen huis ontworpen en ontwikkelde thema’s. A Fish Named Fred wordt gerund door Transit Textiles B.V. en is gevestigd in de Suikersilo (waar meer modedbedrijven zitten, dit ishet voormalige industrieterrein Sugar City) in Halfweg, vlakbij Amsterdam in Nederland.

The philosophy of A Fish named Fred arose from the belief that life is too short to be average

Over de naam

A Fish named Fred lijkt het meeste op de titel van de film A Fish named Wanda (alhoewel het eigenlijk a Fish Called Wanda is). In deze film zijn een Amerikaanse diamantliefhebber Wanda en haar vriendje Otto in Engeland om een diamantroof voor te bereiden. Dit gaat natuurlijk op allerlei manieren mis. Het is een humoristische film.

Wil wil een Fred zijn?

Iedereen kan een Fred zijn, ongeachte leeftijd, afkomst, beroep of uiterlijk. Deze "Freds" zijn makkelijk te herkennen door hun vermogen om van niets, iets te kunnen maken, grijs te kunnen veranderen in kleur en 'standaard' te veranderen in 'geweldig'. Een Fish Named Fred is een garantie voor plezier en genezing van verveling.

Is Fred a Popular Fish Name? There is One Fish Named Fred

A Fish named Fred is ontstaan uit de overtuiging dat de wereld wel wat meer meer kleur en plezier kan gebruiken. A fish named Fred durft 'outside the bowl' (red. Thinking Out of the Box) te denken en probeert zo de standaard smaak wat te verkleuren door enthousiasme en energie.

Het assortiment van A Fish Named Fred

  • Allereerst de shirts. Deze zijn er in allerlei kleuren en met diverse patronen. Er zijn geen twee shirts die op elkaar lijken. De shirts kunnen zowel casual als zakelijk gedragen worden.
  • A Fish named Fred heeft ook een aparte afdeling met petten en hoeden. Hier vind je standaard petjes, maar ook echte rieten hoeden. Accessoires kunnen je outfit helemaal afmaken.
  • Ook bij het assortiment tassen heeft A Fish named Fred geprobeerd anders te zijn. Je vindt hier tassen voor allerlei doeleinden.
  • Tenslotte bespreken we hier de sokken en schoenen. Ook de hebben bijvoorbeeld visprints erop. Het aanbod varieert van mooie gympen tot zakelijke schoenen.

Andere Bekende Vissen

Andere bekende vissen die niet Fred heten zijn. Dory en Nemo uit Finding Nemo, Flounder uit de film The Little Mermaid. Of denk aan Lenny uit Shark Tale. De meest gekozen vissen namen wereldwijd zijn overigens: Bubbles, Goldie, Ace, Fin en Glimmer. Fred staat ergens in de top 10.000.

Verkooppunten en Winkels A Fish named Fred

Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om deze modieuze kleding te kopen in Nederland. Als je je kleding liever in een echte winkel koopt in plaats van een online website dan kun je bij verschillende winkels terecht. De verkoopunten van A Fish named Fred zijn overal in Nederland en Belgie te vinden. De producten worden verkocht via ketens en losse winkels. Het merk heeft geen eigen winkel. In elke Nederlandse provincie zijn winkels en verkooppunten te vinden waar je a Fish named Fred kleding kunt kopen.

Uitverkoop: a Fish named Fred SALE

A Fish named Fred is helaas maar zelden in de uitverkoop te vinden. In Belgie noemt men het ook vaker als volgt: ‘A Fish named Fred Solden’ (red. Solden is uitverkoop of sale). Fred shirts zijn zelden in de sale en als dit zo is dan in het naseizoen zoals in de zomer en winter (na de kerst). A fish onderscheidt zich juist door de modieuze en gedurfde keuzes.

Maattabel A Fish named Fred

De maatvoering van A Fish named Fred is vrij standaard voor Europeanen. Een duidelijke maattabel vind je op de meeste websites. En de maten lopen van klein tot groot. Dat maakt het een stuk makkelijker om de kleding van A Fish named Fred ook online te bestellen.

Bronnen: wikipedia, fashionunited, merk website

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.