• % 2-PACK-DEAL: 2 voor €79,95
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Alles wat je altijd wilde weten over de vlinderdas

Vlinderdassen zijn de laatste tijd weer veel vaker te zien op avondfeesten en voor andere feestelijke of formele gelegenheden. Misschien wil jij zelf ook wel eens zo’n vlinderdas uitproberen? Een vlinderdas staat immers voor een zekere chique en verfijndheid en het geeft je als man ook een perfecte manier om jezelf te onderscheiden van de grijze massa. Maar wanneer kun je een vlinderdas dragen en wanneer niet? En wat zijn de trends op het gebied van vlinderdassen?

vlinderdas

Tegenwoordig is de vlinderdas niet langer het ietwat muffe aristocratische symbool dat hij vroeger was. De vlinderdas wordt opnieuw populairder en dan vooral onder mannen die echte trendsetters zijn en die bekend staan om hun gevoel voor mode en stijl. We durven dan ook met een gerust hart te voorspellen dat de vlinderdas de komende jaren opnieuw een vast accessoire wordt in de garderobe van veel mannen.

Welke verschillende types vlinderdassen bestaan er?
Je hebt vier soorten vlinderdassen, dassen die je zelf moet strikken, dassen die reeds voorgestrikt zijn en dassen die je enkel moet opspelden.

De zelfstrikkende vlinderdas is een model waarbij je, je raadt het al, zelf de knoop moet aanbrengen. Dit ziet er vaak minder opgeblazen en eleganter uit dan een voorgestrikte of een opgespelde vlinderdas. Je kunt door het licht asymmetrisch knopen van deze das ook een erg charmant effect bereiken.

Natuurlijk ziet de zelfstrikkende vlinderdas er minder strak en scherp uit dan een mooi symmetrische voorgestrikte das maar de zelfstrikker geeft je wel persoonlijkheid en dat is zeker de moeite van het zelf knopen wel waard. Nog leuker is dat je op het einde van een feestavond je vlinderdas een beetje losser kunt maken waardoor je helemaal een nonchalante maar aantrekkelijke look creëert.

Een voorgeknoopte vlinderdas heeft natuurlijk ook z’n voordelen. Je kunt dankzij een gesp de halsgrootte aanpassen waardoor de vlinderdas perfect op z’n plaats blijft en je hebt er natuurlijk veel minder werk mee dan met een zelfstrikkende vlinderdas. Enkel jammer dus dat zo’n voorgestrikte vlinderdas er zo perfect symmetrisch uitziet en daardoor een beetje van z’n charme verliest.

De opspeld-vlinderdas is meestal niet aanbevolen als je er chique wil uitzien. Het concept is hetzelfde, een gestrikte das, maar deze keer met een metalen clip die je rechtstreeks aan je hemdsboord kunt bevestigen. Voor volwassenen kan dit soort opspelddas er een beetje belachelijk uitzien, voor kinderen mag de opspelddas wel.

Hoe knoop je een vlinderdas
Een echte gentleman moet leren hoe hij zelf een vlinderdas knoopt, en vaak wordt die traditie doorgegeven van vader op zoon. Gelukkig hebben we tegenwoordig ook YouTube om in de privacy van onze eigen woonkamer mee te oefenen met instructievideo’s. Je zult zien, enkele tientallen keren oefenen en je hebt de knoop zo te pakken!

Heb je nog vragen over het juist dragen van een vlinderdas, de keuze van een geschikte das of hoe een das juist te knopen? Aarzel niet en stel ons al je vragen, wij helpen je graag verder!

Tags: vlinderdas

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.