• % 2-PACK-DEAL: 2 voor €79,95
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Bretels op een bruiloft

Bretels vormen voor sommige mannen een vast onderdeel van de outfit als ze een bruiloft moeten bijwonen. Bretels zijn inderdaad een originele en eenvoudige manier om iets extra toe te voegen aan een kostuum. Je kunt ze bovendien in zoveel omstandigheden goed dragen dat we ze gerust één van de meest veelzijdige accessoires voor mannen mogen noemen. Maar hoe draag je bretels met stijl voor een formele gelegenheid? Dit zijn onze tips!

Welke bretels zijn geschikt voor huwelijksfeesten?

Je bent wellicht al vaker naar een trouwfeest geweest maar is het je ook opgevallen dat bruiloften de laatste jaren steeds minder formeel worden? Bretels passen perfect in die trend. Bretels combineren namelijk traditie met speelsheid, en dan zeker als je het juiste paar bretels uitkiest.

Oude reclame voor ‘President’ bretels
Bretels kunnen een elegante toets toevoegen aan de outfit van een bruidegom (net zoals aan die van de getuigen of andere gasten op een bruiloft natuurlijk). Wat echter helemaal bijzonder is, is dat je als bruidegom je bretels kunt kiezen in dezelfde kleur als de accessoires die je bruid zal dragen. Op die manier kunnen bretels zorgen dat de looks van bruid en bruidegom beter matchen.
Maar wat nu als je de best man of de getuige bent op een huwelijksfeest? Moet je dan ook matchende bretels uitzoeken? En matchend met wie dan? Met de bruidegom, de bruid of met je vrienden? Als je moet kiezen dan liefst dat laatste. Het is altijd een leuk effect als de het voor gasten duidelijk is dat je met een groepje mannen de bruidegom komt feliciteren en steunen op z’n mooiste dag.
Ben je geen getuige maar enkel een gast op een huwelijksfeest? Dan kies je liefst gewoon bretels die passen bij het pak dat je gekozen hebt.

Bretels op een bruiloft

Bretels op een avondfeest

Hoewel ze zeker niet verplicht zijn kunnen bretels toch ook een mooie toevoeging vormen op je outfit voor een avondfeest. Zelfs als het om een erg formeel feest gaat waarbij iedereen chique gekleed is kun je met bretels nog een persoonlijke en speelse toets toevoegen.
Formeel betekent namelijk niet noodzakelijk saai en zonder persoonlijkheid. Je moet er enkel rekening mee houden dat bij dit soort gelegenheden je je persoonlijkheid in kleine accessoires verpakt, zoals manchetknopen, je horloge of dus bijvoorbeeld een paar bretels.
Bretels zijn van alle accessoires de meest flexibele omdat ze in principe toch onder een vest zullen gedragen worden. Je bent dus vrijer om een paar bretels te kiezen dat je echt leuk vindt en ze pas te tonen op het moment dat een feest meer ontspannen wordt en ook andere mannen hun vest opzij leggen.

Bretels van jong tot oud


Dat wilt volgens ons niet zeggen dat je zomaar gelijk welke bretels kunt dragen. Kies liever geen te felgekleurde bretels en laat ook de heel erg speelse motieven of patronen thuis. Een subtiele hint van kleur is veel stijlvoller. Een merknaam of kleine tekening mag zichtbaar zijn maar hou het elegant en discreet.

Heb je nog vragen over welke soort bretels geschikt zijn voor een bruiloftsfeest? Stel je vraag dan via het chatvenster links onderaan, wij helpen je graag verder!

Tags: Bretels, bruiloft

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.