• % 2-PACK-DEAL: 2 voor €79,95
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

De denim look met een denim overhemd

In een denim overhemd zie je er bijna moeiteloos trendy en stijlvol uit. Toch zijn denim overhemden volgens veel mannen moeilijk te combineren en is het ook niet altijd duidelijk welke denim overhemden best bij welke soort gelegenheid passen. Voor iedereen die twijfelt over een denim overhemd hebben we daarom deze korte stijlgids over de denim look gemaakt.

Bepaal eerst je eigen stijl en voorkeuren

Welke denim overhemden het best bij je passen hangt grotendeels van je persoonlijke stijl en look af. Als je eerder het hele mannelijke type bent en iemand die zich graag ontspannen, maar trendy kleedt dan kun je best voor een zwaarder type denim hemd kiezen.
Deze stijl, waarin oorspronkelijk alle denim overhemden gemaakt werden, wordt nog steeds door veel mensen geassocieerd met de Amerikaanse land- of fabrieksarbeider. Je kunt dit soort overhemden daarom leuk combineren met andere typisch Amerikaanse blue collar-kledingstukken zoals een denim broek, een houthakkershemd en een paar stevige wandelschoenen of boots.

Ben je iemand die zich meestal eerder elegant en verzorgd kleedt dan is een lichtgewicht denim overhemd een betere keuze. Zo’n overhemd is ook niet noodzakelijk een vrijetijdsoverhemd zoals het zwaardere type dat we hierboven bespreken er wel één is. Je kunt met andere woorden een licht denim overhemd evengoed voor casuals-formele gelegenheden dragen. Mits de juiste combinaties kom je er zelfs op een formele gelegenheid nog scherp mee voor de dag.

Denim

Welke pasvorm kies je voor je denim overhemd?

Een geweldig overhemd is ook een overhemd dat goed past. Ga je dus een denim overhemd kopen dan moet je daarbij ook op de pasvorm letten. De hierboven besproken types denim overhemden vragen allebei om een andere pasvorm. De lichtgewicht overhemden sluiten best relatief nauw op je lichaam aan, zeker als je daar de geschikte lichaamsbouw voor hebt. Een slim fit is je keuze bij uitstek voor dit soort overhemd.

Hebben we het over de stoerdere zware denim overhemden dan is een regular fit of zelfs één maatje te groot vaak beter dan wat voor een formeel overhemd je perfecte maat zou zijn. Dat komt omdat een ietwat breed gedragen overhemd net iets toevoegt aan de working class casual stijl. Ben je niet helemaal zeker van de pasvorm, vraag dan je partner, de verkoper of vrienden om raad. Voor jezelf de juiste pasvorm kiezen is niet altijd een eenvoudige opdracht!

Denim stof

Welke kleur denim kies je best?

Donkerblauw denim komt tegenwoordig minder terug in de collecties, al zal die vast ooit wel terugkomen. Momenteel is lichtblauw of gebleekt blauw je keuze bij uitstek. Lichtblauw werkt best bij de meer lichtgewicht elegante denim overhemden, een gebleekt blauw voegt dan weer een leuk detail toe aan de ruigere mannelijke look van het zwaargewicht denim overhemd.

Een goede keuze van de kleur van je shirt zal ook bepalend zijn voor het succes van je look. Sowieso combineert (donker!) zwart altijd leuk met denim. Een zwart t-shirt en een gebleekt denim overhemd zijn nog zo eenvoudig en betaalbaar, je bereikt er op een handomdraai een filmster-look mee.

Wil jij meer weten over denim overhemden? Raadpleeg dan de Overhemden Kennisbank

Tags: denim

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.