• % 2-PACK-DEAL: 2 voor €79,95
BEL ONS: +31 20-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Wat Engelse overhemden écht Engels maakt

Engelse overhemden zijn in de trek. Niet alleen onder de aristocraten, politici en bekende artiesten, maar ook onder de gewone burgers. Maar wat zijn dan de beste Engelse overhemden? En wat maakt een Engels overhemd echt Engels?

Als we aan Nederland denken, dan denken we aan een blauwe overall, gele houten klompen en een boers accent. Gaan we richting Schotland dan denken we aan een kilt, ontbloot bovenlijf en geen ja… uhh onderbroek. Maar als we aan Engeland denken, dan denken we aan stijl, klasse en kwaliteit. Met name de Engelse overhemden zijn kenmerkend voor de Engelse cultuur. Tijd om even een keer in te zoomen op deze beschaafde kledingcultuur dat draait om puur vakmanschap, kwaliteit en prachtig gebruik van stoffen en materiaal.

de beste engelse overhemden

De beste Engelse overhemden

De beste Engelse overhemden zijn allemaal in één straat in Londen te vinden, namelijk in de alsmaar bekende Londense straat Jermyn Street.

Turnbull & Asser

Heb je de Great Gatsby gezien? Dan heb je de échte Engelse overhemden van Turnbull & Asser gezien. Andere bekende namen die op de wereldbol rondlopen (of hebben rondgelopen) met deze overhemden zijn Winston Churchill, Charlie Chaplin, Ronal Reagan, Picasso en Prins Charles. Deze royale overhemdenmaker staat voor echt vakmanschap en innovatie. Het assortiment bestaat uit een duizelingwekkende hoeveelheid keuze uit maathemden, confectiehemden en stropdassen.

T.M Lewin

Op nummer 16 in de Jermyn Street vind je T.M. Lewin. Dit is een bedrijf dat in 1898 door Thomas Mayes Lewin werd opgericht. De Lewin overhemden zijn gesneden, het boord is wat wijder en heeft een relatief smalle turn down collar. De dessins zijn zonder twijfel modern te benoemen (naar Jermyn Street’s maatstaven).

New & Lingwood

New & Lingwood is het Engelse overhemdenmerk dat zich op nummer 53 bevindt. Dit Engelse bedrijf zag licht in 1865. Het bedrijf begon in Eton om de scholieren daar te voorzien van mooie kleding. In 1922 verhuisde dit Engelse overhemdenwinkel naar Jermyn Street. De overhemden van New & Lingwood kenmerken zich door de opvallende strepen, kwaliteit en het in stand houden van lang vergaande tradities.

Harvie & Hudson

Het vakmanschap is niet alleen te zien, maar ook te voelen. Dit gaat over Harvie & Hudson, het Engelse overhemden merk dat op nummer 77 is gevestigd. Overhemden maken is datgene wat dit Engelse overhemdenmerk al meer dan 60 jaar doet. H&H verkoopt mooie gestreepte zijden overhemden met bijpassende stropdassen. Ieder overhemd is voorzien van prachtige parelmoer knopen.

Hilditch & Key

Hilditch & Key is in de Jermyn street op twee plaatsen gevestigd. Nummer 37 en nummer 73 is all stage van H&K. De op en top Engelse overhemden van dit klasse merk kenmerken zich door een ongeëvenaarde gevoel voor stijl. Hun geloof is niet berust op lage prijzen, maar op kwaliteit en vakmanschap.

Thomas Pink

Al eeuwenlang ontwerp Thomas Pink de bekende overhemden met de relatief stijve semi cutaway collar met een roodgekleurde coat. Deze roodgekleurde coat staat vandaag bekend staat als ‘Pink’. Thomas Pink biedt prachtige Engelse overhemden. Overhemden die volledig afgewerkt zijn en daarmee houdt dit merk het onberispelijke erfgoed van de Jermyn Street levendig.

Kenmerken van de beste Engelse overhemden

Alleen wat maakt iets nou een echt Engels overhemd? Hieronder volgen de karakteristieke elementen van de Engelse overhemden.

Non-fused - Fused

Engelse overhemden hebben non-fused boorden en manchetten. Veel onervaren overhemden makers fuseren de boorden en manchetten. Dit houdt in dat ze de interlining vastlijmen. Ze beweren dat hiermee de boorden en manchetten plat gehouden worden. Echter ogen non-fused boorden en manchetten altijd beter.

Scheidingslijn

Engelse overhemden kenmerken zich door de zogenoemde split yoke. Dit is een scheidingslijn tussen de schouders dat ervoor zorgt dat een overhemd makkelijk versteld kan worden. Nog belangrijker: het zorgt ervoor dat het patroon matcht tussen de rug en de schouders. Dit genereert een mooie look.

Stitching

Een echt Engels overhemd heeft niet minder dan 15 stichtes per steek. De ideale stitching is 20 stitches. Dit verzekerd optimale kwaliteit, lange bruikbaarheid en daarnaast valt de stitching minder op. De Engelse overhemden staat onder symbool voor superioriteit. Je zal nooit naden noteren.

Matchend patroon

Engelse overhemden hebben een patroon die perfect doorloopt. Kragen, knopenlijsten, schouders en mouwen, het patroon matcht optimaal. Je zal nooit een Engels overhemd vinden dat niet matcht.

Hexagonaal vlinder

Deze dagen hebben overhemden een driehoek, maar een echt Engels overhemd heeft dat niet. Bij deze overhemden wordt namelijk altijd een hexagonale vlinder gebruikt.

Hoge kwaliteit stoffen

Last but not the least, de Engelse overhemden zijn altijd van hoge kwaliteit stoffen gemaakt. Het mooie kwalitatieve materiaal komt veelal uit Italië en Zwitserland.

De Engelse kledingstijl

Met het dragen van Engelse kleding kan je twee kanten opgaan. Je kan kiezen voor de degelijke en comfortabel zittende kledij die jarenlang meegaat en bekend staat als de ware klassiekers. Ook kan je gaan voor de meer hippe, edgy kleding. Het ontwerp van deze kleding haalt z’n inspiratie uit de straat en de creativiteit komt bij de jeugd vandaan. Uiteraard bevinden zich tussen deze twee uitersten ontzettend veel vertakkingen, maar alles tussen deze twee kanten is te herleiden tot één van de twee.

De oorsprong van de kledingstijlen

Engeland heeft van oudser een klassenmaatschappij. Je had de elite, middenklasse en lage groeperingen. De elite droegen de ultieme klassiekers, maar de klassen daaronder wilden zich ook onderscheiden. Van daaruit ontstond de hippe Engelse kleding. Echter, wanneer jij kiest voor een Engels overhemd, dan neig je meer naar de echte klassiekers van de Engelse cultuur.

Tags: overhemden

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.