• % 2-PACK-DEAL: 2 voor €79,95
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Eterna overhemden: over het merk Eterna

Eterna: een Duits merk waarbij alles draait om kwaliteit. Stoffen van het beste kaliber, gecombineerd met uitstekend design en vakmanschap. Met als resultaat Eterna overhemden van de beste kwaliteit. Met ruim 150 jaar ervaring en een van de grootste spelers op de Europese markt, weet Eterna alles van kwaliteit. De Eterna overhemden komen in vier verschillende pasvormen en zijn verkrijgbaar in zowel kleine als extra grote maten. Ook aan heren met een wat langere arm wordt gedacht in de collectie Eterna overhemden.

Opzoek naar Eterna? Bekijk alle Eterna overhemden online.

Eterna overhemden: eeuwige overhemden

Eterna overhemden uit Duitsland - Eterna het merk

De geschiedenis van Eterna overhemden

Het bedrijf wordt in 1863 door de gebroeders Hönigsberg in Wenen, Oostenrijk, opgezet. De gepatenteerde stof die de broers gebruiken geldt al snel als een ´must-have´ in het modebeeld van die tijd. De stof maakt Eterna beroemd en is een opstapje naar de strijkvrije Eterna overhemded en later ook bloezen voor dames.

De naam van het bedrijf is Eterna, wat ´eeuwig´ betekent.

Ruim zestig jaar na de oprichting, in 1927, wordt besloten een tak te openen in Passau, een Duitse stad aan de grens van Oostenrijk. In 1935 splitst die tak zich af van het Oostenrijkse moederbedrijf en wordt een zelfstandig bedrijf opgericht, wat wordt geïntegreerd in de PIAG (Passauer Industie AG).

In het laatste jaar voor het uitbreken van de tweede wereldoorlog, produceert Eterna zo´n 240.000 overhemden met 400 werknemers. Tijdens de tweede wereldoorlog wordt de fabriek ontmanteld en de machines opgeslagen. In 1949 ligt de productie weer op het vooroorlogse niveau.

In 1981 werkt Eterna voor het eerst met strijkvrij ´swiss+cotton´ stof uit Zwitserland. Dit is nog steeds de basis voor een groot deel van de collectie van Eterna.

In 1993, het bedrijf bestaat dan 130 jaar, verhuist Eterna naar een nieuw hoofdkantoor.

In 2000 bereikt Eterna een mijlpaal door als eerste producent van zakelijke overhemden gecertificeerd te worden met het Oeko-Tex Standard 100plus certificaat (Dat certificaat heet nu ´Made in green´). Dit houdt in dat de producten vrij zijn van schadelijke stoffen, duurzaam geproduceerd zijn en er met hoge sociale standaarden gewerkt wordt.

Het bedrijf blijft hard groeien en binnen tien jaar na het openen van het nieuwe hoofdkantoor is meer ruimte nodig. Ook het distributiecentrum in Passau wordt uitgebreid met een totale opslagcapaciteit van 550.000 Eterna overhemden en 150.000 bloezen.

Eterna word in 2006 overgenomen door de investeringsgroep Alpha Gruppe + Quadriga Capital uit Frankfurt. Eterna wordt twee keer benoemd tot ´superbrand´ door de internationale organisatie ´superbrands´.

Eterna shirts

In 2011 heeft Eterna wereldwijd 5000 commerciële partners, 43 winkels en liggen de verkoopcijfers op 96,5 miljoen euro per jaar. Het doel is om in 2020 Europees marketleider te zijn en daar wordt hard aan gewerkt.

In 2015 werden zo´n 4,3 miljoen Eterna overhemden, bloezen en accessoires verkocht.

Comfort fit, modern fit, slim fit en super slim fit Eterna overhemden

Eterna heeft een ruime collectie overhemden. Die worden onderverdeeld in 4 pasvormen:

  • Comfort fit: een overhemd wat iets ruimer valt. Verkrijgbaar vanaf boordmaat 37/38 tot en met boordmaat 59/60.
  • Modern fit: Eterna overhemden met deze snit zijn getailleerd maar sluiten niet strak op het lichaam aan. Deze overhemden zijn beschikbaar vanaf boordmaat 37/38 tot en met boordmaat 47/48.
  • Slim fit: Deze snit heeft een sterke taillering en sluit iets meer op het lichaam aan. Verkrijgbaar vanaf boordmaat 37/38 tot en met 45/46.
  • Super slim fit: Overhemden met deze pasvorm sluiten strak op het lichaam aan. Deze snit is al verkrijgbaar vanaf boordmaat 36 en tot en met boordmaat 41/42.

Een uitgebreide maattabel van alle Eterna overhemden en bijbehorende pasvormen, vind je hier.

Eterna overhemden met extra lange mouw

Eterna biedt ook een groot aanbod voor mannen met wat langere armen. Dit wordt in de mode-industrie ook wel mouwlengte 7 genoemd. Of je een langere mouw, of mouwlengte 7, nodig hebt valt eenvoudig na te meten. Leg een meetlint langs je arm vanaf de buitenkant van je schouder en meet tot aan ongeveer je polsbotje.

Voor comfort fit en modern fit is de standaard armlengte bij Eterna overhemden zijn 65 centimeter. Voor Eterna overhemden met slim fit en superslim fit is de standaard armlengte is 67 centimeter. Is je arm langer dan dat?

Dan kun je voor je Eterna overhemd kiezen uit:

  • Comfort fit: 68 of 72 centimeter
  • Modern fit: 68 of 72 centimeter
  • Slim fit: 72 centimeter

Bij Eterna overhemden met mouwlengte 7, extra lange mouwen, is het rugstuk van het overhemd ook langer dan de standaard Eterna overhemden. Dit zorgt ervoor dat je overhemd netjes in je broek of pantalon ingestopt blijft, ook als je actief bent.

Eterna overhemden in grote maten

Ook voor mannen met een maatje meer, is er genoeg keuze uit Eterna overhemden. De comfort fit pasvorm, gaat tot boordmaat 49/50. Dat is een borstomvang en tailleomvang van 200 centimeter. Eterna overhemden bied dus werkelijk voor ieder wat wils. Kijk in de bovengenoemde maattabel, om te bepalen wat voor jou de juiste maat is.

Stoffen - heerlijke stoffen van Eterna - vaker ook strijkvrij

Strijkvrije overhemden van Eterna

In de geschiedenis van Eterna heb je al gelezen dat Eterna bekend is geworden om het gebruik van hoge kwaliteit stoffen. En dat de stof die door de gebroeders Hönigsberg werd gebruikt de voorloper was van het strijkvrije overhemd. De kwaliteit van stof wordt bepaald door de kwaliteit katoen die gebruikt wordt, de weving en of er geweven wordt met 1 of 2 draden.

Voor de Eterna overhemden wordt zeer hoge kwaliteit katoen gebruikt. Dat in combinatie met de weving zorgt ervoor dat de meeste overhemden van Eterna strijk en kreukvrij zijn. Handig, want zo ben je van het strijken af. Maar weet je ook zeker dat je, qua overhemd in ieder geval, de dag kreukvrij door komt.

Van oudsher zijn strijkvrije overhemden van polyester, maar tegenwoordig kunnen strijkvrije overhemden ook van 100% katoen zijn. En dat is het geval bij Eterna! 100% katoen. Daardoor blijft het strijkvrije shirt toch koel en licht aanvoelen. Ook op warme dagen. Overhemden van 100% katoen zijn tevens erg sterk en slijtvast.

Hoewel het overgrote deel van de collectie uit strijkvrije overhemden bestaat, heeft Eterna ook een aantal overhemden die niet onder strijkvrij vallen. Deze worden ¨easy care¨ genoemd. Niet strijkvrij, maar wel makkelijk te strijken.

Eterna: To borstzakje, or not to borstzakje, that is the question

De een wordt er erg blij van, de ander vindt het verschrikkelijk. Het borstzakje. Over smaak valt niet te twisten en dat weten ze bij Eterna ook. In de collectie zijn daarom zowel overhemden met borstzakje, als zonder borstzakje opgenomen.

De manchetten en kragen van Eterna overhemden

De Eterna overhemden collectie biedt grote variatie op het gebied van manchetten en kragen. Voor manchetten kun je kiezen uit 2-knops manchetten, envelop manchetten of een combinatie manchet. Voor gala´s of zakelijke gelegenheden zijn manchetknopen een leuk detail. Maar tegenwoordig kun je ook casual een sportieve manchetknopen gebruiken.

Qua kragen is er ook een ruim aanbod, met 11 varianten. Welke kraag je kiest hangt vooral af van persoonlijke voorkeur, wat je lekker vindt zitten en wat je mooi vindt. Ook of je (dagelijks) een stropdas draagt is van belang. De ene kraag ziet er nu eenmaal beter uit zonder das, en het andere juist fantastisch met das.

Uitbreiding met een collectie stropdassen

De Eterna overhemden kun je naar lieve lust combineren met de stropdassen collectie die sinds 2001 door Eterna wordt uitgegeven. Zo ben je verzekerd van een perfecte combinatie met je Eterna overhemden.

Wat is "Eterna: Good Shirt"?

Met ruim 150 jaar ervaring in produceren van kleding met de hoogste kwaliteit, weet Eterna precies wat belangrijk is. Zo kijken ze niet alleen naar draagcomfort en een goede kwaliteit van het overhemd. Maar hebben ze bij Eterna ook oog voor duurzaamheid. Doordat Eterna overhemden vooral binnen Europa worden aangeboden zijn de transportlijnen kort en efficiënt. Verpakkingsmateriaal wordt waar mogelijk gerecycled.

Ook de herkomst van het katoen is voor Eterna belangrijk. Slechts 3 % van de wereldwijde katoen komt door de selectie heen. Dit is enerzijds te wijten aan de kwaliteit van het katoen, waarbij de vezel minimaal 35,7 millimeter moet zijn. Maar ook met de eisen die het bedrijf stelt aan de werkomstandigheden op de velden waar het katoen verbouwd wordt. Tevens speelt mee dat het katoen wat gebruikt wordt voor de Eterna overhemden met aandacht voor het milieu geteeld moet zijn. De katoen voor de Eterna overhemden komt uit de Verenigde Staten en Egypte.

Voor de productie van de overhemden is men bij Eterna op zoek naar de beste kwaliteit, met goede werkomstandigheden voor de werknemers. Door de productie volledig in Europa te houden, kan Eterna extra toezicht houden op dit beleid.

Het label wat Eterna gebruikt voor het monitoren van dit proces, heet Good Shirt. Je kunt er hier meer over lezen.

In conclusie: Voor wie zijn Eterna overhemden geschikt?

Eigenlijk voor iedereen! Door de ruime keuze aan kleuren, dessins, maten, pasvormen, mouwlengtes, kragen en manchetten is het voor iedereen mogelijk een Eterna overhemd naar zijn smaak te vinden. Alle overhemden zijn van 100% katoen, wat lekker aan voelt en fris blijft. Bonus is zeker dat het overgrote deel van de Eterna overhemden ook nog eens strijkvrij zijn.

Zeker mannen met extra aandacht voor het milieu zouden eens een keertje extra door de collectie kunnen gaan. Eterna overhemden worden inmiddels met veel aandacht voor mens en milieu gefabriceerd.

Bronnen:
http://unternehmen.eterna.de/index.php?id=634&L=1
http://goodshirt.eterna.de/en/design-development/

Alle eterna overhemden

Tags: merken, eterna

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.