• % 2-PACK-DEAL: 2 voor €79,95
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Gebreide stropdassen

Gebreide stropdassen zijn momenteel weer erg populair. Veel mannen vragen zich dan ook af of ze dit soort gebreide dassen voor elke gelegenheid en op elk pak kunnen dragen. De regels zijn niet altijd duidelijk en wat vroeger als stijlvol werd gezien wordt tegenwoordig soms als té klassiek ervaren. Om je op weg te helpen vind je hieronder onze stijlgids voor het correct dragen van een gebreide stropdas.

Hoe knoop je een gebreide das?

Omdat een gebreide das dikker is in stof is het moeilijk dit soort dassen te knopen zonder dat zich een dikke knoop vormt. Kies daarom voor een knoop die bij de das past, zoals de Four in Hand-knoop. Deze klassieke knoop ken je wellicht reeds, anders kun je op Google eenvoudig de instructies vinden. Het is een knoop die een minder formele look heeft en die perfect geschikt is voor gebreide stropdassen.

Gebreide stropdassen

De juiste verhoudingen

Bij gewone dassen mag je sterk variëren in breedte en lengte maar een gebreide das moet ongeveer 6 centimeter breed zijn. Dat is in verhouding met een das die je voor professionele gelegenheden draagt redelijk smal (dit soort dassen zijn meestal bijna 8 cm breed).
Het is juist omdat de gebreide stropdas in de regel iets smaller zal zijn dat je hem ook op zoveel gelegenheden kunt dragen. Of je je nu formeel of casual wilt kleden, een gebreide stropdas staat je altijd goed.
Hou wel de verhoudingen in de gaten als je een pak draagt. Zorg in dat geval dat de revers een breedte hebben vergelijkbaar met die van je das, anders ziet je look er al snel een beetje onevenwichtig uit.

Gebreide vlinderdas

Wanneer draag je een gebreide stropdas

Het leuke aan gebreide dassen is dat je ze in elk seizoen kunt dragen. Uiteraard kies je voor de zomer eerder lichte pastelkleuren en in de winter wellicht eerder donkere natuurkleuren maar voel je vrij om te experimenteren met de combinaties die je zelf het leukste vindt.
Voor professioneel gebruik raden we nog steeds een donkere kleur aan uiteraard, gewoon effen zwart werkt vaak nog het beste.

Welk patroon?

De perfect geknoopte gebreide stropdas

Ben je niet zo’n experimenteel persoon dan kies je wellicht eerder voor veilige effen kleuren dan voor een gebreide das met een patroon. Als je toch iets meer persoonlijkheid in je das wilt leggen dan kun je kiezen uit een vlekkenpatroon, horizontale of zigzaglijnen. Onthoud dat overdaad schaadt dus overdrijf niet met kleuren en patronen.
Gebreide stropdassen zijn handig want...
Je kunt met een gebreide stropdas zoveel kanten op en ze zijn ook het perfecte middel om een outfit te corrigeren. Zeker als je je outfit iets te formeel vindt is de gebreide stropdas het ideale accessoire om je een iets meer casual look te geven. Omgekeerd werkt echter ook, casual chiquer maken doe je eenvoudig door een lichtjes formele gebreide stropdas erop te dragen.

Vind je tussen onze uitgebreide collectie stropdassen niet meteen het exemplaar dat je zoekt? Of twijfel je of een bepaalde stropdas wel bij een bepaalde outfit past? Gebruik de chatbox onderaan om ons je vragen te stellen, wij helpen je graag verder!

Tags: Stropdassen

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.