• % 2-PACK-DEAL: 2 voor €79,95
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Hoe verwijder ik kreukels zonder te strijken?

Voor het verwijderen van kreukels zonder te strijken zijn vele oplossingen. Je hebt geen zin om te strijken, hebt er geen talent voor of je hebt simpelweg geen strijkbout voor handen. Maar je wil toch graag de kreukels uit je overhemd verwijderen. Hoe doe je dat? Hoe verwijder je kreukels zonder te strijken?

Er zijn verschillende methodes:

Niemand houd van kreukels

Gebruik de droger op slimme wijze

Door de droger handig in te zetten voorkom je een hoop strijkwerk.

  • Ten eerste, gooi de droger nooit te vol. De kleding moet immers de ruimte hebben om rond te rollen.
  • Ten tweede, laat je kleding niet te lang in de droger zitten. Ze krijgen dan weer de tijd om te gaan kreuken. En die kreukels willen we juist verwijderen. Door ze direct op te hangen of te dragen voorkom je de kreukels in je kleding, en dus strijken.
  • Gooi ijsklontjes in de droger. Je leest het goed. Door ijsklontjes samen met je overhemden en andere kleding in de droger te stoppen creëer je extra stoom. En stoom zorgt ervoor dat je kleding kreukelvrij de droger uit komt. Heb je geen ijsklontjes? Een natte sok of je kleding even nat sprayen (niet te nat) helpt ook. Houd wel rekening met de twee bovenstaande tips!

Kreukelvrij maakt je blij

Stoom je kleding

Het stomen van kleding is de meest effectieve manier om kreukels uit je kleding te verwijderen. Bovendien reinig je met stoom ook je kleding nog een keer. Aangenomen dat je niet in het bezit bent van een fancy stoomapparaat geven we je een alternatief. De douche.

Zet de douche zo warm mogelijk, waardoor je stoom krijgt in de badkamer. Blokkeer de plekken waar de stoom zou kunnen ontsnappen. De kier onder de deur kun je dichtmaken met een opgerolde handdoek, sluit ramen en ventilatie roosters. Als je een badkuip hebt onder je douche kun je het water opvangen en af laten koelen zodat je zelf later nog een heerlijk bad kunt nemen. Als het water niet te heet is kun je natuurlijk tegelijkertijd douchen.

Hang de gekreukte kleding in de badkamer. Het handigste is om de kleding op een hanger aan de stang waar het douche gordijn aan hangt, te hangen. De kleding heeft wel 15 minuten nodig om kreukvrij te worden. Hang de overhemden en andere kleding zo dicht mogelijk bij de stoombron, zónder dat ze nat worden. Ideaal ook voor op reis.

Kreukelig overhemd

Voor kleinere kreukels kun je ook de stoom van een fluitketel of waterkoker gebruiken. Let alleen wel op dat je je handen niet brandt aan de stoom als je je kleding boven de stom hangt.

Gebruik en/of maak een anti kreukel spray

Bij de meeste supermarkten of drogisterijen kun je een antikreukel spray kopen. Spray deze op je kleding en de kreukels verdwijnen. Handig om een spray op kantoor te bewaren om jezelf even snel op te knappen of in de auto voor na een lange rit.

Let op dat het echt om sprayen gaat, dus maak het kledingstuk niet door en door nat.

Je kunt de sprays ook zelf maken met water en een heel klein beetje azijn. Dit werkt heel goed, maar kan wel een geur afgeven. Of een klein beetje was verwachter mixen met water. Ook dit geeft een geur af, maar die is uiteraard wel een stuk prettiger dan de geur van azijn.

Kreukels in je overhemd aan het einde van de dag

Gebruik de sprays, zowel gekocht als zelf gemaakt, alleen op katoen. Bij delicate stoffen zoals zijde kunnen ze waterkringen achter laten.

Gebruik een föhn of stijltang

Spray de kleding een beetje vochtig (niet super nat) en föhn de kleding op de laagste stand. Niet het traditionele gebruik van een föhn, maar het helpt je zeker om kreukels te verwijderen zonder te strijken.

Een stijltang is een handig apparaat, niet alleen om je haar stijl te krijgen, maar ook de lastigere gebieden van een overhemd of ander kledingstuk. Bijvoorbeeld de boorden. Zet de stijltang gewoon op de plek waar je de kreukel wil verwijderen en werk vanuit daar verder.

Let op! Je moet wel zorgen dat de stijltang schoon is, want haarproducten kunnen vlekken achterlaten op de kleding. En let op dat je jezelf en/of je kleding niet verbrandt, aangezien stijltangen eenvoudig erg heet kunnen worden.

Gebruik een pan als alternatief strijkijzer

Veel mensen zijn te lui om te strijken, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wel graag wil strijken, maar geen strijkijzer hebt. Gebruik een pan om wat water te koken. Verwijder het water zodra het kookt en zet de pan op de plek waar je de kreukels wil verwijderen.

Alhoewel deze methode erg simpel is, is deze zeer effectief. Er kleven wel een aantal nadelen aan waaronder dat de pan vrij snel af koelt en het ook mogelijk is om jezelf te verbranden. Tevens moet je goed opletten dat de pan schoon is.

BRON
http://www.wikihow.com/Remove-Wrinkles-from-Clothes-Without-an-Iron

Wil je meer weten over het strijken van overhemden? Raadpleeg de Overhemden Kennisbank 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.