• % 2-PACK-DEAL: 2 voor €79,95
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Schiesser: ruim 140 jaar specialist (Schiesser)

Als de overhemden winkel publiceren we graag over overhemden, truien, stropdassen en bretels: kortom herenmode. Maar wat er onder je overhemd zit is net zo belangrijk. Dit artikel gaat daarom over ondergoed. Schiesser ondergoed, om exact te zijn. Direct Schiesser bestellen? Klik hier.

Schiesser is al ruim 140 jaar de specialist op het gebied van ondergoed. Het bedrijf overleefde twee wereldoorlogen, verschillende economische crisissen en kenden diepe dalen en hoge pieken. Ook in de recente geschiedenis kende deze ondergrond fabrikant nog een bijna faillissement, maar ook weer een redding.

Schiesser: al ruim 140 jaar specialist

In de collecties is de jarenlange ervaring goed terug te zien. Het ondergoed is perfect gesneden en zit ontzettend goed en lekker. Ook de pyjama’s, relaxwear en badjassen zijn van hoge kwaliteit.

Schiesser logo internationaal

Schiesser is al ruim 140 jaar op de markt. Die ervaring voel je terug in het draagcomfort.

Geschiedenis van Schiesser

Een bedrijf wat al ruim 140 jaar bestaat, meerdere economische crisissen en wereldoorlogen heeft overleefd, moet wel een interessante geschiedenis hebben. Dat klopt. De geschiedenis van Schiesser is er een met diepe dalen en hoogtepunten en begint in 1876.

In 1876 richt de dan 27-jarige Zwitserse ondernemer Jacques Schiesser samen met zijn vrouw Malwine hun bedrijf Schiesser op in Radolfzell, Duitsland. Ze beginnen in de danszaal van een hotel op negen rondbreimachines met de productie van tricotgoederen. Het hotel bestaat vandaag de dag nog en heet hotel Schwert.

Schiesser bevat ook damesondergoed

Het bedrijf groeit heel hard en in de loop van de jaren tachtig van de negentiende eeuw werkt Schiesser met zo´n 280 werknemers. Ook begint de export van hun goederen naar India, China en Japan.

In 1890 breidt het bedrijf nog verder uit met filialen in Stockach in 1890, in Bo­eka­rest in 1894 en in Engen in 1896. Als snel heeft het bedrijf zo´n 600 medewerkers. Duitse vakkundige werkneemsters worden echter steeds lastiger te vinden en Schiesser begin met werken met gastarbeiders uit Italië.

Op 18 augustus 1913 sterft Jacques Schiesser aan hartfalen. Zijn vrouw Malwine blijft eigenaresse van het bedrijf, maar de dagelijkse leiding komt in handen van schoonzoon Wilhelm Finckh. Het bedrijf heeft dan 1200 mensen in dienst. Het leiding geven duurt voor Wilhelm Finckh niet lang, hij overlijdt in 1915. De neef van oprichter Jacques Schiesser, Jean Schiesser, is nu aan de beurt om het bedrijf voor te zetten. Het bedrijf heet vanaf 1916 Schiesser AG.

Grondstoffen schaars

Door de eerste wereldoorlog worden grondstoffen voor de productie van Schiesser ondergoed steeds schaarser. Er worden innovaties bedacht om weefsels de maken uit papiergaren en brandnetels. Mede hierdoor schakelt Schiesser (tijdelijk) over naar de productie van legermateriaal. Van exporteren is tijdens de eerste wereldoorlog geen sprake meer. Gedurende de oorlog neemt het aantal werknemers af tot 360. Het bedrijf groeit na de oorlog weer maar wordt in de economische crisis van de jaren 20/30 hard getroffen. De locaties in Engen en Stockach worden gesloten. Het noodlijdende bedrijf wordt door hulp uit Zwitserland gesaneerd en groeit wederom. Zo goed dat ze een kinderondergoed fabriek en overhemden fabriek kunnen overnemen.

T-shirts van dit van origine Zweedse maar ook duitse merk

In 1936 trekt Jean Schiesser zich terug als directeur. Walter Schellenberg neemt het stokje over. De eerste directeur die geen familiebanden heeft met de Schiesser familie.

Bij het uitbreken van de twee wereldoorlog is het bedrijf weer met zo´n 1100 medewerkers. De productie van Schiesser heeft te lijden onder de oorlog en komt tijdens de oorlog vrijwel stil te liggen. De fabriek is zwaar beschadigd door bommen en moet worden heropgebouwd.

In 1951 sterft Jean Schiesser. Hij is dan 80.

Schiesser bijna failliet

In de jaren van heropbouw groeit het bedrijf als nooit tevoren en in 1960 werken ruim 3500 mensen voor Schiesser AG. In 1962 is het zelfs tijd voor uitbreiding met een filiaal in Neustadt en productieafdelingen in Zwitserland, Griekenland en de oprichting van Schiesser Nederland.

In de jaren die volgen zet Schiesser verschillende productielocaties en verkoopkantoren op door heel Europa.

Ouderwets wasgoed dat hangt te drogen van Schiesser het merk

In 2009 moest Schiesser AG faillissement aanvragen, ondanks dat de kernactiviteiten wel winstgevend waren. Onder toeziend oog van de curator, komt het bedrijf door middel van herstructurering toch weer op een succesvolle koers. In 2010 worden daarom de faillissement procedure afgerond. En in 2012 komt Schiesser met een complete ´relaunch´ van het merk.

Schiesser en Delta Galil In­dus­tries

In 2012 wordt het nu weer succesvolle bedrijf overgenomen door het globaal actieve Israëlische ondergoed- en kousenconcern Delta Galil In­dus­tries.

Schiesser AG is inmiddels weer winstgevend met indrukwekkende netto-omzet cijfers. Het Schiesser netwerk bestaat uit eigen winkels, gespecialiseerde retail en een online winkel. Tevens hebben ze licenties voor Marco Polo en Lacoste en een uitgebreide product portefeuille waaronder pyjama’s, ondergoed, poloshirts, hemden, bed en bad textiel en sokken, voor zowel dames als heren.

Andere betekenis van het woord Schiesser

Schiesser is ook een bijnaam voor een jager. Het komt van het middel Duitse woord ´schiezzen´, wat schieten betekent.

De collecties van Schiesser

Vrijwel alle collecties van Schiesser zijn verkrijgbaar voor dames, heren en voor kinderen.

  • De eerste collectie van Schiesser heet ook ¨Schiesser¨. Deze collectie bevat vooral pyjama´s en andere ´relax kleding.
  • Daarnaast is er Schiesser Moments. Deze collectie, die vooral veel neutrale kleuren gebruikt heeft als motto ¨je vrij voelen¨.
  • Dan is er de collectie 95/5. De naam zegt het al een beetje, 95% bestaat uit katoen, en 5% elastaan. Dat zorgt voor een optimaal draagcomfort.
  • En de Schiesser Rivival. In deze kleding komt traditioneel vakmanschap samen met modern design.
  • In de Schiesser Uncover collectie tref je ondergoed voor jongeren/tieners. Deze lijn is wat kleurrijker en speelser dan de overige collecties van Schiesser.

Tenslotte zijn er de Schiesser ondergoedcollecties. Voor dames zijn dat de collecties Naturschönheit, Fräuleinwunder, en de 95/5. Je kunt kiezen uit slips, hipsters, boxershortjes, hemden met ronde hals of met een lage hals, hemdjes met spaghetti bandjes, shirts met lange of korte mouwen, bh´s, tops, pyjama´s en badjassen. Voor dames loopt de collectie tot maat 54 en 90D.

Heren kunnen kiezen uit boxershorts, slips, hemden, shirts met een ronde hals, shirts met een V-hals., lange onderbroeken en tevens is er ruime keuze uit badjassen en pyjama´s. Voor heren loopt bij Schiesser de collectie tot 6XL, dus ook voor de heren met een maatje meer is er geschikt ondergoed te vinden.

Overigens heeft Schiesser naast ondergoed, ook een collectie bad- en bedlinnen en zwemkleding.

Tips voor ondergoed

  • Voor heren met forse bovenbenen is een boxershort met langere pijpjes een verstandige optie. Of een slip. Anders heb je kans dat de pijpjes van de boxershorts oprollen of kruipen. Bij ´normale´ bovenbenen kan een boxershort met korte pijpjes ook
  • Voor dames is de maat van de bh erg belangrijk. Voorkom afknellen en koop de juiste maat. Weet je je maat niet zeker? Laat het dan checken in een Schiesser speciaalzaak of zoek online op hoe je je maat precies na kunt meten.
  • Raadpleeg bij online aankopen altijd de maattabellen of de maatvoering. Zo voorkom je miskopen.
  • Houd je aan de Schiesser wasvoorschriften. Als je de labels eruit geknipt hebt omdat die niet lekker zaten, zoek dan algemene informatie op online. Goed wassen is behoud van je ondergoed.
  • Koop Schiesser ondergoed wat bij je past. Felgekleurde boxershorts zijn voor mannen wellicht heel hip, maar als jij je kast liever vol hebt liggen met zwart en grijs, is dat geen enkel probleem. Voor vrouwen uiteraard geldt hetzelfde
  • Let op met 100% katoen als je veel sport, doordat katoen veel vocht opneemt kan het klam en koud aanvoelen onder je sportkleding.

Bronnen:
https://en.wikipedia.org/wiki/Schiesser
http://www.ancestry.com/name-origin?surname=schiesser

Tags: merken, schiesser

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.