• % 2-PACK-DEAL: 2 voor €79,95
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Welke overhemden kan je combineren met een spijkerbroek?

Soms heb je zo van die dagen dat je gewoon een spijkerbroek wilt dragen. De combinatie overhemd en spijkerbroek is niet altijd eenvoudig. Maar de twee symbolen van mannelijke kleding: jeans en shirts, zijn heel goed te combineren. Het is een kwestie het juiste type overhemd te kiezen. Deze stijlgids zal daarbij proberen te helpen.

Weekend of Casual Friday, als je je als man in vrijetijdskleding wilt kleden dan is een spijkerbroek een voor de hand liggende keuze. Met modellen van spijkerbroeken die variëren van punk tot smart casual kan je dan ook alle kanten op. Zolang je maar onthoudt dat bij elk type spijkerbroek mogelijk een ander type overhemd hoort. De combinaties zijn eindeloos, het is enkel kwestie de juiste keuzes te maken!

De structuur van Denim

De smart casual look met een spijkerbroek en overhemd

Een scherpe en stijlvolle nonchalance uitstralen door een combinatie van een spijkerbroek en het juiste overhemd wordt ook wel een smart casual look genoemd. Alles wat je daarvoor nodig hebt is de juiste combinatie van kleuren en texturen.

Overhemd met ruitpatroon

We weten het wel, het houthakkershemd is een tijdje uit de mode geweest voor iedereen die een stijlvolle indruk wilde maken. Veel mannen lijken trouwens nog steeds te denken dat de geruite patronen enkel weggelegd zijn voor rocksterren uit de jaren ’90 en houthakkers. Niets is minder waar. Dankzij de herontdekking van het ruitpatroon door een aantal ontwerpers zijn er tegenwoordig veel mooie en semi-formele modellen overhemden met ruitpatroon op de markt.

Kies je bijvoorbeeld voor een donkerblauw of woudgroen overhemd met een niet al te klassiek ruitpatroon dan bereik je al snel een ‘smart’ effect. Vermijd geruite hemden in te lichte kleuren en met te drukke patronen, zo verkrijg je een afgeborstelde en cleane look. Voor de spijkerbroek kan je vervolgens een donkere kleur kiezen als je een meer formele combinatie wilt of juist een lichtere kleur als je de nadruk eerder op casual wilt leggen.

mannen spijkerbroek overhemd

Dubbel denim met een spijkerhemd

Het is een look waar de meningen over verdeeld zijn maar die op sommige mannen nu eenmaal goed staat en bij anderen minder. Of de dubbele denim-look, een spijkerbroek gecombineerd met een spijkerhemd, voor jou geschikt is kan je wellicht zelf het best beoordelen. Toch zijn er manieren waarop je een spijkerhemd stijlvol op een spijkerbroek kunt dragen.

Voor de dubbel denim-look kies je best een overhemd uit jeansstof dat goed aansluit op je lichaam, geen regular fit dus maar een licht-getailleerd of getailleerd spijkerhemd. Probeer het hemd tot helemaal bovenaan te knopen om een té casual look te vermijden. En maak niet de vergissing het formele accent te willen leggen met een das, dat werkt echt niet op een spijkerhemd.

Kies liefst ook voor een overhemd dat het midden houdt tussen katoen en spijkerstof. Je bereikt met een hemd dat er als een spijkervest uitziet nooit die gewenste scherpe uitstraling.

Voor de broek kies je in dit geval geen blauw natuurlijk, dat zou te casual worden. Maar je kan die iets formelere indruk bereiken door eenvoudigweg voor een zwarte spijkerbroek of donkerblauwe spijkerbroek te kiezen. Ook grijs is een mogelijkheid want dat vult meestal mooi de blauwe toon van je spijkerhemd aan. Kies geen te losse regular fit jeans. Nogmaals, je wilt de echte vrijetijdslook vermijden, maar hou het bij een tailored of semi-tailored model.

In principe draag je een Oxford overhemd natuurlijk op een pak, wanneer je voor een echte formele look kiest. Maar doordat ze meestal slim fit zijn met toch voldoende stof om ze makkelijk in je broek te kunnen stoppen laten ze zich ook goed combineren met een spijkerbroek. Hun formele uitstraling is bovendien het perfecte tegengewicht voor de casual look van bijvoorbeeld een donkere spijkerbroek. Indigoblauw of zwart zijn eigenlijk de enige kleuropties, een lichtgekleurde spijkerbroek zal geen erg gesofisticeerde indruk maken.

Kies voor de smart casual look ook steeds een op z’n minst een licht-getailleerde spijkerbroek en ga voor een meer getailleerd model als dat bij je lichaamsbouw past. Met een tailored broek en een nauw aansluitend Oxford-hemd zie je er bijzonder scherp uit!

mooie spijkerbroek levi

Formeel met een gekleed overhemd

Met een gekleed hemd en een donkere spijkerbroek bereik je snel een look die een tikje formeler is dan de combinatie van bijvoorbeeld een Oxford-overhemd en diezelfde broek. Uiteraard kies je dan wel voor een goed passend gekleed overhemd in een tailored fit die nauw aansluit op je lichaam, zo krijg je een bijzonder gestroomlijnd effect. Om de formele uitstraling te benadrukken stop je het hemd best in.

Ook de spijkerbroek in deze combinatie hoort een slim fit te zijn. Denk er wel aan dat ze ruim genoeg moet zitten om je shirt er op een elegante manier in te kunnen wegstoppen. Qua kleur heb je in deze combinatie weinig keuze, zwart of indigoblauw zijn echt je enige opties.

Casual geruit

Oorspronkelijk waren spijkerbroeken natuurlijk dé casual broeken bij uitstek. Je kan met een mooie spijkerbroek in combinatie met een casual model overhemd dan ook weinig verkeerd doen als je een vrijetijdscombinatie zoekt. En opnieuw zijn geruite overhemden een erg voor de hand liggende keuze, zij het dat je deze keer voor lichtere kleuren en meer gedurfde patronen mag kiezen. Een geruit overhemd met korte mouwen en in pastelkleur is een goede keuze voor jongere mannen die graag een studentikoze look willen. Een fellere kleur en een druk patroon trekken dan weer de aandacht naar je outfit, iets dat ook best mag voor deze alternatieve vrijetijdscombinatie.

Je mag verder vrij experimenteren met manieren om je mouwen op te rollen. Overweeg eventueel ook een jeansvest of bijvoorbeeld een baseballpet om je trendy casual look helemaal af te maken.

Heb je vragen over welk overhemd je goed kan combineren met een spijkerbroek? Vraag je je af of dit ruitpatroon nu smart casual of gewoon casual is? Dan helpen wij je graag verder. Stel je vraag via de link hieronder en we proberen ze zo snel mogelijk te beantwoorden!

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.