• % 2-PACK-DEAL: 2 voor €79,95
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Het witte t-shirt: een echte klassieker

Witte t-shirts zijn een klassieker die in geen enkele mannelijke garderobe zouden mogen ontbreken. Het is natuurlijk ook het meest neutrale en misschien juist daarom het meest onopvallende item in de kleerkast. Maar net die eigenschappen maken het witte t-shirt enorm veelzijdig. Het witte shirt is bij uitstek een symbool van de Amerikaanse mannenmode. Het is verweven met de geschiedenis van het Amerikaanse leger en met filmsterren als Marlon Brando en James Dean, die nooit hun volledige ‘cool’ hadden kunnen bereiken zonder dit stoere witte kledingstuk.

witte tshirts

Witte t-shirts zijn handig, praktisch en ze zien er als ze pas gewassen zijn altijd fris uit. Ze vormen de perfecte basis voor het samenstellen van je modieuze en trendy outfit van de dag. Je kunt het witte t-shirt op veel verschillende manieren dragen, en de manier waarop je het draagt zal de look ervan bepalen

Draag het zoals je zelf wilt
Stop je het in je broek of laat je het los? kies je voor een mouwloos model of een XL-wit hemd? Een wit hemd als onderlaag en een andere kleur als bovenlaag? Witte hemden laten je toe te experimenteren tot je de stijl gevonden hebt die bij jou past.
Maar hoe kies je je perfect witte shirt? Voor t-shirts is de maat vaak iets minder belangrijk en je kunt een strak t-shirt soms ook wel dragen als je zelf niet zo’n strak figuur hebt, zonder te overdrijven natuurlijk. Bovendien zijn witte t-shirts vaak relatief goedkoop, waardoor je een eventuele miskoop al snel kunt vervangen door een model dat je beter past. Aarzel dus niet om verschillende modellen uit te proberen.

Eens je het passende witte shirt gevonden hebt kan je het ongetwijfeld op heel veel gelegenheden en in heel veel combinaties dragen, je zult niet snel spijt krijgen van je aankoop.Bekijk alle T-shirts hier

Een kleine geschiedenis van het witte t-shirt
Het witte t-shirt was oorspronkelijk zelfs niet bedoeld als een massaproduct voor mannen. Oorspronkelijk droegen Amerikaanse mariniers het witte shirt als ondergoed bij hun uniform.

Nu bijna 100 jaar later kun je het witte shirt evengoed als bovenstuk dragen, zelfs voor meer formele of chique gelegenheden. Vaak worden ze ook gedragen met een vest of hemd dat los openhangt zodat het witte shirt zichtbaar blijft, als een soort centraal punt in de outfit. Ook die gelaagde aanpak is tegenwoordig heel modieus.

Hoewel witte shirts dus al langer bestonden werden ze pas in de jaren ’50 van de vorige eeuw een echt cult-item, grotendeels dankzij de kledingkeuze van de helden van het witte doek natuurlijk. In films zoals A Streetcar Named Desire en Rebel Without A Cause verschenen Brando en Dean in mannelijke stoere en strakke witte t-shirts die meteen razend populair werden.
Later evolueerde het witte shirt weg van die ruige Brandon-achtige roots, al bleef het nog steeds die stoere look behouden voor vele mannen (en de vrouwelijke fans!). Witte t-shirts werden echter ook opnieuw gedragen door mannen met een vrouwelijker en zachter imago.

Tegenwoordig is het witte shirt dus acceptabel voor elk type man en je kunt het volledig aan je eigen stijl aanpassen. Niet verwonderlijk dus dat het witte shirt zo’n basisitem in elke mannenkleerkast geworden is!

Tags: tshirt

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.