• €22 voucher | Overhemden.com is jarig!
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice
Slater

Slater

Slater T-shirts. In 1988 is het merk Slater begonnen met het produceren van hét Amerikaanse T-shirt. Het klassieke Amerikaanse T-shirt van ""Slater"" is een shirt met een comfortabele rechte pasvorm en een hoge boord. Dit model T-shirt was oorspronkelijk onderdeel van het Amerikaanse marine uniform en is in de jaren 50 ook heel populair onder de gewone burger, met name jongeren. Slater staat bekend om zijn T-shirts, maar Slater produceert naast T-shirts ook Slater boxershorts in de kleuren zwart en wit. De T-shirts van Slater kenmerken zich hoogwaardig draagcomfort wat leidt tot fantastische kwaliteit. Bekijk alle Slater T-shirts online. Lees meer...

Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Slater T-shirts Online

De collectie van Slater heeft zich sinds 1988 aardig uitgebreid. Inmiddels bestaat de collectie uit ruim 18 verschillende modellen. Het assortiment bestaat onder andere uit de klassieke Slater crew neck (ronde hals) T-shirts, Slater V-hals T-shirts, diepe V-hals T-shirts, Slater longsleeve T-shirts en de Slater serafino T-shirts. Serafino shirts zijn T-shirts met een knoopsluiting in de hals en worden ook wel granddad T-shirts genoemd. De T-shirts zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en navy.

Slater: designed to fit

Slater T-shirts online kopen

Sociale Verantwoordelijkheid bij Slater

De stof die Slater voor de T-shirts gebruikt is geproduceerd onder de richtlijnen van het BCI (Better Cotton Initiative). Dit initiatief streeft er naar de productie van katoen zo eerlijk en milieuvriendelijk te laten verlopen. Om zo de huidige maar ook de toekomstige productie van katoen te waarborgen. De fabriek van Slater is daarnaast volledig BSCI (Business Social Compliance Initiative) gecertificeerd. Het BSCI biedt bedrijven een gedragscode die hen ondersteunt bij het opzetten van een ethische toeleveringsketen (supply chain). Deze code is gebaseerd op internationale wetgeving die werknemers beschermt. Denk hierbij aan regels over arbeidsduur, vakantie, minimumloon, kinderarbeid en werkomgeving.

Slater T-shirts: terug in de tijd

Het T-shirt (T shirt of Tee) is ouder dan men vaak denkt. Het eerste T-shirt zoals wij die kennen werd omstreeks 1913 door de Amerikaanse marine ontwikkeld. Dit was een ruim wit crew neck T-shirt van katoen, gedragen onder het uniform. Dit is ook het type T-shirt dat Slater in 1988 als eerste produceerde. Het T-shirt is na de invoering bij de marine een standaard deel van de uitrusting voor meerdere afdelingen binnen defensie geworden.

Het T-shirt was vooral populair omdat het licht en ademend was en daardoor zeer geschikt in warmere klimaten. Het T-shirt won pas echt populariteit als casual kledingstuk toen de film “a streetcar named desire” uitkwam. In deze film droeg Marlon Brando een basic Wit T-shirt als alledaags kledingstuk. In de loop van de jaren 60 zag men het T-shirt steeds vaker in het straatbeeld en begon men het ook te bedrukken, voor souvenirs, mode of om te protesteren. Zo is het moderne Graphic T-shirt (grafische T-shirt, bedrukte T-shirt) zoals wij die nu kennen ontstaan.

Slater basics

Slater: Typisch Amerikaans

Weinig namen zijn zo karakteristiek Amerikaans, of eigenlijk karakteristiek voor de anglosfeer (Amerika, Canada, Engeland, Australië en Nieuw-Zeeland) als de naam Slater. De herkomst van de naam kan men terug vinden in het jaar 1066 en is één van de oudste middeleeuwse namen. Van oorsprong betekent de naam leidekker of dakdekker. Omdat de huizen vroeger vaak leisteen (slate) als dakbedekking hadden, wordt iemand die hiermee de daken bedekte als beroep "slater" genoemd. Veel mensen zullen de naam Slater wel ergens gehoord hebben. Christian Slater de Amerikaanse acteur, Kelly Slater een Amerikaans surfer of Slater Bradley een bekende modern Amerikaanse kunstenaar. Niet alle personen met de naam Slater komen uit de sport of artistieke hoek. Zo is er John C. Slater een bekende Amerikaanse natuurkundige en uitvinder van de Slater Determinant.

De pasvormen van Slater T-shirts

De T-shirts van Slater worden in de volgende pasvormen geproduceerd:

  • De basic fit is een ruimere rechte pasvorm zoals de originele T-shirts uit de jaren 50
  • De body fit pasvorm is een nauwsluitend slim fit model
  • De stretch pasvorm lijkt op de body fit maar door een klein beetje elastaan in de stof hebben deze T-shirts meer rek en bewegingsvrijheid

Persoonlijke service voor mannen met stijl

De kleding van Slater koop je online bij de webshop voor overhemden en basics in Nederland en België. Wij onderscheiden ons door alleen kleding van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat voorop. En wij willen dat jij je goed voelt in een overhemd. Het resultaat is een verzameling van merken die één ding gemeen hebben: het zijn de beste en meest populaire overhemden van dit moment. Slater basics voor de moderne man.