• % 2-PACK-DEAL: 2 voor €79,95
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Het ideale overhemd voor Vaderdag

Elke derde zondag van juni is het weer zo ver, Vaderdag. De dag dat iedereen zijn vader even in het zonnetje zet. Voor moederdag haal je vaak een bloemetje of een gebakje, voor Vaderdag is dit soms wat lastiger. Dus, wat haal je voor je vader? Er is maar een ding waar je altijd goed mee doet en dat is een mooi overhemd. Maar wanneer je een overhemd voor je vader haalt, waar dien je dan op letten?

Welke kleur kies voor je vader?

Ten eerste is het natuurlijk van belang dat je weet wat voor soort overhemden je vader leuk vindt. Gaat zijn voorkeur uit naar overhemden met bloemetjes en andere patronen of heeft hij liever een mooi wit overhemd?

Wat is een leuk overhemd voor vaderdag?

Wat is je vaders boordmaat?

Welke boordmaat heeft je vader, om ervoor te zorgen dat je de juiste boordmaat kiest, is het handig om of enkele dagen voor Vaderdag even op het labeltje aan de binnenkant van het overhemd te kijken die je vader in de kast heeft hangen. Weet je het niet zeker? Vraag het dan voor de zekerheid vaan je moeder.

Wat is je vaders pasvorm

Naast de boordmaat is de pasvorm van belang. Heeft je vader een buikje, dan is het verstandig om een wat rechter model te nemen, zoals regular fit of modern fit. Heeft je vader geen buikje of beginnend buikje, dan kun je kiezen voor een getailleerder model, zoals slim fit of tailored fit. Mocht je het niet zeker weten, dan kun je kijken in de kast van je vader. Vaak staat er op de binnenkant van overhemd de pasvorm. Bij twijfel, neem dan altijd contact op met een overhemden speciaalzaak, zoals overhemden.com.

Welke weving vind je vader lekker?

De weving waarvan het overhemd gemaakt is, is erg belangrijk. Gaat je vader het overhemd dragen in de zomer of winter. Een fijne zomerweving is bijvoorbeeld poplin. Dit is de dunste weving die er is. Mocht je vader een iets dikker overhemd willen, dan is de weving twill geschikt. Houdt je vader van een dikke weving, dan is de weving oxford het meest geschikt.

Hoe lang is je vader?

Hoe lang is jouw vader? In de regel zijn er drie verschillende mouwlengtes; mouwlengte 5, 6 en 7. Mouwlengte 5 is geschikt voor de man korter dan 175cm en de mouwlengte is tussen de 50 en 59cm. Mouwlengte 6 is de meest gedragen mouwlengte in Nederland. Deze mouwlengte is geschikt voor mensen tussen de 175 en 190cm en de lengte van de mouw is 60-69cm. Ook een veel gebruikte mouwlengte in Nederland is mouwlengte 7, hierin is sleeve7 het meest bekende merk. Mouwlengte 7 is ideaal voor heren vanaf 190cm en de mouwlengte is tussen de 70 en 79 cm.

Samen passen

Wanneer je niet zeker weet wat je vader leuk vindt, geen miskoop wil doen en toch een leuk overhemd voor hem wil halen kun je er natuurlijk voor kiezen om samen met je vader naar onze winkel te komen. Wij zijn gevestigd op de Maaststraat 69 te Amsterdam. In dat geval maak je er een gezellig dagje uit van.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.