• % 2-PACK-DEAL: 2 voor €79,95
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Hoe kies je het juiste overhemd?

Bij het kopen van een overhemd kun je kiezen of fitted of full cut. Een fitted model past bij een man die een slank postuur heeft. De wat gezettere man is geschikt voor een full cut shirt.

Stap 1: Kies het materiaal

Dan is het kiezen van een de stof aan de beurt. Er zijn heel veel materialen beschikbaar bij het kopen van een overhemd. Elke stof heeft zijn eigen karakteristieken die in jouw voordeel of nadeel kunnen werken. Het kiezen van de stof hangt af van persoonlijke voorkeur. Shirts worden vooral gemaakt van katoen of linnen. Deze hebben ook verschillende wevingen. Poplin is weving met twee draden die erg dun is. Dit is lekker voor in de zomer. Twill is een weving van drie dragen en heeft altijd een schuine streep in het model. Het geeft hierdoor extra structuur en contrast. Oxford is een weving van vier draden geweven in een mandstructuur. Op het eerste gezicht lijkt dit heet, maar door de kleine gaatjes in de mandstructuur is dit juist niet het geval.

Stap 2: Bepaal jouw stijl

Kies jouw stijl. Er is veel keuze in stijlkenmerken van een shirt. De kraag is bijvoorbeeld verkrijgbaar als straight point, button down, spread, tab, club en pinned. Kies echt wat je zelf stijlvol vindt. Wat ook meespeelt met het kiezen van een kraag is het dragen van een das. Bij een spread komt bijvoorbeeld de das meer naar voren als de andere kraag soorten.

het juiste overhemd met lange mouw voor de man

Stap 3: Welke manchetknopen kies je

Zorg ook voor manchetknopen. Je kunt kiezen voor enkele en dubbel manchetten. De enkele komt het meest voor en is voor een mouw die niet wordt omgeslagen. De bubbel manchetknoop (French cuff) wordt gebruikt bij het dubbelvouwen van de mouw. Vroeger was dit een stijlkenmerk van de elite.

Stap 4: Wat voor kleur heb je het liefst

Kies de juiste kleur. Elk materiaal heeft een arsenaal aan kleuren en patronen. De meest gangbare keuze zijn effen kleuren of strepen. De effen kleuren en pinstripes (smalle strepen) zijn het meest populair in formele gelegenheden.

Stap 5: Zorg ervoor dat je het overhemd eerst past

Voordat je een shirt koopt, pas het dan eerst. Strek vervolgens je armen uit in verschillende richtingen, om te testen of je naar jouw mening genoeg bewegingsruimte hebt en of het genoeg aansluit. Het overhemd zul je waarschijnlijk gehele dagen dragen. Het is dus erg belangrijk dat je van tevoren tevreden bent met de pasvorm en de bewegingsruimte.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.