• Mid Season SALE met kortingen tot 72%
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice
Dasspeld

Dasspeld: een unieke accessoires voor je stropdas

Een dasspeld (ook wel ‘tie clip’) is een accessoire dat een stropdas aan het overhemd van een man vastzet zodat de das niet gaat klapperen. Een dasspeld is een simpel object dat een grote invloed heeft op een man zijn imago. De dasspeld houdt tevens ook de outfit netter en stijlvoller. Tegenwoordig zit er op veel dassen een lus waar het achterste gedeelte doorheen geschoven kan worden. Toch dragen sommige mannen nog steeds een dasspeld. Een reden is dat de man in kwestie te groot kan zijn. Een tweede reden is dat veel mannen de dasspeld nog steeds een leuke accessoire vinden. Lees meer...

Filters sluiten
 
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Profuomo Dasspeld zilver Profuomo Dasspeld zilver
€ 29,95
Materiaal
Profuomo Dasspeld antraciet Profuomo Dasspeld antraciet
€ 29,95
Materiaal
Michaelis Dasspeld zilver Michaelis Dasspeld zilver
€ 19,95
Materiaal
Michaelis Dasspeld zilver Michaelis Dasspeld zilver
€ 19,95
Materiaal
Michaelis Dasspeld zilver Michaelis Dasspeld zilver
€ 19,95
Materiaal
-17
Profuomo Dasspeld zwart Profuomo Dasspeld zwart
€ 24,95 € 29,95
Materiaal
-17
Profuomo Dasspeld bruin Profuomo Dasspeld bruin
€ 24,95 € 29,95
Materiaal

Dasspeld: Een dasspeld (‘tie clip’) is een accessoire dat een stropdas aan het overhemd vastzet.

De dasspeld als mode item

Door sommigen wordt het als enigszins verouderd beschouwd. Toch is de dasspeld nog steeds een sieraad dat door vele mannen gewaardeerd wordt. Het is een luxe item dat bij een klassevolle outfit hoort. Het is door de uitgebreide keuze een origineel cadeau voor Kerstmis, of de verjaardag van je vader. De dasspeld is uitsluitend bedoeld voor de stropdas. Probeer dus niet een dasspeld voor je vlinderdas of strikje te zoeken. Mannen die te groot zijn dragen de dasspeld omdat het achterste gedeelte van hun das te kort valt.

Dasspelden koop je online | Koop al uw dasspelden hier

Wat is een dasspeld?

De dasspeld is een speld die men bevestigd aan een stropdas. Dit doet men om de stropdas vast te maken aan het overhemd. De dasspeld hoort op het vierde knoopje van je overhemd te vallen. Jongere mannen dragen het soms al bij de derde knoop. Ouderen dragen de speld soms bij de vijfde knoop. Ga dus niet verder dan tussen de derde en de vijfde knoop.

Het dragen van een dasspeld

Zoals eerder benoemd plaatst men de dasspeld tussen het derde of het vijfde knoopje. In de regel kiest men een dasspeld die niet groter is dan 3/4e van de das breedte. Vaak wordt de dasspeld gecombineerd met de print van de das. Bij een drukke das hoort een effen dasspeld, terwijl bij een effen das een drukke dasspeld hoort. Zo laat je contrast zien en valt de speld extra op.

Soorten dasspelden

Hieronder volgt een lijst van de soorten dasspelden.

 1. De dasspeld: een strip van gebogen metaal die over de das geschoven wordt.
 2. De dasclip: een meer technische dasspeld die bevestigd wordt met een soort wasknijper.
 3. De dasketting: de dasketting houdt je stropdas tegen je hemd aan doormiddel van een ketting.
 4. De daspin: de daspin doorboort je stropdas en bevestigd deze met het andere uiteinde aan je overhemd.
 5. De dasriem: de dasriem is een stukje stof die het label van je stropdas bevestigd aan de knoopjes van je overhemd.

Bij alle gevallen is de plaatsing hetzelfde.

Dasspeld omdoen

Hieronder tips over hoe je de dasspeld het beste omdoet.

 • Schuif de dasspeld over de das horizontaal om zo een traditionele manier na te bootsen.
 • Voor een moderne stijl kan je de speld in een hoek van 45 graden schuiven.
 • Vergeet niet de das aan het overhemd vast te maken.
 • Denk aan de hoogte (3-5 knopen)
 • Denk aan de lengte (¾ van de das)
 • Combineer ook niet teveel accessoires, dat kan erg afleidend zijn.

Volgens de regel dien je niet meer dan 3 accessoires te dragen bij een pak.

Dasspeld kopen

Een dasspeld koop je bij een goede heren winkel of online. Kies al snel uit een gouden variant of een variant van zilver. De meest glimmende en populaire varianten zijn gemaakt van echt zilver of goud. De meeste heren kopen vaak meerdere dasspelden om zo wat te kiezen te hebben. Men zegt ook wel eens: eenmaal een dasspeld gekocht is een dasspeld liefhebber.

Dasspeld microfoons

In onder andere de politiek worden ook wel de dasspeld microfoons gebruikt. Een clip met daarop een microfoontje wordt bevestigd aan de das, waardoor er geen ruis in het geluid komt. De das blijft tegelijk ook nog eens vast zitten aan het overhemd door de dasspeld zelf. Dit wordt ook veel gebruikt bij presentatoren die veel bewegen tijdens opnames.

Dasspeld graveren

Veel mensen laten ook hun dasspeld graveren. Ze laten er een leuke boodschap of bedrijfsnaam in zetten, zodat iedereen direct kan herkennen waar het vandaan komt.

Dasspeld gegraveerd voor hem en haar

Materiaal

Dasspelden zijn over het algemeen gemaakt van staal, goud of zilver. Staal en zilver kunnen voor dezelfde gelegenheden gebruikt worden. De zilveren dasspeld zal iets chiquer staan dan een stalen dasspeld. Ook zullen zilveren spelden duurder zijn dan de stalen variant. Gouden dasspelden daarentegen zijn veel duurder dan stalen en zilveren. Gouden dasspelden worden vaak wel gezien als opzichtig en worden dus alleen voor chique gelegenheden gekocht. Het belangrijkste is dat het materiaal overeenkomt met andere juwelen die je zou dragen. Denk hierbij aan horloges, armbanden of manchetknopen.

Dasspelden in Nederland en Belgie

Dasspelden zijn al jaren te vinden in Nederland en Belgie."Dasspelden in Nederland" vind je in de meer ontwikkelde herenwinkels en "Dasspelden in België" vind je in de specialistische herenmodezaak of boetiekjes.

Persoonlijke service voor mannen met stijl

Dasspelden koop je online bij de webshop voor overhemden in Nederland en België. Wij onderscheiden ons door alleen kleding van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat voorop. En wij willen dat jij je goed voelt in een overhemd. Het resultaat is een verzameling van merken die één ding gemeen hebben: het zijn de beste en meest populaire overhemden en herenaccessoires van dit moment.

Dasspelden Online

Dasspelden koop je online bij de webshop voor overhemden in Nederland en België. Een volledige collectie herenkleding voor mannen. De mooiste Dasspelden, shirts en kleding koopt u online met gemak en eenvoud (Dasspelden op het Internet). Persoonlijke service en 100% kwaliteit in een webwinkel online. Ons team staat klaar om een passend overhemd, shirt of andere herenkleding voor u te vinden. Kom gerust eens langs in onze winkel of bel ons voor advies, wij helpen je graag persoonlijk.

De geschiedenis van dasspelden

In de 19e eeuw sloegen stropdas accessoires door bij het publiek. De daspin werd oorspronkelijk gebruikt om de das op zijn plaats te houden. In 1926 kwamen de dasspeld en clip opzetten en werden dat voor de hand liggende opties. Je hoefde niet meer de stropdas stof te doorboren om je das vast te zetten. Na de Tweede Wereldoorlog werden dasspelden een manier om te verwijzen naar een bedrijf of club. In de ‘hippie’ periode werd het accessoire minder populair en raakte het uit de mode. Gelukkig heeft de mannenmode het klassieke tijdperk herontdekt en zijn de dasspelden weer een gedragen mode item.

De dasspelden voor hem en haar koop je online bij de webshop voor overhemden in Nederland en Belgie. Wij onderscheiden ons door alleen kleding van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Wij willen graag dat jij je goed voelt in een overhemd met een bijpassende dasspeld.