• % Luxe 3-PACK-DEAL voor €129,95
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Een stropdas knopen stap voor stap

Welke stropdasknoop past bij welk overhemd?

 

Wetenschappelijk gezien, zijn er meer dan 80 verschillende manieren om een das te knopen. Dank aan de modegoden, de moderne man van de wereld hoeft slechts een handvol knopen te beheersen om voor elke gelegenheid passend gestyled te zijn. Sommige dasknopen zijn bijzonder goed geschikt voor bepaalde soorten kragen, andere minder.

 

De perfecte stropdas knoop

De simpele knoop (four in hand knoop)

De Eenvoudige Knoop of ook wel de Four-in-Hand knoop genoemd, is, zoals de naam al zegt, eenvoudig te knopen en is daarom de meest gebruikte dasknoop. Het is ideaal voor middelgrote en grote mannen met een lange borst en een bredere hals en kan bij bijna alle gelegenheden en overhemden worden gedragen. Door zijn speciale weving is de eenvoudige knoop iets smaller dan zijn collega's en daardoor een stijlvolle metgezel voor serieuze gelegenheden. Voor meer feestelijke gelegenheden raden wij echter eerder de Windsor knoop aan.

Stap 1: Houd het brede uiteinde van de stropdas direct onder de kraag over het smalle uiteinde.
Stap 2: Breng het brede uiteinde achter het smalle uiteinde.
Stap 3: Trek het brede uiteinde langs de hals naar de kin en haal het brede uiteinde door de lus die van boven is gemaakt.
Stap 4: Houd het smalle uiteinde vast en trek de lus strak met het brede uiteinde.
Stap 5: Tenslotte kunt u de knoop in de juiste positie brengen.

De dubbele knoop (Prins Albert Knoop)

De dubbele knoop is de grote vorm van de enkele knoop. Hij neemt meer plaats in op de kraag en is bijzonder geschikt voor hoge kragen en smalle stropdassen. Voor kleine mannen die vaak moeite hebben met te lange dassen, biedt de dubbele knoop de perfecte oplossing.

Stap 1: Plaats het brede uiteinde van de stropdas direct onder de kraag over het smalle uiteinde.
Stap 2: Breng het brede uiteinde achter het smalle uiteinde.
Stap 3: Wikkel het brede uiteinde een tweede keer om het smalle uiteinde.
Stap 4: Trek het brede uiteinde langs de hals naar de kin en haal het brede uiteinde door de lus die van boven is gemaakt.
Stap 5: Houd het smalle uiteinde vast en trek de lus strak met het brede uiteinde.
Stap 6: Tenslotte kunt u de knoop in de juiste positie brengen.

Hij wordt op dezelfde manier geknoopt als de eenvoudige knoop. Het brede uiteinde van de das wordt gewoon nog een keer omgevouwen. Met de iets dikkere knoop is de dubbele knoop geschikt voor de meeste kraagtypes. Met uitzondering van zeer dikke stoffen, kan de knoop ook gemakkelijk worden gelegd met elk type das.

De simpele windsor knoop

Of het nu voor een eindexamen feest, bruiloft of schoonmoeders verjaardag is - de eenvoudige Windsor-knoop is als allrounder onder de knooptypes snel te knopen en past zich aan elke kraagvorm aan. De knoop is bijzonder goed te combineren met kraagpunten die dicht bij elkaar liggen. In tegenstelling tot de dubbele Windsor-knoop, die vrij breed is en wat lastiger te knopen, maar er toch wat eleganter uitziet, is de eenvoudige Windsor dankzij zijn smalle uiterlijk een alledaagse metgezel geworden.

Stap 1: Plaats het brede uiteinde van de stropdas direct onder de kraag over het smalle uiteinde.
Stap 2: Steek het brede uiteinde omhoog door de neklus onder de das en leg het weer naar onder.
Stap 3: Houd het smalle uiteinde vast en passeer het brede uiteinde achter het smalle uiteinde totdat u weer in de uitgangspositie bent.
Stap 4: Trek het brede uiteinde terug onder de das door de neklus en leid het naar beneden door de lus die aan het smalle uiteinde is ontstaan.

De dubbele windsor knoop

De dubbele Windsor heeft een licht driehoekige vorm en behoort tot de grotere knopen. Hij heeft dus veel plaats nodig en is ideaal voor breed opgezette halsbanden zoals de cutaway. Aangezien de dubbele Windsor vrij moeilijk te knopen is, adviseren wij beginners en zij die 's morgens haast hebben, deze knoop niet te leggen. Maar als je het in de vingers hebt, kan het elke zakelijke outfit er nog netter uit laten zien. Aangezien deze knoop een lange daslengte vereist, is hij eerder ongeschikt voor lange mannen.

Stap 1: Plaats het veel langere brede uiteinde van de stropdas links over het smalle uiteinde van de stropdas.
Stap 2: Steek het brede uiteinde omhoog door de neklus onder de das en leg het weer neer.
Stap 3: Breng het brede uiteinde in een halve cirkel rond het smalle uiteinde zodat de achterkant van het brede uiteinde naar voren is gericht en breng het over de bovenkant door de neklus en naar beneden (de achterkant van de das is nu naar voren gericht).
Stap 4: Wikkel het brede uiteinde weer om het smalle uiteinde in een halve cirkel naar voren, zodat de voorkant van het brede uiteinde naar voren is gericht en breng het omhoog onder de neklus.
Stap 5: Duw het brede uiteinde naar beneden door de gecreëerde lus en maak de knoop vast.
Stap 6: Voor een perfecte pasvorm moet de knoop precies tussen de twee kraagpunten liggen en het bovenste knoopje van het overhemd bedekken.

Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!