• % Luxe 3-PACK-DEAL voor €129,95
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice
Straight point

Straight point Boord Overhemden

De klassieke straight point boord wordt gezien als de standaard (of klassieke) boord van een overhemd. Bij dit type boord wijzen de punten van de kraag bijna recht naar beneden. De traditionele kraag wordt gezien als “the safe bet”. De klassieke boord wordt ook wel een ‘rechte boord’ of ‘straight point collar’ genoemd. Bijna alle overhemd merken hebben een ruime collectie met een standaard overhemd boord. Lees meer...

Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Straight point Boord Overhemden

De klassieke straight point boord wordt gezien als de standaard (of klassieke) boord van een overhemd. Bij dit type boord wijzen de punten van de kraag bijna recht naar beneden. De traditionele kraag wordt gezien als “the safe bet”. De klassieke boord wordt ook wel een ‘rechte boord’ of ‘straight point collar’ genoemd. Bijna alle overhemd merken hebben een ruime collectie met een standaard overhemd boord.

Wat is een straight point boord?

De klassieke straight point kraag wijst bijna recht naar beneden vanaf de nek gezien. De boord is één van de details die bij het dragen van dit type overhemd opvalt. Normaliter wijst de standaard nekkraag zo’n 7 centimeter naar beneden. Tegenwoordig zie je ook veel kortere boorden. Kraagpunten van 3-4 centimeter zijn geen uitzondering meer. De straight point boord kent een diepe (lange punt, origineel) en kortere variant (moderner).

Geschiedenis van de straight point boord

De klassieke boord bestaat eigenlijk sinds het ontstaan van het overhemd. Normaal is de kraag van een straight point zo’n 7 cm lang. Vanaf de jaren '20 bestaat een trend naar het veel korter maken van de nekkraag: zo’n 3 tot 4 centimeter. Ondanks het korter maken van de punt van de kraag is de klassieke boord nooit uit de mode geraakt. De normale nekkraag is onverslaanbaar in de mode. Het is tijdloos. En nooit een foute keuze. Daarnaast passen een hoop stropdas knoop varianten mooi tussen de boorden. De synoniemen voor een “classic collar” zijn bijvoorbeeld “narrow straight point” of “point collar”, of zoals we in Nederland vaak zeggen: “de klassieke boord”.

Straight point overhemden online kopen

Waar draag je een klassieke boord bij?

Een klassieke boord is altijd een veilige keuze. Deze overhemd boord variant is geschikt voor iedere gelegenheid. Bijna elke stropdas knoop is passend bij deze boord. Ook zonder stropdas is deze kraag bijzonder geschikt bij informele of casual gelegenheden. Als je niet precies weet welk overhemd boord je aan moet doen bij een gelegenheid, is de straight point boord altijd een juiste keuze.

De beste merken en de beste overhemden

Wij hebben voor jou de beste merken geselecteerd en van die beste merken ook weer de beste overhemden. Alleen het beste is goed genoeg. Dus ook de beste straight-point kraag overhemden. Het resultaat is een verzameling van merken en overhemden die één ding gemeen hebben: het zijn de beste en meest populaire overhemden van dit moment.

Klassieke boord voor een overhemd

Persoonlijke service voor mannen die houden van overhemden

De beste overhemden met standaard boord koop je online bij de webshop voor overhemden in Nederland en België. Wij onderscheiden ons door alleen overhemden van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Wij willen graag dat jij je goed voelt in je overhemd.

De beste klassieke overhemden eenvoudig online kopen

Alle overhemden zijn te koop in onze online winkel voor mannen. Een volledige collectie overhemden voor heren. De mooiste overhemden koopt u online met gemak en eenvoud. Persoonlijke service en 100% kwaliteit.