• 2+1 GRATIS % 3 halen, 2 betalen
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice
Knitted (wol)

Gebreide stropdassen (ook wel knitted)

Gebreide (of knitted) stropdassen. De gebreide stropdas is de laatste jaren enorm populair. Knitted dassen worden anders gemaakt dan geweven stropdassen. Dit komt door het gebruik van meerdere lussen uit een garen serie (ook wel breien genoemd). Normaal worden stropdassen van zijde geweven tot een stof. Knitted stropdassen volgen een heel ander proces. Gebreide stropdassen worden ook wel gemaakt van een pique of jersey stof (zoals ook een poloshirt dit heeft). De dassen zijn wat voller van stof. Één ding wat zeker is: je valt wel op! Op deze pagina vind je alle gebreide stropdassen (knitted) Lees meer...

Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Knitted stropdassen: voor de man die er echt uit wil springen!

Breien: wat is dat?

Breien is het proces waarbij een draad of garen met 2 of meer naalden wordt vervormd tot een stuk textiel. In het Engels wordt breien ook wel "knitted" of "knitting" genoemd. Dit stuk textiel is de basis voor kleding of accessoires. Een gebreide weving bestaat uit lussen materiaal die achter elkaar samen worden uitgevoerd tot een ontwerp. Bij het breien volgt het garen een loop (ook wel pad) en vormt geproportioneerde lussen over en onder de rand van het garen. De schuine lussen kunnen eenvoudig vanuit de meeste richtingen worden uitgerekt. Dit geeft een knitted stropdas een elastisch effect. De draden die bij het breien worden gebruikt zijn dikker dan een geweven stropdas. De breisels hebben meer volume. Dit geeft het stropdas een dikker effect. Als één rij breien klaar is, worden de nieuwe lussen door de bestaande lussen getrokken. De actieve steken worden vastgehouden door een naald totdat er een nieuwe lus doorheen gaat. Je kan een gebreid stropdas vergelijken met een polo, maar stropdassen bevatten echter knoopjes, een boord, manchetten en lange mouwen.

Gebreide stropdassen online kopen

Geschiedenis van breien

Hoe is het breien nou eigenlijk ontstaan? Knitted stropdassen zijn gebasseerd op een kunst die al duizenden jaren oud is. Het ontstaan ervan is nog steeds onduidelijk. Sommige mensen zeggen dat het uitgevonden is in Perzië, anderen denken dat het uit Syrië komt. In de Middeleeuwen was de kunst van het breien in Europa belangrijk voor de industrie. Vrouwen sponnen toen de wol, terwijl mannen weefden en breiden. In 1527 werd in Parijs het eerste gilde voor het breien opgericht. Daarna hebben ook andere Europese steden al snel een gilde.Tot deze ambacht werden vrouwen niet toegelaten met uitzondering van weduwen. Die na de dood van hun echtgenoot het werk voortzetten. Een gilde leerling moest eerst een leertijd van zes jaar doorlopen. Daarna moest hij als meester een wollen buis, een vilten baret, een paar kousen en een bont karpet moest maken.

Knitted dassen koop je hier!

Knitted Stropdassen of Knitted Dassen

Er zijn verschillende merken die tegenwoordig "knitted dassen" aanbieden. De rage is enkele jaren geleden gestart in de zomermaanden en werd daarna nog lang doorgezet vanwege het fijne en volle karakter van knitted stropdassen.

Knitting

Vroeger werden eigenlijk alleen sokken en kousen gebreid. Later werden steeds meer kledingstukken gebreid waaronder: sjaals, wanten, babykleding, kleedjes, knuffels, kussen truien, en nu ook stropdassen. Zo worden Poloshirts immer gebreid volgens de Pique methode.

Knitted online kopen

De knitted stropdas voor hem en haar koop je online bij de webshop voor stropdassen in Nederland en Belgie. Wij onderscheiden ons door alleen gebreide stropdassen van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Wij willen graag dat jij je goed voelt in een stropdas.