• King's Day % tot €50 korting
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice
Katoen/Wol

Katoen stropdassen met een mix van wol

Stropdassen van katoen en wol. Er zijn stropdassen van alleen wol en stropdassen met alleen katoen, maar er zijn ook dassen met een mix van het materiaal katoen en wol. Dassen met een mix daarvan zijn een genot voor elke stropdassen drager. Een stropdas met katoen/wol mag niet ontbreken in je stropdassen kast. Met een katoen/wollen stropdas straal je luxe uit. Daarnaast zijn wol/katoenen stropdassen geschikt voor elke gelegenheid. Draag je elke dag naar werk een stropdas, dan is een stropdas met het materiaal katoen/wol perfect. Heb je een gala, bruiloft of andere gelegenheid, dan kan een katoen/wol stropdas ook prima. Lees meer...

Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Katoen wollen stropdassen: leuk om de collectie mee aan te vullen

Hoe kan je een katoen/wol stropdas herkennen?

Wanneer je een das koopt, zit er altijd een klein labeltje aan. Dit zit meestal aan het begin van de stropdas. Op dit labeltje staat verschillende informatie. Op het labeltje kan bijvoorbeeld staan of je de stropdas mag wassen en/of strijken + made in china, Vietnam of Portugal. Daarnaast staat er ook altijd van welk materiaal de stropdas is gemaakt. Staat er een mix op van katoen/wol i.p.v. 100% katoen of 100% wol, dan is de stropdas dus gemaakt van een mix van katoen en wol.

katoen wollen stropdassen koop je online bij de overhemden specialist van Nederland en Belgie

Waarom is wol warm en katoen koel?

De katoenplant groeit bijna op elk contient. Katoen wordt al duizenden jaren gebruikt om textiel van te maken. Er zijn wereldwijd ruim 290 soorten katoen. Tussen deze katoensoorten zit veel verschil. Het verschil zit voornamelijk in de vezel en in het klimaat waar de katoenplant groeit. De reden waarom wol warm is en katoen koel zit ook in de vezel.

  • Wolvezels hebben schubben (net zoals bij de vis, maar toch anders). Daarnaast zijn de wolvezels sterk gekroes. Dat wil zeggen dat de vezels een golvend karakter hebben. Doordat de vezels golvend zijn, zit er veel lucht tussen de vezels. Dit isoleert. Hierdoor voelt wol warm aan.
  • Katoenvezels zijn veel gladder. Wanneer katoenvezels bewerkt worden, spinnen (van het spinnenwiel) de vezels goed aan elkaar. Hierdoor zit er minder lucht tussen de vezels en isoleert katoen minder. Door deze reden voelt katoen een stuk koeler aan.

Alle soorten stropdassen met het materiaal katoen/wol

Verschillende merken verkopen katoen/wollen stropdassen. In iedere collectie zijn de mooiste dassen hiervan terug te vinden. De meeste merken hebben een uitgebreide collectie van katoen/wol stropdassen in verschillende kleuren. Zo vind je altijd je nieuwe favoriete katoen/wollen stropdas.

katoen wollen stropdas voor heren

Katoen/wollen stropdassen online kopen

Een katoen en/of wollen stropdas online kopen doe je eenvoudig bij overhemden.com. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Vraag één van onze shirtadviseurs welk type katoen/effen stropdas het meest geschikt is voor jou. Zo vinden we in iedere prijsklasse een geschikte stropdas.